Május 26,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne az én pénzemből és ne az én bőrömre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor Szánthó Miklóssal kéz a kézben indul harcba. Cukik ők ketten nagyon, nem adják fel a szép jövőt (persze a sajátjukat), küzdenek érte. Akkor is, ha hovatovább magukra maradnak a vágyaikkal, ha az unió lakói nem kimondottan szélsőjobbos diktatúrára vágynak. Majd ők ketten jól megvédenek mindenkit a háborútól, ehhez csak az kell, hogy megkaparintsák a hatalmat. Az egy pillanatig sem zavarja egyiküket sem, hogy Orbán Viktor 14 éve van hatalmon, egypártrendszer van, csak az ő döntésén múlik, mit tol át a látszatparlamenten, ahol a fideszes bátorakon kívül senkinek semmi beleszólása nincs semmibe, mégis az van, hogy nyakig ül az ország a szarban. A gazdaság beleállt a talajba, az oktatás, az egészségügy lényegében összeomlott – az ilyen nagy rendszerek így omlanak össze, részben és helyenként mutatnak életjeleket -, a társadalom pedig eljutott oda, hogy már mindegy, kivel és hogyan, de szabaduljon ettől a társaságtól, mert elég volt ebből. Nagyon elég.

Reménykedhet abban Orbán, Szánthó és a többi pióca, hogy lehet ezt folytatni a világ végéig, de nem lehet. Nem azért nem lehet, mert én azt mondom, hanem azért, mert mostanra a kritikus tömeg felismerte, hogy aki a rengeteg uniós forrás ellenére sem volt képes helyre tenni az országot, aki teljhatalommal sem tudta jó irányba fordítani a dolgokat, de akinek az egész pereputtya milliárdos lett, miközben a társadalom legatyásodott, az akkor sem lesz jó államférfi, ha a jelenleginél is nagyobb hatalmat kap. Legfeljebb többet tud zsákmányolni.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója jelezte: a konzervatív oldalon hisznek a teremtés és a természetes dolgok rendjében. Hisznek a nemzetek szabadságában, a közösség tagjainak egymás iránti lojalitásában, abban, hogy többség és igazság összeszervezhető. És hisznek a béke alapjában, a biztonságban, abban, hogy „meg kell védeni határainkat, családjainkat és gyermekeinket” – emelte ki, hozzátéve, hogy az élet pártján állnak. (MTI)

 Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen hangsúlyozta: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami szokatlan, hiszen egy tízmilliós országról van szó, amely szerény hadsereggel és középerős GDP-vel rendelkezik.
    Úgy vélte: leginkább talán az vált ki érdeklődést, hogy miközben „egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán”, itt „csodák csodájára megmaradt egy konzervatív sziget, egy island of difference, amely dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel és a washingtoni hurrikánnal.” „Sőt nemcsak dacol, hanem túlél, sőt boldogul, sőt sikeres, sőt győz, és újra és újra győz” – tette hozzá.
    Kiemelte: a CPAC budapesti rendezvénye egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani, amelynek a szervezőit nem fenyegetik meg, és amelyre nem hívják rá a rendőrséget, mint ahogyan múlt héten történt Brüsszelben. (MTI)

Hát igen. Szánthó Miklós jogi végzettségű divatbolond, és Orbán Viktor jogi végzettségű harácsolóművész a büdös életben nem lehettek volna milliárdosok, ha a szakmájukban dolgoznak. A köz pénzéből – akár a hazai, akár az uniós polgárok befizetéseiből – már simán telik mindenre, felelősséget sem kell vállalni semmiért (egyelőre), természetes, hogy nem akarják elengedni ezt a jó kis lehetőséget. De Magyarországon megmozdult a föld, nem lehet tudni, mi lesz a vége a társadalom ébredezésének, sikerül-e ismét kómába ejteni, vagy feláll végre a ravatalról, és megrázza magát. Ha ez utóbbi történik, akkor nagy lesz a baj. Igazából már most is nagy, ezt valószínűleg a Karmelitában jobban látják, mint mi itt, ezért nincs mese, előre kell(ene) menekülni. Az a nagy kérdés, hogy fog-e sikerülni. Szerintem – és ez most még nem tudás, csupán remény – nem fog sikerülni. Akkor jön csak az igazi balhé, mert hogy ezek nem fogják elengedni egykönnyen a húsosfazekat, abban azért meglehetősen biztos vagyok.

Kezdésnek jó lenne látni – nem fogjuk persze, de attól még jó lenne -, pontosan milyen pénzből szerveződött a CPAC, melyik fellépő mennyi pénzbe került, abba a saját vagyonából mennyit fizetett be személyesen Orbán Viktor, és mennyit Szánthó Miklós. Azt még talán ennél is jobban szeretném tudni, honnan veszik ezek az alakok a bátorságot ahhoz, hogy a személyes agybajukkal azonosítsák az országot és a társadalmat. Én például biztosan nem vagyok, soha nem voltam, és vélhetőleg soha nem is leszek konzervatív. Szeretem a szabadságot, a fejlődést, szeretem a változást, szeretek felfedezni és megtanulni új dolgokat és hiszek abban, hogy az embernek jogában áll úgy élni, szeretni, öltözködni, ahogy az őt boldoggá teszi. Mindaddig mindenhez joga van az egyénnek, ameddig ezzel másoknak kárt nem okoz, mások érdekeit nem sérti, nem korlátozza. A kereszténykonzerv szélsőjobbal nekem az a bajom, hogy állandóan megszabnak, kijelentenek, ítélkeznek. Ők akarják eldönteni, hogyan éljek, miről mit gondoljak, miben higgyek, hogyan és kit szeressek, miként öltözködjem, hogyan és mire neveljem a gyerekemet, milyen zenét hallgassak, mit olvassak. Ha én nem vagyok erre hajlandó, akkor nyomban visítani kezdenek, hogy én korlátozom az ő jogukat arra, hogy kereszténykonzerv széljobberek lehessenek. Pedig nem, felőlem nyugodtan legyenek azok. A saját pénzükből, a saját köreikben, azokkal, akik önként csatlakozni akarnak hozzájuk. De ne az én pénzemből és ne az én bőrömre. Szerintem ez egyáltalán nem bonyolult. Vagy mégis?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.