Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igazán szólhatna már valaki a propagandaközpontban valakinek, hogy ez nem ment az eddig eltelt hónapokban, ezután sincs annak különösebb valószínűsége, hogy majd most beválik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Bevallom, súlyos állapotba kerültem tegnap délután, amikor volt alkalmam – és megfelelően kevéske eszem – elolvasni az Indexen, hogy mibe pattant bele Orbán Viktor, hogy váratlanul betoppanhasson – gondolom, ahol a szülei laknak, titkosítva van, hogy mikor van anyák napja, máskülönben nem annyira látom át a dolog váratlanságát -, és még arra is fény derült az oknyomozó, tényfeltáró cikkből, hogy Orbán Viktort Vikikémnek szólítja az anyja, ő pedig drága anyukámnak a kedves mamát. Hihetetlen! Az mondjuk bulisabb lett volna, ha Vikikémet Aladárnak szólítja a mama, ő pedig – a drága megtartásával, mert az legalább tényszerűen igaz is – faterként emlegeti a szülőjét. Mindeközben Kósa Lajos nagyot jajveszékelt, mert szerinte anyák napján nem tartunk politikai rendezvényt. Szerintem azt és akkor tartunk, amit és amikor akarunk, de ezen túlmenően drága Lajosnak az nem böki a látószervét, hogy a gazdája propagandacélból ölelgeti az anyját még ilyenkor is? Hirtelen betoppanás egy forgatócsoporttal? Ne hülyéskedjünk már!

Úgy tűnik, eddig minden bejött Magyar Péternek, mert Debrecenben is igencsak összeszaladtak a népek a mára hirdetett tüntetésre. Ezek szerint Kósa Lajos nem volt ott, de valószínűleg senkinek nem tűnt fel az égető hiánya. Én nem mernék még csak tippelni sem, a Telexen azt hallottam, 20 ezer ember volt ott. Ha ez igaz, akkor azért nem ártana átgondolni a dolgait a Fidesznek is, de az ellenzéki pártoknak is, mert szerintem ennyi embert megközelítőleg sem tudna ilyen módon mozgósítani egyik politikai párt sem. A Fidesz nyilván meg tudná oldani, ha nagyon akarná, de szerintem csak komoly rászervezéssel. Orbán Viktor hívó szavára, saját akaratából, idejében és költségére aligha lenne ennyi vállalkozó. A legviccesebb beszámoló a debreceni eseményről az Origóban olvasható, már amennyiben valaki bukik az írói vénát nyomokban felmutatni képtelen kamasz iskolai fogalmazása-stílusra. Hogy aszondja:

A cinizmus, a gátlástalanság valami egészen szélsőséges formáját mutatja Magyar Péter. Miután saját feleségét lehallgatta, egy éven át azzal zsarolta, hogy a felvételt közzéteszi, majd márciusban közzé is tette, azaz, három gyermekének édesanyját kínozta, ez a figura éppen anyák napjára szervez tüntetést. Debrecenben rángatja az utcára az embereket.

Már az is példátlan gátlástalanság volt, amikor éppen az a figura tüntet a gyermekvédelemért, aki – még egyszer – gyermekei édesanyját lehallgatta, szétdúlta a saját családját, nem érdekelte, mi lesz három gyerekével (azóta kiderült: legnagyobb fia, az édesanyját ért fizikai és lelki támadások miatt már szóba sem áll Magyar Péterrel). Mivel elvesztette az állását, hogy pénzhez (és esetleg majd hatalomhoz) jusson, átlépett az egész családján. (Origo)

Igazán szólhatna már valaki a propagandaközpontban valakinek, hogy ez nem ment az eddig eltelt hónapokban, ezután sincs annak különösebb valószínűsége, hogy majd most beválik. Abba kellene hagyni. Egyrészt esztétikai, másrészt köztisztasági megfontolásokból.

Nagyot ment tegnap a vezető médiában a hír, hogy Putyin kivágta egy szarvas szívét, és Berlusconinak adta ajándékba. Miután ez aligha tegnapelőtt történt, miután az olasz politikus egy éve hunyt el, el nem tudom képzelni, miért most jutott eszébe az összes pártnak ezzel foglalkozni. Anyák napjáról jutott eszükbe? Azt legalább tudom, hogy nekem viszont miről jutott eszembe azoknak az összes felmenője, akik állításuk szerint kivizsgálták a botrányos esetet, amikor egy súlyos állapotban lévő beteget nem láttak el megfelelő módon, akinek a lánya mentette meg az letét azzal, hogy átvitte a határ túlsó felére, ahol megoperálták. Jellemző az ország és az egészségügyi rendszer állapotára, hogy első körben nem is csak azon bőszültem fel, hogy miféle orvosok vannak – sajnos nekem is vannak ilyen jellegű tapasztalataim, úgyhogy olyan nagyon nem tudott meglepni a dolog -, hanem az, hogy az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálata szerint minden nagyon remek, a beteg megkapta a megfelelő ellátást. Sőt, alighanem akkor is minden nagyon remek lenne szerintük, ha a beteg ott hal meg üvöltve, kínok között, ahogy erre volt már példa a magyar egészségügyben. Nem is értem, ha a magyar orvos nem találta súlyosnak a helyzetet, csak valamit ráfirkált a kórlapra, amit még a szakemberek sem tudnak értelmezni, de ami az OMSZ szerint azt jelenti, hogy:

az ügyeletes orvos a beteget megvizsgálta és további vizsgálat – és képalkotó diagnosztika elvégzése céljából – a megfelelő egészségügyi intézménybe utalta (RTL)

Ha minden így történt, ha valóban meg is vizsgálta az orvos a beteget – a beteg és a lánya azt állítják, hogy nem történt vizsgálat, én pedig nem voltam ott, tehát nem tudom, ki mond igazat -, akkor hogy nem vette észre az orvos, hogy itt nincsenek napok, pláne hetek, hónapok, mire ebben az országban szakorvoshoz kerülhet és pláne képalkotó diagnosztikai vizsgálathoz juthat az ember, hanem legfeljebb órák vannak hátra az életéből, ha nem lépnek azonnal? Ez mi a jó büdös francért van rendben szakmailag? Az miért van rendben szakmailag, hogy ebben az országban ennyire nem fontos egy ember élete? Mert idős? Vagy mert fiatal, mint az a lány, aki tüdőgyulladásban halt meg nemrégiben, pedig a szülei vitték orvostól orvosig? Én elhiszem, hogy túlterheltek az orvosok, mindent elhiszek, de azt nem fogadom el, hogy ez ellen nincs mit tenni. Ha alulfizetett, ha halálosan fáradt, ha kiégett, akkor mondjon fel, menjen el virágkötőnek vagy sírkőfaragónak, az bizonyára kevésbé stresszes szakma. De ha marad, ha doktornak szólíttatja magát, orvosként veszi fel a fizetését, akkor az ilyen dolgokra nincs, nem lehet mentsége senkinek. Amennyire én tudom, az orvosi eskü nem arról szól, hogy megvédik egymást az orvosok akkor is, ha az emberi életekben mérhető károkat okoz. Merthogy most ez történik, s nem tegnap kezdődött. Ideje lenne, hogy ne az orvosok közötti szolidaritás legyen a vezérlő elv az egészségügyben, hanem a betegek érdeke.

Úgy hiszem, elég ennyi hétfő reggelre, biztosan tartogat ez a hét is elég csodát. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.