Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Széllel szemben is lehet, csak nem praktikus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Jól kezdődött a napom tegnap, mert nem a kenyérről, tejről derült ki, hogy halálos méreg/segít örökké élni, nem is a banán, csokoládé, kávé került többe, mint az arany, hanem az avokadó fog most éppen örökre eltűnni a Föld színéről. De ha azt nem is, mindenesetre olyan drága lesz, hogy senki nem tudja majd megfizetni, ezt az Index írta meg. Jó. Avokádó nélkül még egészen jól elvagyok, bár mondjuk ellennék anélkül is, hogy hetente elém tárnak valami ilyen orbitális okosságot, hogy a következő héten más sületlenséggel szórakoztassanak. Habár belegondoltam, visszavonom. Inkább az avokádó eltűnésével ijesztgessenek, mint azzal, hogy mindjárt kitör a háború, és agyon fognak lőni, bombázni, atommal égetnek porrá engem, a szeretteimet, elpusztul minden és mindenki, mert nem lesz 14 fideszes képviselő Brüsszelben, csak mondjuk 12. Vagy 9. És ezzel házalnak, ezt nyomatják, Kocsis Máté egészen Szigetvárig talpalt el, hogy előadja az ámuló hallgatóságának ezt az idiótaságot. Egyre cikibb lehet fideszesnek lenni. Támogatónak is, mert azért lássuk be, nem éppen örömünnep az ország kirablóit éltetni, de politikusnak még annál is sokkal nehezebb lehet most. Én még nem hallottam olyan pártról, amelyik ilyen súlyosan megalázná a tulajdon vezető politikusait, mint amit most tesz Orbán és Rogán a kormánytagokkal és általában az egész bandával.

Ott vannak ezek a palotaszolgák. Diplomás emberek, még olyan is akad közöttük, aki már dolgozott életében, de aki nem, az is tud írni-olvasni, van neki valamennyi önérzete – nem sok persze, mert ha sok, de legalább átlagos mértékű lenne, nem adná el a lelkét -, és annyi szabadságuk sincs, mint egy észak-koreai földművesnek. Ha azt kapják parancsba, mennek városról városra, ha az az utasítás, elfutnak az újságírók elől, ha pedig az, akkor nyilatkoznak még a térfigyelő kamerának is, ám soha, véletlenül sem mondhatnak egy kósza saját gondolatot sem. Adják bele a szájukba a mondatokat, és egyáltalán nincs választásuk még abban sem, milyen sorrendbe teszik a szavakat. Mondaniuk kell akkor is, ha baromság, akkor is, ha maguk sem értenek egyet vele, akkor is, ha kínos, akkor is, ha végtelenül megalázó. És ahogy romlik Orbán (és szerintem Rogán) állapota, ezek az üzenetek úgy lesznek egyre elrugaszkodottabbak a valóságtól, egyre kínosabbak, de még mindig van az a pénz, amiért van, aki az arcát, nevét adja ezekhez. Mint az imént emlegetett Kocsis Máté, aki lehetne menő ügyvéd is, lett helyette ez, amit most látunk.

Német katonák utoljára 1943-ban voltak annyira közel Moszkvához, mint most, (…) a francia elnök megnyitotta a vitát a nukleáris fegyverkezésről, (…) a NATO pedig egy Ukrajna-missziót indít, ami magában hordozza a harmadik világháború lehetőségét

Mindezt azért sorolta el, hogy meggyőzze a szigetváriakat, egyrészt szavazzanak a fideszes EP képviselőjelöltre, másrészt válasszanak fideszes polgármestert, mert a város jobb sorsra érdemes annál, mint hogy nem fideszes vezesse. Én mondjuk nem tudom, kik élnek arrafelé, de nem létezik, hogy van olyan eldugott zuga az országnak, ahol komolyan tudják venni ezt az elvadult baromságot akár csak egy pillanatra is. És még van majdnem egy hónap a választásokig. Ha így haladnak, Rogán lesz az, aki hülyét csinál az egész kormánypártból. Lehet, hogy ő belülről bomlasztja a Fideszt? És ezt nem is teljesen csak viccből kérdem, más oka nem lehet annak, hogy mindenkit lejáratnak. Ha egy hónap múlva nem a szélsőjobb fog uralkodni az Európai Unióban, és nem minden településen pártkatona ül a polgármesteri székben, akkor nyilván jön a világháború, megspékelve némi atommal. Mindmeghalunk az biztos, még azok a nénikék is, akiket Orbán Viktor megvédett a  migránsok általi megerőszakolástól.

Értem persze, hogy helyzet van. Ha lehet hinni a Závecz Research Intézet legfrissebb kutatási eredményének – úgy értem, ha bármelyik kutatás adatainak lehet hinni ebben a felbolydult, dinamikusan változó időszakban, amikor már holnap nem biztos, hogy igaz az, ami ma még igaz volt -, komoly oka van a kormányzati pánikreakcióknak. Az alig-létrejött Tisza Párt 1,5 támogatója úgy viszonyul a 14 éve teljhatalommal uralkodó Fidesz 2,2 millió támogatójához, hogy attól alighanem joggal ugrik görcsbe a NER színének és virágának a gyomra. Mert még az is lehet, hogy Orbán Viktort is meg lehet buktatni. És ha ez megtörténhet, akkor akár még felelősségre is lehet vonni azokat, akik januárban is úgy voltak vele, hogy az tökéletesen lehetetlen, az a pillanat soha az ő életükben nem következhet be. Így aztán egyrészt előkapták a legelemibb ösztönökre építő propagandát – az életösztön elég erős ám bennünk -, és elképesztő módon támadják, karaktergyilkolják Magyar Pétert. A gond csak az, hogy a társadalom már eléggé immunis ezekre a dolgokra. Több évnyi riogatás elfásítja az embert, a szervezete egy idő után kilöki az indokolatlan rettegést, mert tartósan nem lehet félelemben élni. Ez is része az életösztönnek. Ugyanez vonatkozik a karaktergyilkosságokra is, mert ez megy másfél évtizede. Aki káros a NER-re, azzal ezt csinálják, csak ugye közben már kiderült, hogy nagyon nagy arányban egy büdös szó sem igaz a vádakból. Nyilván arra játszott a propagandagyár, hogy évekig tart, mire a bíróságon végigfut egy ilyen ügy, addigra mindenki elfeledkezik róla, az áldozat már elvérzett, gond nem lehet. Igaz is, csak hát azért egyszer megszületnek az ítéletek, a helyreigazítások, és ezek híre – ha lassan is – leszivárog a társadalom különböző rétegeibe. Itt is előállt az a helyzet, hogy már bármit terjeszthetnek a pártlapok bárkiről, azt csak azok hiszik el, akik amúgy is Orbán Viktorra szavaznak. Még akkor is, ha nem is indul egy választáson. Őket tehát energiapazarlás meggyőzni bármiről, mindenki mást pedig nem érdekel, mit hordanak össze a rogáni szorgos hangyák. Így lényegében eredménytelen a dolog, amit azért a számok eléggé jól mutatnak. Még van három hét a választásokig, érdekes lesz figyelni, mi fog addig történni. Ha a kritikus tömeg elhiszi, hogy le lehet váltani a rezsimet – nyilván nem az EP választáson, az inkább most csak egy igazodási pont lesz -, abban a pillanatban már le is tudja váltani, ha akarja. És vajon miért is ne akarná?

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.