Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


„Don’t shoot!”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismerik azt a viccet, amikor a hülye rendőrt megbízzák, hogy hozza rendbe az egészségügyet? Na igen. Persze van ennek egy másik változata is, az oktatással. Tulajdonképpen be is fejezhetném itt a cikket, de eszembe jutott egy másik vicc, szóval innentől ez már egy új cikk.

Az megvan, amikor két szenilis vén szatyor verseng egymással az amerikai elnöki székért? De ne is menjünk olyan messzire, van az is, amikor a magyar miniszterelnök elfoglalja Brüsszelt…

Inkább maradjunk a realitás talaján, vagyis ahhoz, hogy elfoglaljuk Brüsszelt, a 21 képviselői hely megszerzése mellett szükség lesz még a szupererős magyar hadseregre, pár orosz páncélos hadosztályra, tüzérségre, gyalogságra, légierőre, török martalócokra és janicsárokra, esetleg egy kínai kontingensre is, rengeteg iráni drónra, pár taktikai atomfegyverre, némi szittya rugalmasságra, de mindezek előtt arra, hogy a sárga hajú bácsi nyerje meg az amerikai elnök választást, aztán jöhet a béke Ukrajnában, majd a megmaradt orosz haderők végre beállhatnak Orbán mögé. Sima ügy. Végül is van esély rá, nem? Igaz, nem számoltam azzal, hogy ott van még Németország, de a kelet-németekre szerintem számíthatunk, mivel ők is már nyilván rájöttek, hogy Moszkva sokkal jobb volt annak idején, mint Brüsszel. Jó, persze, itt van még Ausztria, Szlovákia és Csehország, de ezek az országok jelentéktelenek, illetve a szlovákok, úgyis átállnának hozzánk. Hál’istennek Lengyelországon nem kell keresztül gázolnunk. A régi legjobb barátaink tök hülyék lettek, hiszen nem látják, hogy az oroszok mennyivel jobbfejebbek, mint a németek. Romániát majd a szerbek, a bolgárok meg a törökök sakkban tartják. A románokról már régóta tudjuk, hogy hülyék, és ezt újra be is bizonyítják azzal, hogy még most sem jöttek rá, hogy Ceaușescu alatt mennyivel jobban éltek, mint most.

A szerencsejáték oldalakon szokott lenni egy tájékoztató a felelősségteljes szerencsejátékozásról, illetve egy figyelmeztetés arról, hogy a szerencsejáték szenvedélybetegséget, függőséget okozhat. Gondolom Orbán még nem hallott ilyesmiről. Ő, felelőtlensége teljes tudatában (vagy sem), simán feltette az egész országot a pirosra. Az (orosz) rulettkerék még forog, szóval lehet izgulni, illetve még lehet emelni a téteket. Persze, ez az a játék, ahol a pirossal nem igazán lehet nyerni, ugyanis ha a vörös katonák nyernek, mi akkor is szarban leszünk. Egy halvány kis esélyt látok arra, hogy Putyin nem gondolja meg magát, és tényleg tartja magát ahhoz, amit feltehetően Orbánnak ígért, és akkor Orbán tetszeleghet, mint Kárpátalja visszaszerzője, de ez azt jelentené, hogy ismét szovjet tagköztársaság leszünk. Tudom, a szovjet megnevezés már a múlté, de majd találnak valami más kifejezést rá, de a lényeg ugyanaz lesz. Majd haverkodhatunk Lukasenkáékkal. Nyilván rögtön kivágnak majd minket az Unióból és a NATO-ból is, de biztos nagyon jó lesz nekünk, hiszen akkor Moszkva lesz az új Brüsszel, és akkor nem kell majd nemváltó műtétre küldenünk a gyerekeinket, és legalább visszanevezhetik a Moszkva teret megint Moszkva térre. Így hirtelen nem jut eszembe ennél több jó dolog, de biztos rengeteg jó oldala lesz ennek. Azt nem tudom Kína mit fog szólni ehhez, elvégre Orbán már nekik is eladta az országot, de majd ők lejátsszák ezt a meccset egymás között. Mi nyilván csak jól járhatunk…Amúgy meg kinek kell a NATO, amikor most kötöttünk katonai együttműködési szerződést az Egyesült Arab Emírségekkel? 

Ha már megemlítettem Kínát, ki is térek rá egy kicsit. Valamikor, nem is olyan régen írtam már arról, hogy szerintem milyen veszélyeket rejthet a Kínával való rendvédelmi együttműködés, most Hadházy megerősítette a félelmeimet, amikor belenézhetett a szerződésbe. Konkrétumokat nem mondhatott, de amit mondott az azért elég para így is. Szóval ok, hogy már szinte megszoktuk, hogy az oroszok belelátnak a külügy szervereibe, feltehetőleg minden állami szerv és hivatal informatikai rendszereibe is, de a kínaiak lassan bele fognak látni a seggünkbe is. Na és hol van ilyenkor az SZVH?

Vissza a háborús veszélyhelyzethez! Mi lesz, ha az oroszok veszítenek? Ugyan már! Semmi probléma, akkor Putyin majd úgyis illedelmesen lemond, háborús jóvátételt fizet mindenkinek (nyilván mi is fogunk kapni belőle), Orbán meg majd úgy csinál, mintha mi sem történt volna, de azért majd döngeti a mellét, hogy a világ legnagyobb humanitárius segítségét mi adtuk az egész háború alatt Ukrajnának, és majd elvárja, hogy Zelenszkij hálálkodjon neki. Ja nem. Hiszen a Kósa is megmondta, akkor mind meghalunk. Amúgy én ki is nézem a szétbotoxolt Putyinból, aki nyilván örökké fiatal akarna maradni, hogy azt gondolja, hogy ha már neki meg kell döglenie, akkor dögöljön meg mindenki. Menjenek azok az atombombák! És hiába menne oda Orbán könyörögni, hogy don’t shoot. Sokan abban reménykednek, hogy biztos van azért Putyin környezetében egy-két józan ember, akik leállítják, esetleg kinyírják Putyint, mielőtt megnyomja azt a nagy piros gombot (a filmekből tudom, hogy az ilyen típusú gombok mindig pirosak, biztos azért, hogy könnyen meg lehessen találni).

Addig is büszkék lehetünk magunkra, leginkább Orbánra, hiszen egyre jelentősebb és meghatározóbb világpolitikai tényezők lettünk, például Csádból sikerült kiszorítanunk az amerikai katonákat, így most már arrafelé is mimagyarok tartjuk fenn a békét. Ebben Orbán Gáspárnak elévülhetetlen érdemei vannak. Lám-lám, hasít a dinasztia.

Igaz, apuka nincs túl jó bőrben, nem is értem, hogy engedhették hozzá a Telex stábját. Nekem úgy tűnik, szegény már beszélni is alig tud, legalábbis akkor, ha nincs miből felolvasni a szövegét. Még a hívők fejét is teljesen összezavarta, hiszen eddig úgy tudhatták, hogy miViktorunk Jézusban hisz, erre most azt mondja, hogy Polt Péterben hisz. Szerintem nem kell nagy ügyet csinálni ebből, pusztán arról van szó, hogy megint ráivott a gyógyszereire, ezért ment olyan nehezen ezt az egy mondatot is kimondania, de végül csak sikerült. Komoly sikerélmény lehetett ez neki, biztos ezért ismételgette annyiszor. Lehet, hogy a gyerekeknek most már át kellene venniük a stafétabotot, mert nagyon úgy tűnik, hogy a fater már nem bírja a strapát. Végül is benne van már a korban. Ideje lenne elgondolkodnia a nyugdíjba vonuláson. 

És ha már itt tartok egy idézet következik: „Emberi és társas kapcsolataiban is gyakran viselkedik ellenségesen, zsarnokként, illetve jellemző rá a bosszúálló és manipulatív viselkedés, az empátia hiánya, valamint a felelősség másokra hárítása és mások hibáztatása. Jellemzően saját tehetségét és eredményét eltúlozza, valamint környezetétől irreális mértékű elismerést és csodálatot vár el. Mindebből következik, hogy kiváltságosnak, különlegesnek, felsőbbrendűnek gondolja magát, aki különleges bánásmódot érdemel, és akihez a másiknak kell alkalmazkodnia, vagyis ezáltal számos dologra feljogosítva érzi magát. Mindemellett gyakran irigy másokra, vagy pedig éppen azt gondolja, hogy mások irigyek rá. … Más pszichiátriai zavarokat illetően gyakran mutat együttes előfordulást a szerhasználattal, az antiszociális- és paranoid személyiségzavarral.” 

Mielőtt bárki félreértené, az idézetben a narcisztikus grandiozitás jellemzőiről van szó (gondolom, a Wikipédiából) és Bayer Zsolttól származik, és nem, nem Orbánról szól, még csak nem is saját magáról, hanem Magyar Péterről. Ezek után már csak azt kérdezem, nem kellene esetleg tükörbe nézni alkalomadtán? Persze, lehetséges, hogy a narcisztikus grandiozitás egy magyar népbetegség, de az biztos, hogy a politikusainkra, különösen a fideszesekre elég jellemző. Magyar Péter egyelőre sehol nincs Orbánhoz vagy Kövérhez képest ezen a téren. Ha nagyon összeszedi magát akkor persze még beérheti őket, de ahhoz előbb tényleg le kellene győznie őket. Utána meg majd úgyis meglátjuk. Addig is: Don’t shoot!

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.