Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha sikertelen, miért rettegtek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Én tegnap délután óta képtelen vagyok eldönteni, hogy most ezt Rogánék komolyan csinálják, ki akarják csinálni Deutsch Tamást, vagy viccnek szánták. Mármint azt, hogy elmondatták vele egy perc alatt hetvenkétszer, hogy Magyar Péter háborúpárti, az európai néppárt háborúpárti, lényegében MINDENKI háborúpárti, aki nem a csútira és bandájára szavaz. Azért ha értelmes ember megnézi ezt a bájos kis videót, ha előtte ébredt fel egy 15 éve tartó kómából, akkor sem fog olyan degeneráltakra szavazni, akiktől ennyi telik, nem több, főként nem jobb. Az még valamennyire érthető volt két évvel ezelőtt, hogy bejött ez a szöveg. Akkor tört ki a háború, mindenki meg volt ijedve. De most ezzel nyomulni nem sok jót jelent. Egyrészt így már nyilvánvaló, hogy a propagandagépezet végleg maga alá szart, a komplett kommunikáció összeomlott, aki írni-olvasni tud, az már elmenekült a Rogán-művektől, aki maradt, attól meg ennyi telik. Másrészt arra azért csak jó lesz ez a választás, hogy fel lehessen mérni, hány szellemi alultápláltságban szenvedő jut erre az országra. Ha én valaha az életben fideszes lennék, ilyen videó után már csak azért sem szavaznék rájuk, mert megaláztak azzal, hogy szellemi fogyatékosnak néznek.

Orbán Viktor személyes cselédsége is remekül eltalálta, mivel tudnak hatni a néplélekre. Hogyaszondja:

Csúcssebességgel robog a kampány: 220 szelfi/óra (Facebook/Orbán Viktor)

Hát biztosan nagyon szép teljesítmény ez, de talán szelfi helyett dolgozni kellene, esetleg elmesélni az embereknek, mit tervez jó kormányunk a közeljövőben, amitől ez egy élhetőbb ország lesz. Mert attól garantáltan nem lesz, ha akárhány szelfi készül, ahogy attól sem, ha százszor elszavalják egy perc alatt, hogy mindenki háborút akar, csak a Fidesz nem.

Míg 2018-ban a magyarok 7 százaléka keresett aktívan külföldi munkát, ez az arány két évvel később már 9 százalék, 2023-ban pedig 15 százalék volt – derült ki a Boston Consulting Group (BCG) globális tanácsadó cég és a Profession.hu közös tanulmányából. (HVG)

Ez elég markáns emelkedés ahhoz, hogy érdemes legyen elgondolkodni, mint kellene igen sebesen változtatni. Ha hozzátesszük azt is, hogy a születések száma meredeken zuhan – márciusban 10 százalékkal született kevesebb gyerek, mint egy évvel korábban -, nem kell túlságosan sok ész ahhoz, hogy kezdjünk aggódni a jövő miatt. És úgy gondolom, nekünk több okunk van az aggodalomra, mint a tudásalapú társadalmaknak, mert ugye nálunk szakmunka-alapú a társadalom, éppen most mondta a nagyeszű kocafocista. És egy ilyen társadalomban a kétkezi munkát semmivel nem lehet kiváltani, ha nem lesz, aki gürcöl, fejreáll a gazdaság. Holott már most is fejre van állva, a KSH friss jelentése szerint a GDP pont 0,0 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket. Ha továbbra sem jön az uniós pénz – és erősen úgy tűnik, hogy nem fog jönni -, komoly megszorításokra lesz szükség. Mármint az eddigieknél is komolyabbakra. Csak éppen jó lenne, ha valaki olyan készítené elő, aki véletlenül ért is hozzá, nem Orbán aktuális ötleteit kellene formába önteni, aztán meg lehazudni a csillagokat az égről, hogy az nem is úgy van, ahogy pedig van. A mindenhová elszórt milliárdok – propagandára, templomokra, reptérvásárlásra, szélsőjobbos cirkuszra – mellett ott van a kórházak elképesztő adósságállománya, ami már a betegellátást – már ami még működik valamennyire – mellett a beszállítók túlélését is veszélyezteti.

Nem túlságosan nagy csinnadrattával kísérve, de végül kénytelen volt kapitulálni Ókovács Szilveszter. Az Operaház dolgozói elérték, amit el akartak érni, az igazgató kénytelen volt rájönni, hogy nem róla szól az intézmény, hanem a művekről és a nézőkről, amihez a művészek elengedhetetlenül kellenek. Talán még a büfénél is jobban. Apropó büfé! Szentkirályi Alexandra már biztosan győzni fog. Akinek ilyen zseniális ötletei vannak, az mindenképpen tökéletes főpolgármester lesz:

Facebook/Szentkirályi Alexandra

Merthogy ő a Bádog Gundelt/Pléhcsárdát ki nem hagyhatta, az ilyen ikonikus helyek miatt kell szeretni Budapestet. Én mondjuk életemben nem jártam ebben a műintézményben, de nem is igazán hiszem, hogy élő ember képes lenne ültő helyében befalni egy akkora adag kaját. Nekem legalábbis garantáltan eltartana egy hétig, mire elfogyna. És egy kecses mozdulattal az olajtól csöpögő rántotthúsról rá is fordulok a tegnap esti tüntetésre, amit a Belügyminisztérium elé hirdetett meg Magyar Péter.

És itt most csak én agyalok, semmi konkrét információ, mg folyosói pletyka sem, csak a fantáziám. Az esti tüntetést majdnem titokban, minden reklám, kampány, hírverés nélkül, majdnem egy odavetett félmondattal intézte Magyar. Elsőre nem is értettem, miért így, aztán amikor láttam a tömeget, érteni véltem. Fel kellett mérni, mennyi ember mozdul akár csak egy ilyen hívásra, ami csak egy kicsit volt több, mint halk utalás. Ebből már látni lehet, hogy némi hírverés mennyire lehet hatékony, mekkora tömeget vihet utcára. A tüntetést nézve egyrészt azt láttam, hogy Magyar Péter fokozatosan, és megállíthatatlanul nő bele abba a kabátba, amit az elején talán különösebb cél nélkül kapott magára. Nem tudom, kik vannak körülötte, kik látják el tanácsokkal, de hihetetlenül profin csinálják. Én úgy gondolom – még mindig csak én, és a fantáziám vagyunk itt, kettecskén -, hogy Magyar Péter körbelövi Orbán Viktort. Megpróbálja kiütni, vagy legalább meggyengíteni a legfontosabb támaszait. Rogán Antalt, Pintér Sándort és valószínű, hogy a következő Polt Péter lesz. Nagyon tudatosan, okosan építkezik Magyar, a vége alighanem országos tüntetéshullám lesz. Tegnap folytatódott a rogáni gépezet amortizálódása is, valami egészen szánalmas, amit a propagandalapok műveltek. Máskor is siralmas, de most még ahhoz képest is. Még be sem fejeződött a demonstráció, már jelentek is meg a bekészített anyagok.

Origo: Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

Magyar Nemzet: Sikertelen Magyar Péter tüntetése, néhány százan voltak rá kíváncsiak

Pesti Srácok: A Tisza elmossa az aljasokat, mert elegen vagyunk– üzente az ellenzék messiása megfogyatkozott híveinek

Jelzem, a címek még igazán kulturáltak az irományokhoz képest. Szemben azoknak a véleményével, akik szerint nem kellett volna megrendezni ezt a tüntetést, mert nem volt akkora, mint a múltkori, szerintem de, meg kellett tartani, és pontosan olyan lett, amilyennek lennie kellett. Magyar hihetetlenül jól tematizál, már megtanult tömeg előtt szónokolni, megkerülhetetlen témákat hoz elő és bizony képes megmozdítani tömegeket. Nem ekkorát, sokkal nagyobbat is, ha úgy akarja. Változatlanul nem vagyok rajongó – nem is leszek, nem szokásom -, de erősen szurkolok, mert a NER-t le kell bontani. Így talán sikerülhet. Úgyhogy egyáltalán nem érdekel, honnan jött, mit csinált 14 éven át, miért most. Hajrá!

Jó ébredezést, szép napot, jó pihenést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.