Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Békepárti háborús vartyogás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát elkészült a Rogán-művek tartósítószer nélküli fekália turmixa, ami a gyűlöletre idomított, őrjöngésre kondicionált tömegek habzó szájára muníciót jelent. Újfent a béke illúzióját kenegeti a gyűlöletgyár szélsőséges főséfje a mélyen Orbán-hívők kenyerére. Beindult a propagandagyár mocsoköntödéje, a végterméket pedig szétkenik a gondolkodásra korlátozottan hajlandó, propagandára azonban annál fogékonyabb rétegek között.

Pár napja még Fricz Tamás, ügyeletes NER-elmesorvasztó azon sápítozott és méltatlankodott, hogy mit nem sikerült elérni még az ellenzék ellen. Azt találta írni, hogy a családon belüli erőszaktevő sztori megbukott, így nincs mit tenni, azt a lemezt kell feltenni, hogy minden ellenzéki háborúpárti. Szerintem az apu veri anyut sztorit Juhász Péter óta jegelnie kellett volna Fricznek és a propagandának, de ők tudják. Az tény, hogy a Tisza ellen valóban nem vált be, úgyhogy jobb híján abban kell reménykedni, hogy az bejön, hogy a Fideszen kívül mindenki háborúpárti. Akkor is, ha félrefordítások terén jeleskedő, műveletlen, ostoba köreikben egy lévai, és nem egy baloldali emberből próbálnak közben ultraliberális, szélsőbaloldali terroristát faragni.

A Fidesz és Rogán gyűlöletműveleti központja már az új támasztócölöpét gyúrják a háborúpárti narratívának, kihasználva egy merényletet. A magyarok ellen korábban nyíltan uszító, a magyarokkal nyíltan ellenséges, magyarellenes intézkedéseket hozó szlovák miniszterelnök ellen elkövetett merényletet. Az más kérdés, hogy mit gondolok erről a sötét múltja ellenére Orbán szövetségesévé vált figuráról, akinek minden bizonyíték szerint szélsőjobbos merénylője… hogy úgy mondjam, olyan, amilyen. Egy olyan országnak, amely a fasiszta bábállam státusz mellett döntött (az Első Szlovák Köztársaság elnöke a klérófasiszta katolikus pap és politikus, Jozef Tiso volt), pont olyan feldolgoz(hat)atlan a múltja, mint a mi múltunk, e feldolgozatlanság pedig kiváló táptalaját képezi a szélsőjobb iránti nyitottságnak.

Talán csak összeesküvés-elmélet, de eszembe jutott Szlovákiával kapcsolatban az is, amikor Orbánék ezres nagyságrendben engedtek szabadon elítélt embercsempészeket. Ezek a biztonságunkra kockázatot jelentő bűnözők és az általuk kizsákmányoltak aztán éppen a szlovák választások előtt csörtettek végig a világ legbiztonságosabb országán, és egyből elszabadult a migrációs nyomás a szlovák-magyar határon. Biztos a véletlen műve volt, hogy Orbán mindent az ő magyarellenes haverjára tett fel Szlovákiában. Beleavatkozott a belügyeikbe, és bejött: a szlovákiai magyarok meggyőző számban Orbán favoritjára szavaztak, annak árán is, hogy ők megint parlamenti képviselet nélkül maradtak. Megérdemlik.

De hogy ne csak képzelődjünk: amikor 2022. február 24-én Putyin seregei megindultak Ukrajnát megsemmisíteni, vajon mi a dögvészért hurcolásztak mobil keszonkamrát és nagy csónakokat bátor Orbán-katonáink a határ felé? Mi volt a terv? Védelmi okokból hídrobbantás? Amúgy hol van a hadsereg? Hol a magyar honvédség, amelyet ideológiai megfontolásokból Fidesz-zsoldosok seregévé züllesztettek bő 14 év alatt? Hol vannak a katonák, Viktor? Más országokban rengeteg tartalékos van, nálunk van (tudom, hogy nincs) tartalékosokból létrehozott zászlóalj, dandár? Hol van a hadsereg? Szittya tanfolyamon? A NER-hez hűséges vezérkari tedd le a fegyvert tábornokkal az élén? Hol van a hadsereg, a békeország mely pontján? Hol vannak a tankok, a beígért fejlesztések? A helikopterparkunk mire elég? Arra, hogy Viktorka és Petike eljusson A-ból B-be, és közúton közlekedni már derogál? Szerintem azt nem tudom rosszul, hogy drónok ellen például nemigen van hatékony eszköze a szittya seregnek. Járművei még mindig javarészt ex-szovjet BTR-80, annak is a nem aknaálló belügyi alakulatoktól ez okból leselejtezett változata, valamint a gépágyús BTR-80A. Egyébként a svéd licencből vásárolt – először a britek csaptak le rá, majd más országok is kicsit átdizájnolták, sokat elvéve a svéd jármű alapjából – LYNX harcjárműveink megvannak? Mely vasúti szállító hidunk bírja el a Leopard és LYNX járművek tömegét? Mely közúti híd bírja el a szittyaerő nehéz vasait? És a Tiszántúl védett katonailag? Vagy – ez a kedvenc fikcióm – feladnád  Putyinnak, otthagynád a NATO-t, és papíron a tied, meg a Lőrincedé lenne Kárpátalja, te meg független, semleges, nemzetes, oroszok által megszállt gyarmaturalkodó lennél?

De komolyra fordítva: hogyan védenek ki egy esetleges dróntámadást 40 mm-nél kisebb légvédelmi csöves fegyverek? Vagy van e célra megfelelő felszerelésünk? Szerintem nincs, de minek is? Abból mit tudna lopni a kiscsalád? És a szárazföldi erőinknek van csapatlégvédelme? Mert mintha rémlene, hogy valami rakétákat vásároltál Trumptól, viszont nem látom, hogy légvédelmi tüzérjeink nagyobb hatótávú légvédelmi rakétákkal lennének felszerelve. A honvédelmi miniszteri, vezérkari főnöki propagandát persze ismerem, de mint tudjuk, az a tábornok, akiknek nincs tartaléka, csatát veszít. Nekünk hol van a minimum három dandárnyi tartalékerőnk? Nagyjából sehol.

Végső soron mindig ugyanoda jutunk: mint minden ökényuralom, mint minden fiktív ellenségképek gyártására berendezkedett rezsim, az orbánizmus sem képes a valódi veszélytől megvédeni a népet. Ha a polgárvédelmi képességeinket nézzük, vagyis azt, hogy egy valódi veszélyhelyzetben milyen kapacitás áll rendelkezésre a lakosság biztonságba helyezésére, félő, hogy csak a nagyembereknek és testőreiknek lenne hely. Nem nagyon büszkélkedhetünk, és akkor se lenne sokkal jobb nekünk, ha a nagyemberek valódi veszély esetén egymást taposva menekülnének a migránsgenderlobbi sújtotta dekadens, sorosista, magyargyűlölő nyugatra. Ha helyesek az információim, 2014 és 2023 között tüzérségi gyakorlatot se nagyon tartottak; ha jól tudom, olyan csúcseszközökkel kellett volna, mint bizonyos keménységű/puhaságú talajokban tökig, vagyis a manőverezhetetlenségig merülő, Orbán által vásárolt PzH 2000 tarackágyú.

Mindezt úgy, hogy 1999-ben népszavazás útján csatlakoztunk a NATO-hoz, Orbán Viktor és kormánya írta alá a szerződést, és egy olyan hadsereg képét vázolta fel, amely egy századnyi, esetleg zászlóaljnyi – főleg irreguláris – erőt képes visszaverni önerőből. Ezért nem (lenne) képes a légierőnk lebutított harcigépállománya az ellenséges haderő kommunikációs, irányító, raktározási, szállítási, felvonulási és támadó erejének megsemmisítésére, ezért nincs hadseregünk. Nem Gyurcsány volt, ez Orbán Viktor műve. A békepárti Orbáné.

Karakó Tamás

Címlapkép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) és Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter (b) a tatai Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában tett látogatásukon 2024. február 9-én. (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.