Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Jó lenne inkább a valóságra koncentrálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben azt tudtuk meg egy friss kutatásból, hogy a magyarok közel fele szerint az európai döntéshozatal mögött Soros György áll, addig kiderült, hogy egy többszörös törést szenvedett gyerekkel több, mint 500 kilométert utazgattak a mentők, mivel nem volt olyan intézmény, amely el tudta volna látni. Úgy vélem, hogy a magyar társadalom nem éppen a legfontosabb dolgokra koncentrál akkor, amikor nem az egészségügy és az oktatási rendszer összeomlása foglalkoztatja, helyette olyan ökörségek miatt van felháborodva, mint hogy Soros György keresztbe tesz Magyarországnak. Emellett pedig a háborútól rettegünk, miközben ez a választás nem arról kellene szóljon, hogy mi a helyzet az EU és az oroszok között, hanem arról, hogy mégis hogyan van az, hogy az elmúlt 100 év legjobb 10 évét követően Magyarország térdre rogyott és már tényleg minden más állam megelőzte? Mégis hogyan történt meg az, hogy az EU több, mint tízezer milliárd forintnak megfelelő eurót juttatott el a magyar kormány számára, mégis az ország visszafejlődött?

Egy fájdalomtól szenvedő gyermeket nem tudtak ellátni és körbe-körbe hurcolták az országban, mivel az egészségügyi rendszer a katasztrófa szélén áll. Ezekről a valódi problémákról kellene beszélni, nem mondvacsinált baromságokról, amelyet a kormányzat csak azért tett központi témává, mert nem képes megoldani a valódi problémákat. Valódi rendszerváltásra van szükség és arra, hogy a működésképtelen rendszereket átalakítsák, majd újraindítsák. Lehetetlen az, hogy Albánia szintjére süllyedjen le úgy az ország, hogy tényleg minden lehetőséget megkapott arra, hogy akár még Ausztriát is beérje. De ez a mocsok kormány annyi pénzt lopott el a közösből, hogy egyszerűen már nem maradt a legfontosabb dolgokra sem. Miközben a NER-lovagok új luxusautókkal furikáznak, magángépekkel repkednek és méregdrága luxustáskákat vásárolnak szeretett feleségeiknek, addig Mari néni és Pista bácsi azért hal meg kínok között egy vidéki kórházban, mert minden ellopható pénzt ellopott a kormányzat.

Véleményem szerint a választás valódi tétje nem az, hogy háborúba sodródik-e Magyarország, hanem az, hogy végre nemet mondunk-e annak a kormánynak, amely 14 éven keresztül pusztította ezt az országot, és amely olyan károkat okozott – nem csak gazdasági, de társadalmi szinten is -, amelyet évtizedek alatt lehet majd csak kiheverni. Valódi változásra van szükség, nem pedig arra, hogy a szavazók többsége ismételten megegye az elé vetett kását, hiszen soha, egy percig sem volt kérdés, hogy az EU belép-e a háborúba. Tény, hogy érdemes felkészülni arra, hogy akár fegyveres konfliktus is kialakulhat, de hogy ilyet az EU nem fog kiprovokálni, az egészen biztos. Az pedig nem is kérdés, hogy mindig a nemzetek hatásköre lesz azt eldönteni, hogy miként reagálnak egy ilyen helyzetre. Brüsszel soha nem fogja háborúba vinni az EU-s országokat, hiszen ezt törvényileg sem teheti meg.

Az urnáknál tehát azt gondoljuk át, hogy bedőlünk-e ismételten Orbán Viktor hazugságainak és elfelejtjük azt, hogy mi is fontos Magyarország számára, vagy rádöbbenünk arra, hogy ismételten csak a háborús uszítást tette a legfontosabb kampányelemévé a kormány. Sokkal, de sokkal nagyobb valódi problémákkal néz szembe az ország, mint hogy Soros György, vagy fia kivel találkozik Brüsszelben. Nekünk nem az EU-val, vagy Brüsszellel kellene harcolnunk, pláne nem a menekültekkel, hanem a saját téves világképünkkel, amely szerint Magyarországon minden a legnagyobb rendben van, bezzeg a Nyugaton, amely már az összeomlás szélén van és már csak napok kérdése az, hogy menekülthordák vegyék át az irányítást és kötelezővé tegyék a sharia törvényeket. Nos, nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy ilyenre nem érdemes számítani, hiszen Nyugaton nincs káosz és nem nagyon lehet arra számítani, hogy holnaptól muzulmánná válna Franciaország, vagy Spanyolország.

Nyilván könnyebb olyan dolgokkal etetni a magyar szavazókat, amiről egyébként fogalmuk sincs, de a mai világban már utána lehet nézni az ilyen egyértelmű hazugságoknak. Aki kérdés nélkül elhisz bármit is ezeknek a hazug tolvajoknak, az véleményem szerint csak magára vethet. Ott vannak az alternatívák, utána lehet nézni egy-egy történetnek és meg lehet tekinteni a számokat és statisztikákat. Legalább ilyenkor, a választások idején gondolja át mindenki azt, hogy mi jelent nagyobb veszélyt erre az országra; a több tízezer milliárdot adó EU, vagy pedig az a kormány, amely azon dolgozik immár évek óta, hogy tönkre tegye ezt az országot. Nem Brüsszel épített ki egy nemzeti burzsoáziát, hanem a Fidesz. Mint ahogy nem Brüsszel cserélte le az összes vezető pozícióban lévő embert az intézmények élén, hanem ugyancsak a Fidesz. Ennek az országnak a sorsáért jelenleg egyedül a Fidesz tehető felelőssé, senki más. Sem Putyin, sem Soros, sem pedig Von Der Leyen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.