Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ehhez már késő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rendszert lánglelkű szónoklat még soha nem döntött meg. Ahhoz nem beszélni, hanem cselekedni kell. Ahogy Dobrev Klára teszi. – mondja Gyurcsány Ferenc a feleségéről, aki köztörvényes bűnözőnek nevezte Sulyok Tamást, az ország új köztársasági elnökét, aki már a beiktatása napjaiban is a címlapokra került, mivel egy igen szépet hazudott az apjáról. Már önmagában emiatt is le kellett volna mondania, de mint tudjuk, ha a népharag nem elég jelentős, akkor erre nem kerül sor. Márpedig a Fidesz ilyen helyzetekben mindig felméri, hogy mi a megfelelő döntés, amely miatt Schmitt Pált és Novák Katalint is eltávolították erről a posztról, de ez Sulyokkal nem történt meg és vélhetően nem is fog, hiszen elég nagy blama volt már számukra az is, hogy Novák Katalintól kénytelenek voltak megszabadulni azt követően, hogy kiderült a bicskei kegyelmi ügy.

Sulyok tehát vélhetően ebbe nem fog belebukni, de az való igaz, hogy legalább valamivel megpróbálkozott a DK. A kérdés már csak az, hogy miért várt erre több, mint egy évtizedet? Már nem konkrétan a Sulyok-ügyről beszélek, hanem arról, hogy ha ennyire fontosnak tartja a cselekvést Gyurcsány és vele a DK, akkor eddig miért nem robbantottak egyetlen atombombát sem? Kizártnak tartom ugyanis, hogy Gyurcsánynak ne lenne tudomása komoly ügyekről is, de attól tartok – nyilván ez csak teória -, hogy valamiféle alku született az akkori és a jelenkori hatalom között. Mert elszámoltatás soha nem volt, arról nem is beszélve, hogy a Fidesz számára jobb az, ha Gyurcsány Ferenc vezeti a legerősebb ellenzéki pártot kiszámíthatóan, hiszen akkor szinte biztosított a választási győzelmük. Itt van viszont most Magyar Péter, aki a felmérések szerint elhagyta a DK-t, és a Fidesz valódi ellenfelévé lépett elő.

Talán ezért is próbálkozhat most a DK, hiszen veszélyben érzi a pozícióját, amelyet olyan biztosan meg tudott tartani évekig. Igen ám, de ez véleményem szerint kevés lesz, hiszen való igaz, hogy a DK-nak van egy keménymagja és egy szinte alig változó szavazóbázisa, de ez nem elég a változáshoz. A választók többsége, akik elégedetlenek voltak a Fidesz rendszerével azzal is elégedetlenek voltak, amit az ellenzék művelt az elmúlt 14 évben, tehát bármit is tett a DK, vagy a Momentum, ezek az emberek nem szivárogtak át oda. A pártnélküliek váltak a legnagyobb csoporttá, amelyen most Magyar Péter kíván változtatni. Nyilván nem a messiásról van itt szó, hiszen ő maga is a NER-elit tagja volt és éveken keresztül élvezhette a rendszer kegyét, de jól láthatóan szembement a korábbi kenyéradóival, és ezzel sikerült megszólítania több százezer olyan szavazót, akik eddig nem tudták, hogy kire adják le a voksukat, már ha egyáltalán leadták volna bárkire is.

Dobrev Klára és a DK véleményem szerint későn próbál meg változtatni, hiszen ha 14 év nem volt elég erre, akkor ne most, az utolsó pár hónapban próbálják megszerezni a szavazók bizalmát. Próbálkozni ettől persze lehet, az nem tilos senkinek sem, de ennél azért többre lesz szükségük, ha meg akarják szorítani Magyar Pétert, aki elég jól láthatóan nem fog szövetségre lépnie a DK-val, hiszen Gyurcsány Ferencet is egy rossz vezetőnek tartja, aki kellett ahhoz szerinte, hogy a rendszer 14 évig változatlan maradhasson. Ez egy olyan téma, amelyről lehetne vitatkozni naphosszat és nem is biztos, hogy létezik rá helytálló válasz, ezért ebbe most nem is mennék bele, az viszont elmondható, hogy Gyurcsány Ferenc nélkül egészen máshogy nézne ki ma az ellenzéki térfél. Hogy jobb, vagy rosszabb lenne-e, azt nehéz így látatlanba megmondani, de vélhetően – előbb, vagy utóbb – ez is ki fog derülni, hiszen minden politikus elérkezik egyszer a karrierje végéhez.

Nem tudom, hogy a DK képes-e valaha is úgymond gyurcsánytalanítani magát, viszont ahhoz, hogy a magyarok valaha is ezt válasszák, mint alternatíva, ahhoz bizony ez kellene. Nem azért mondom, mert nagy Gyurcsány utáló lennék, hanem azért, mert az elmúlt 14 év megmutatta, hogy a szavazók egyszerűen nem kérnek a személyéből. Számtalan felmérés született és kiderült, hogy az elutasítottsága elég jelentős. Az tény, hogy lényegében képes volt az MSZP hamvain létrehozni egy erős pártot, ami tekinthető sikernek is, de az is igaz, hogy a jelen körülmények között ezzel nem megy semmire. Az emberek egyszerűen nem fogják az ő pártját választani akkor, amikor van más alternatíva is. Márpedig jelenleg – akár tetszik, akár nem – de Magyar Péter Tisza pártja ezzel kecsegtet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.