Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Az ember a cipőjére ragadt sarat sem akarja meggyőzni semmiről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Rendületlenül zajlik tovább a helyhez rögzített vándorcirkusz egyre unalmasabb, de legalább igen sokba kerülő előadása. A zseniális gazdasági szakember – Nagy Márton – elsírta az Indexnek, hogy képtelenség együttműködni Matolcsy Györggyel, mert a Jegybank elnöke a sajtóban üzenget neki ahelyett, hogy felhívná telefonon. Sajnálatos, csak éppen azt nem értem, nekem ehhez mi közöm van. Mi lenne az én feladatom (és még sokmillió honfitársam feladata) ebben az ügyben? Menjünk oda, és cibáljuk meg a haszontalan Gyurika fülét, amiért nem játszik szépen Marcikával? Ejnye már, fiúk!

Biztosan mostanában lehet az üzengetés világnapja, mert Hajdú Péter is üzent Magyar Péternek.

Hallom, hogy mostanában a kampányrendezvényeiden Orbán Viktorral, Mészáros Lőrinccel, Tiborcz Istvánnal és Rogán Antallal egy lapon említesz. Ez nekem megtiszteltetés, de én nagyon kis pont vagyok hozzájuk képest, maximum egy dolog lehet közös bennünk a fejedben: az irántunk érzett gyűlölet!

Kedves Péter!
Tudod, ami körülvesz Téged, az nem neked szól. A Te táborod valami ellen lázad. Mert lássuk be: Te vezetői képességeddel mi közönséges halandók nem vagyunk tisztában. A Diákhitel Központ Zrt. vezetése azért nem predesztinál senkit arra, hogy egy országot vezessen. Pedig ha sikerül a terved, akkor egy országot kell vezetned, ami zéró tapasztalattal és szakemberek nélkül nem fog menni, hiába fenyegeted majd nadrágszíjjal a benzin árát, nem fog megijedni.
Nem lehet az embereken kísérletezni, mert ez amit most csinálsz, ez az. És felelőtlenség! (Facebook/Hajdú Péter)

Biztosan létezik az a közeg, ahol megtiszteltetésnek számít, ha az embert Mészáros Lőrinccel, vagy Tiborcz Istvánnal egy lapon említik, örülni is bizonyára lehet ennek, nem vagyok járatos ezekben a körökben (szerencsére), de azért majd 2-3 év múlva is pillantsunk rá a dologra, hogy akkor is dicsőségszámba megy-e a közös nevező. A második idézetrészletet viszont nem pontosan értem. Itt jelzem – nem a DK-szimpatizánsok, hanem az igazság kedvéért -, hogy nem vagyok sem híve, sem rajongója Magyar Péternek, valószínűleg ez nem is fog változni később sem, azonban erősen és tiszta szívből szurkolok neki ahhoz, hogy meg tudja gyengíteni, esetleg földre tudja vinni a NER-t. Amit pedig nem értek, az az, hogy miről beszél a méltán elismert médiaszakember. Orbán Viktort vajon annak idején mi predesztinálta arra, hogy elvállalja egy ország vezetését? Elvégzett valami országvezetői OKJ tanfolyamot? Esetleg országvezetésből diplomázott? Volt legalább bármi munkatapasztalata? Mármint nyilván nem kormányfőként, hanem alkalmazottként a munkaerőpiacon, netán vállalkozóként, vagy akár csak egy üzlet polcfeltöltőjeként? Neki miféle tapasztalata volt, amikor belevágott a Magyarország zrt. bizniszbe? És amennyiben neki nem volt tapasztalata – ahogy egyetlen elődjének sem volt a kezdetekkor  -, hanem menet közben tanult bele, akkor ez az érv mennyire állja meg a helyét akár Magyar Péter, akár bármelyik jövendő miniszterelnök esetében? Egyáltalán, ki találta ki ezt a harmatgyenge érvet, amit már nem először, de nem is ötödször hallok? A gipszfaragóból lett propagandazseni? A jövendő miniszterelnök (aki vagy Magyar Péter lesz, vagy – remélem – nem ő lesz) kivel kell, hogy összemérje magát? A lassan 18 éve kormányt vezető Orbán Viktorral, aki teljhatalomban, a rendeleti kormányzással megtámogatva is ott tart, hogy leveri, lebirkózza, tatamira viszi a problémákat, mert ő egy utcai harcos, aki nindzsa is egyben? Nem mondom, hogy ez komoly kihívás, mert nem is az. Erről ennyi a mondanivalóm.

Neki meg ennyi a mondanivalója. Ez az érvelés egyszerűen verhetetlen; azért háborúpártiak és sorosbérencek azok, akik nem a csútit óhajtják az ország trónjára, mert minden fideszes tudja, hogy azok, hiszen Orbán Viktor és a komplett pártpropaganda ezt harsogja hetek óta folyamatosan, akkor pedig igaz. Kész, ezzel lehetetlenség vitába szállni, bár nem is érdemes. Az ember a cipőjére ragadt sarat sem akarja meggyőzni semmiről, hanem letörli. Ha esetleg már rászáradt, akkor leütögeti, majd lemossa. Ezen az orbáni vaslogikán eléggé nehéz elmenni, de az azért csak felmerül a fejemben – ha nagyképű akarok lenni, azt mondom, az agyamban -, hogy ezek szerint nálunk kínai zenére járja a kormány az orosz guggolóstáncot – dunsztom sincs, mi a hivatalos neve, de nem is érdekel -, vagy pedig orosz zenére ropja a kínai táncikát? Szép kis kulturális egyveleg, nem mondom. Főként, ha még a német füttyszó is behallatszik a háttérből. De az legalább bebizonyosodott, hogy egy dologban igazat mondott Orbán Viktor. Valóban csak a saját híveihez beszél, mert ennyire csak egy végsőkig elvakult szektás lehet korlátolt. És már ott tartok, hogy de szép is lenne, ha csak fideszes szektások lennének. De nem.

Nagy nap lesz pénteken, Ha igaz – márpedig ő maga mondta, tehát igaznak kell lennie – Magyar Péter Felcsútra érkezik a kampánykörútja során. Az nem semmi vállalás egy akkora faluban, egy olyan faluban, abban a faluban. Kíváncsi vagyok, mernek-e menni az emberek meghallgatni, vagy magában fog beszélni. Ez megint olyan tizenkilencre lapot húz, bár lényegében semmit nem kockáztat. Ha kimegy pár ember, az győzelem, ha senki nem megy, az is győzelem mert lám, ennyire félnek, miközben mindenhol tömegek mentek. Nekem például eszembe nem jutott volna oda menni, nem véletlenül nem én vagyok a helyében. Hanem a saját helyemben vagyok, és mivel ma van a szabad-félnapon, ezennel el is búcsúzom mindenkitől, mert millió dolgom van, a töredékét sem fogom tudni elintézni. Oda se neki!

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.