Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ideje a kezünkbe venni a pórázt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kognitív disszonancia földjén, a kerítést kívülről rázó emberszabásúak kertjében, a hülyeség európai laboratóriumában nincs olyan nap, amikor a regnáló hatalom és annak holdudvara ne tudná überelni a saját kreténségét, és 14 év horizontján ne lenne képes folyamatosan alulmúlni önmagát. Mondjuk ez is teljesítmény, az meg pláne, hogy ezzel zsinórban négy alkalommal lehet egyeduralkodóvá válni Magyagaszkárban. Annyi a lényeg, hogy itt nem a fogságba esett állatot bámulja a közönség, hanem a közönség esett fogságba.

Ez annak kapcsán érdekes most, hogy a mi extravagáns férfi manökenünk, a tesztoszteron koronázatlan királya, a levegőben tartózkodás Guinness-rekordját döntögető, közben milliós Pick szalámis szendvicseket majszoló szupersztár hétfő este előadta magát a közpénzből kitömött, a közösségi oldalakon portyázó, ott az állampárt ellenfeleit inzultáló, mocskoló, lejárató, a közönséget dezinformáló lincselő különítmény, a Megafon rendezvényén. Ahol kiderült a nyilvánvaló: háború van, választás van, harcolni kell. Ez a kvintesszenciája ennek a kritikán aluli, agysejtek ellen indított atomháborúnak; meg kell győzni a populációt arról, hogy béke kell, jobboldali fordulat kell Brüsszelben, a másik oldal háborúpárti. Idézet:

Ha Brüsszelben el tudunk érni egy jobboldali fordulatot, és a jelenlegi befásult, begyepesedett, bekényelmesedett, berozsdásodott liberális, zöld, szocialista, néppárti baloldali konglomerátum kikerül abból a kényelmes helyzetéből, amiben van, és a jobboldaliak mondhatják meg, hogy merre van az előre, akkor annak nagyon súlyos következménye lesz a jelenleg uralkodó brüsszeli liberális mainstream elitre. (…) ez sajnos vagy nem sajnos, szeretjük vagy nem szeretjük, nagy mértékben a közösségi médiában fog eldőlni. És hogy a közösségi médiában melyik oldalra dől el, az, kedves barátaim, rajtatok, ezen az ezer emberen múlik. Mert ha ti ezren jól harcoltok, akkor ez a harcunk sikeres lesz. Ha ti ezren nem harcoltok jól, akkor valószínűleg ez a harc, úgy, mint a szankciós politika, kudarcba fog fulladni. Hogy ezt elkerüljük, ahhoz kérem tőletek az elkövetkezendő hetek megfeszített, internetes harcát. Nagyon szépen köszönöm, amit eddig tettetek, és azt kívánom nektek, hogy a következő néhány év még exponenciálisan több sikert hozzon, mint az elmúlt néhány, amely mindenképpen megsüvegelendő. Ezért az egész politikai közösség nevében köszönöm, hogy vagytok, és köszönöm azt a harcot, amit folytattok.” 

Péter miniszter eligazítása szerint tehát a közpénzzel nagyvonalúan motivált, Rogán pórázán rángatott zsoldoshadsereg a választásokig hátralévő időben még durvábban és gátlástalanabbul ostromolja majd az online teret, még több szabotázsakciót és gerilla típusú hadműveletet bonyolít a Führer Júdás védelmében. Nem elég a média jelentős részét és a komplett közmédiát uralni, a közösségi oldalakat is el kell foglalni, és ott is pusztítani és hergelni annak érdekében, hogy a pünkösdi királyság nehogy összedőljön. 

Látom a virtuális harctéri jelenetet a lelki szemeim előtt, ahogy a sérült Deák Dánielt a felcserek lehúzzák a képernyőről, ahogy Déri Stefit ellátják a frontvonalban a manikűrösök, mert letört a körme a klaviatúra vad püfölése közben. Az is egy szép pillanat lenne, ahogy kimenekítik Bohár Dánielt egy Magyar Péter szónoklatról az erre kiképzett kommandósok, miközben visszaverik a zombiként támadó fertőzött agyú Tisza-szektásokat. De Trombitás Kristóf is jól jön majd, ha netán visszavonulót kell fújni, amikor az összes fidesztálib megafonista szimbolikus robbanómellényben szaladgál a képernyő előtt, ezzel demonstrálva, hogy ha szükséges, kész mártírhalált halni a vezérért. Kicsit elragadtattam magam, de letaglózó, hogy ezek pofáznak békéről, meg dollárbaloldalról, miközben a Megafon nevű fideszjugend különítmény áprilisban csak a Facebookon 233 millió forintot költött a mi pénzünkből arra, hogy mindenkit lekaraktergyilkoljanak, lejárassanak, meglincseljenek, és természetesen Júdást és az ő politikáját ajnározzák. Magyarán: közpénzből hülyítik az interneten (is) az adófizetőket, Szijjártó meg buzdítja őket, köszöni nekik, hálás nekik a Fidesz nevében. 

Ez választási kampány? Ez nem kampány, hanem az online térben szabadjára engedett szélsőséges párt csahos ebeinek ugatása és vonyítása, akik amerre rohangálnak, mindenkibe belemarnak. Ez az egyetlen üzenete Júdásnak. Ha nem ő lesz, akkor itt háború lesz és mindmeghalunk. Mert természetesen ő maga is ezt a narratívát tolja ezer decibellel, legfeljebb titokban, csak utólag értesülünk róla. Szerintem ha már rekedtre uszítja magát az ország ellenzéki/billegő falvaiban és településein, magtárakban vagy az erdő közepén, akkor lehet némi baj. Lehet, hogy nincs ebben semmi rendkívüli, kampány van, de akkor is: ha a hadvezér kimegy a frontra és ott tart eligazítást, akkor nagyon kell a bíztatás a nyájnak, mert szerintem nem úgy állnak a számok a Rogán-féle stratégiai központban, ahogy azt ők már borítékba tették a pedofilbotrány és a végrehajtói maffia körüli botrány szőnyeg alá söprése után. Nem tűnik valóságtól elrugaszkodottnak, hogy a baloldali pártok is már csak az utolsó simításokat végezték és matekoztak, hogy ki kerüljön a listára élére, hogy kik legyenek azok, akiknek polgármesterként, önkormányzati képviselőként lesz munkája, pozíciója. Tisztelet a kivételnek. Mindenki a jól bejáratott recept szerint vegetált és kérte a sokadik kávéját ásítozva, miközben azon gondolkodott, hogy hova menjen majd nyaralni a családdal, ha ennek vége lesz.

De sajnos nem így alakult, mert Magyar Péter, az ő kutyájuk kölyke beleugatott az éjszakába és felborította a húsosfazekat. Most megy a harc a koncért, ki-ki a magáéért, és nem a választókéért. Egyelőre Magyart még nem a bödön tartalma érdekli, hanem a kennel uralása. Majd meglátjuk, hogy ki lesz az erősebb eb, és neki milyen kölyke születik. Fajtatiszta vagy valami korcs keverék. Mindenesetre reménykedem benne, hogy a jelenlegi beltenyészet visszaszorul, és valami új és szerethetőbb jön létre helyette. Mert a nyelvöltögető, alsóharapásos, vénülő pincsiből már nagyon sok embernek elege van, hiába hiszi azt magáról, hogy ő a kutyafuttató királya.

Ahogy közeledünk a finishez, úgy válik majd egyre szánalmasabbá a viadal. Nem egy a súlycsoport és nem egyenlőek a feltételek, de ezt mi már megszoktuk, talán azért is drukkol sok ember az ifjú pitbull terriernek. Persze vigyázni kell ezzel a fajtával, mert ha úgy nevelik, hogy agresszív és fegyelmezetlen legyen, akkor könnyen a gazdi kezébe haraphat, ám ha jól bánnak vele, akkor hűséges és megbízható társ lehet. Most még kölyök, nem harap csak ugat, és játszik. Tele van erővel és dinamikával, még most illeszkedik be a családba, néha a szőnyegre pisil, néha megrágja a papucsot, majd cukin csóválja a farkát. És igen, még elnézi neki a gazdi a csínytevéseket, de ha megnő és probléma van a szobatisztaságával, ha továbbra is odaszarik a nappaliba, akkor keményebben kell vele bánni. Nem lehet hagyni, hogy olyan legyen, mint az elődje. Az öreg fogatlan eb, amelyik fényesre tisztítja a hátsóját, majd odajön a gazdájához és szájon nyalja. 

Nem mi vagyunk a háziállatok, pláne nem haszonállatok, hanem ők a mi szolgáink, úgyhogy ideje a kezünkbe venni a pórázt, megnevelni az ebet, és ha ez megvan, akkor le lehet venni róla a szájkosarat, és büszkén végig lehet vele sétálni akár egész Európán is, tudva, hogy szófogadó és nem harap meg senkit.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A címlapkép illusztráció. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.