Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tátott szájjal a megfelelő erdőben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Ha már péntek (volt tegnap, mert ma még csak éppen feljött a kakas a keleti horizonton, bár ezt már szombaton tette), az utcai békeharcos interjúnak nevezett monológot tartott a rádiójában. Be kell vallanom, eddig sem ültem körömrágva a készülék előtt, hogy hallhassam, de mostanában több részletben, rápihenéssel, időnként belepörgetve tudom csak meghallgatni a semmitmondástengert. Ötvenedszer ugyanazokat a baromságokat még ennél is nehezebben viselem. Egy szónoklatban minden második szó háború, az azért eléggé agyzsibbasztó tud lenni. Ahogy az is, hogy véletlenül sincsen egy bármilyen új gondolat, egyetlen új mondat sem, ugyanazt hajtogatja hónapok óta. Ezzel tényleg lehet választást nyerni még most is? Meglátjuk. Most, hogy az EU és a NATO is úgy lépkedi át Orbán Viktort, mint úrinő a kutyaszart, főként meg van omolva neki a lelke. Most éppen az van, hogy hátba lőtte őt a NATO. Na, ezért kellett volna mégis hordani azt a letagadott golyóálló mellényt.

Ha igaz, Putyin szeretne fegyverszünetet kötni Ukrajnával. Miután én is annyit tudok, mint bárki, aki olvassa a sajtót, lehet ez jó hír is, és lehet semmi is. De a háborúnak előbb vagy utóbb véget kell vetni, az biztos. Az is biztos, hogy eddig is Putyinon múlott, ő irtja a saját népét is, az ukránokat is. Ha még akkor is Orbán Viktor szerencséltet minket az országrombolásával, amikor ez bekövetkezik, roppantul érdekel, miről fognak szólni a mesedélutánjai, és kire fogja majd, hogy egyre szarabbul élünk. Mert most ugye a háború, pontosabban az, hogy az Európai Unió és a NATO nem engedi győzni szegény Putyint, a migránsok, a liberálisok, Biden, Soros és a szankciók tehetnek róla. Bár Orbán szerint lesz béketárgyalás, mégpedig az oroszok és az amerikaiak között. Érdekes, én azt hittem, Ukrajna a másik érdekelt fél. Nekik nincs hozzá közük?

Magyar Péter bejelentette, hogy elmegy a közpénztévé által – ismeretlen okból nem a stúdióban, hanem a Várkert Bazárban – szervezett szórakoztató műsorra. Azért érthetetlen a helyszínválasztás, mert nézők nélkül valójában pár ember lesz ott, és a stáb. Csak van akkora stúdió, ahová befér tizenvalahány ember. Azt nehéz lenne megindokolni, hogy mitől lenne vita valami, ahol egy csomó ember 7 percig beszélhet az előre megadott témákról, majd egyetlen percben reagálhat az előtte elhangzottakra. Magyar megint okosat lépett – már nem is kérdem, a többi pártot ki vagy mi gátolta abban, hogy hasonló választ adjon -, ugyanis tüntetést szervezett a Várkert Bazár elé, elmegy a vitára, de a saját maga által választott témákról fog beszélni. Ami az embereket érdekli. Ezt nevezik úgy, hogy patthelyzet. Erre nem létezik jó válasz, amivel ki lehetne slisszolni a kínos szituációból. Ha Rogánék – mert az azért nem kérdés, ki áll a szép történet hátterében – nem fogadják el Magyar Péter feltételeit, akkor nem tudni, a tüntetők mit fognak lépni. Ha elfogadják, akkor meg a többi résztvevő pártot égetik le, nem kicsit, de legalább nagyon. Hiszen ők birkamód, vita nélkül elfogadták a feltételeket, egyiknek sem jutott eszébe saját feltételeket szabni. Így aztán egyszerre csűrte orrba a Tisza párt a kormánypártot, a propagandagépezetet és az ellenzéki pártokat. És még csak ki sem kellett találnia valami hajánál fogva előrángatott indokot, maguk szolgáltattak okot, ezüst tálcán, dalolva. Csak élni kellett vele. Élhetett volna az összes többi is, vajon miért nem tették? Különös, nem?

Gondolom, mindenki látta a Telex videóját, ami elég egyértelműen bizonyítja, hogy az erőszakszervezetek miként szolgálják a Fideszt. Ez mondjuk semennyire nem újdonság, nem is ez a valami, hanem az, hogy ők is érzik, mekkora gáz a külügy informatikai rendszerének feltörése. Megpróbálják Szijjártó Pétert hermetikusan elzárni a nyilvánosságtól, nehogy a független sajtó kérdezni tudjon tőle ezzel kapcsolatban. Sokatmondó, egyben végtelenül röhejes színjátékot adtak elő a marconák – biztonsági őrök, vagy a fene tudja, micsodák -, az egyenruhás rendőrök, akik műveleti területté nyilvánították Szijjártó Péter autóját, a parkolót és a külügyminiszter lába nyomát is, megkoronázva az egész történetet azzal a nyelvi bűnöző pasassal (nem-e körözik a kamerát), aki civilben osztja az észt és a parancsokat, holott talán első körben igazolnia kellett volna magát, lévén nem viselt egyenruhát. A gagyi módon, tehetségtelen statisztákkal megrendezett kisded kabarétréfa ráadásul annyira gyengére sikerült, amennyire egy iskolai előadásnak sem lenne elfogadható, ordított róla, hogy mi a parancs; távol tartani Mipetinktől a sajtót. Szerintem meddő próbálkozás, elmúltak azok az idők, amikor mindenki beletörődött abba, hogy ez van. Úgy gondolom, Magyar Péter felbukkanása nem csak az ellenzéki pártoknak tett jót – mert legalább már próbálkoznak, mintha élnének -, de a médiának is. Ez pedig nekünk, országlakóknak jó. Kivéve persze a Fideszt és a fanatikusokat, de azt nem lehet a végtelenségig szó nélkül tűrni, hogy nagyjából 1,5-2 millió ember terrorizáljon egy egész országot. Elég volt már abból ennyi, sőt, bőven sok is volt.

Úgy nézem, Bécs utolérése, Brüsszel megállítása, majd elfoglalása után el kell majd foglalni Madridot is, mert hiába találta ki olyan ügyesen valamelyik hiéna, hogy be kellene rágniuk magukat a spanyol vasúti szerelvényeket gyártó Talgoba, a spanyolok nem kérnek mimagyarakból. Olyannyira nem, hogy a kormány nyíltan és konkrétan ki is jelentette, hogy nem fogja engedni. Márpedig ahhoz a kormány engedélye kell, hogy beszállhasson valaki ebbe a stratégiai ágazatba. Úgy fest, a csehek lesznek a befutók. Esetleg majd Prágát is el kell foglalni később. Jó is az, amikor már a spanyolok is egyértelműen, határozottan és hangosan kijelentik, hogy kit nem akarnak látni az ország kulcsfontosságú területein. Az Orbán pereputtyot és az oroszokat. Meg gondolom a kínaiakat sem. Helyes, nem is lehet ezekkel máshogy, bármennyire kínos beismerni.

Jó ébredezést, szép napot, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.