Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre többe kerül az országnak, hogy az állampárt megtartsa a szavazóit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Emelkedett jó reggelt, világosságot és csodával határos tavaszt kívánok mindenkinek! Az talán kevéssé határos a csodával, hogy a szabadság-, ketrec- és utcai harcos, a rendszerváltó fiatal és demokrata, kommunistaellenes forradalmár miniszterelnök, minden pávák leghírhedtebb békegalambja, aki a zsinórban többször elnyert alkotmányozó többségét is kevésnek érezte, ezért mondvacsinált különleges jogrendeket bevezetve rálépett a rendeleti kormányzás útjára (értsd: a háborúból ki akar maradni, de a háborús veszélyhelyzetre igényt tart), aki újabban a szólás- és véleményszabadság felkent papjává és önjelölt aktivistájává avanzsált, miután szembejött saját magával Brüsszelben, tizennégy év alatt eljutott oda, hogy úgy indul országjárásra a soros választások előtt, hogy senki ne tudjon róla. Orbán Viktor 2024-re megérkezett oda, hogy TITOKBAN rúgja be a kettős választási kampányát (jelen esetben egy 620 fős Veszprém megyei településen), nehogy valami baleset közbejöjjön és megszégyenüljön őfelsége. Pontosabban ez nem igaz.

Dehogy kellett tizennégy év ahhoz, hogy Magyarország teljhatalmú, állítólag a társadalom elsöprő többségének bizalmát, megbecsülését, forró szeretetét és rajongását élvező Orbán Viktort mindenféle kreatív módszerekkel kelljen rejtegetnie a cselédségének, nehogy véletlenül a sajtó a közelébe kerüljön és esetleg kérdésekkel provokálja. Szerintem ebben még csak nem is az legnagyobb gáz és szégyengyalázat, hogy miközben a háborús békepárti uszítás mellett a pártja kampánya arról a hamis, súlyosan félrevezető, a híveit az Európai Unió működésével kapcsolatban is síkhülyének néző ígéretről szól, hogy ő elfoglalja Brüsszelt, stílusosan egy 230 millió forintos brüsszeli pénzből épült magtárban szónokol és óbégatja, hogy Brüsszelből csak a baj jön. Ennél is kínosabbnak érzem, hogy Orbán Viktor, úgy is, mint Európa erős embere, valamint Magyarország első falusi miniszterelnöke országjárása, választási kampányprogramja 2024-ben NEM SAJTÓNYILVÁNOS esemény. De amit megörökítenek és utólag beletolják az arcunkba, az baginacsáért kiált, legyen béke!!!!!!

„De én csak akkor tudok segíteni, hogyha önök fegyvert adnak a kezembe. Én nem leszek rest azt előrántani. Lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda, ahova kell, de csak akkor, hogyha van a kezemben eszköz. És az én fegyverem az önök szavazata.”

Egy másik összefüggésben azt hiszem tegnap írtunk arról, hogy már az is szépen jelzi őfelsége lassú, de kiszámítható nevetségességbe fulladását, hogy egy ideje a saját közösségi oldalán is kiröhögi a zöm. Kérdezném, hogy lehet csodálkozni ezen? Van még bármi, ami hiteles a szájából? Áll a legyenbéke pártján és fegyverekről, lövöldözésről álmodozik. Neki mindegy, kit vagy mit talál el, lő bele a vakvilágba vakon, és kapaszkodik a trónjába. A 2024-es EP- és önkormányzati választás kampányát titokban elindító teljhatalmú, békepárti miniszterelnök áll egy uniós támogatásból megépült magtárban egy gabonahegy és néhány, a tiszteletére összecsődített hívő között és pusztítást, lövöldözést ígér a gazdák ellenségeinek, akiket szerinte az Európai Unióban kell keresni.

A saját paródiája az ember, függetlenül attól, hogy hány száz millió forintot éget el éppen egységnyi idő alatt a Megafon barnanyelvű kontingense azért, hogy dehumanizálja és az erkölcsi mocsár legaljára tapossa és lekaraktergyilkolja a – csak lazán, polgárian és hazafiasan, ahogy erkölcsileg fölényes nemzetikeresztényektől elvárható – PszichoPetinek nevezett Magyar Pétert. Aki bár elsősorban az ellenzéki pártokból haraphat ki egy friss Závecz által készített felmérés szerint (is), de a Megafon és vidéke százmillióit, az agyhalállal határos fideszes kampányt elnézve nekem az az érzésem, hogy az állampártnak egyre többet kell a mindenki pénzéből arra fordítania, hogy megtartsa a szavazóit, pedig eddig sem volt ez egy olcsó mulatság. Az az 1360 milliárdos, nettó választási csalásként is felfogható összeg, amit Rogán és bandája néhány év alatt elégetett azért, hogy a Fidesz semmiképpen ne veszítse el a hatalmat, szerintem a hazaárulás minősített esete. Ilyen körülmények között ahhoz képest, hogy nemrég még a lőtéri kutya se tudta, hogy ki az a Magyar Péter, nekem nem tűnik olyan jelentéktelen eredménynek, hogy az említett mérés szerint a teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá az EP-választáson.

Meggyőződésem szerint nemcsak az egyesek, de a kettesek sajnálatára is minden jel szerint új és nem feltétlenül kellemes helyzetet teremthet a kiszámítható, egy irányba mutató, NER által leuralt, kiábrándító politikai térképen. Persze az még nem világos, hogy pontosan mit jelent ez perspektivikusan, hosszabb távon, 2026 horizontján, de annyit Magyar már biztosan elért, hogy rámutatott ennek a megfáradt, elnehezedett, vérkorrupt autokratának a nevetségességére. Ennek a békepárti függönyharcosnak a teljesen eltorzult hatalomgyakorlására, aki úgy áll a béke pártján (jelentése: a saját hatalma megtartása pártján), hogy titokban, sunnyogva, sündörögve közelíti meg az országjárása origóját képező gabonakupacot Nemesgörzsönyben, amelynek árnyékában aztán háborút ígér meg lövöldözést. A legyenbéke talaján állva. Remélem, a pufidzsekis gazdák, akiknek tegnap óbégatott, tisztában vannak azzal is, hogy ettől még Brüsszelben simán kimegy kávézni, ha kizavarják, máskor meg felteszi a kezét és idétlenkedik.

A fent látható kényszermozgásos színészóriás nem azért nyugtalankodik és nem azért eszi a fene, nem azzal kapcsolatban érzi úgy, hogy mondanivalója van, hogy például hazavágta a költségvetést (tavaly Magyarországon volt a második legnagyobb a költségvetési hiány az EU-ban), hogy elmaradoznak a bevételek, hogy az uniós források lehívásának feltételeit miért nem hajlandó teljesíteni, hogy a felelőtlen, korrupt kormányzását kísérő brutális hitelek, kibocsátott állampapírok kamatai elszálltak, vagy hogy a degeszre hizlalt fideszes állam, amelyik a büdös életben nem volt hajlandó saját magán spórolni, miért most vásárol repteret, ha belegebed a nemzet, akkor is, és milyen megszorítások következnek június 9-e után.

Nem azzal foglalkozik, hogy magyar cégek fennmaradása került veszélybe azért, mert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hónapok óta nem fizet bizonyos pályázatok nyerteseinek, holott akár több tízmillió, vagy akár százmillió feletti összegekről van szó.

De arról sincs mondanivalója, hogy 2024-ben a vidéki Magyarország egyes részei miért néznek ki úgy, mintha az elmúlt két évben háború pusztított volna az általa kormányzott országban, és

Pedig az is magyarázatra szorulna, hogy Európa legszuverénebb országának kormánya, amelyik nem tűr beleszólást a belügyeibe, ha a nyugati szövetségeseiről van szó, és életvitelszerűen uszít mindenki ellen, akinek idegen a kultúrája, mégis miért ad kedvezményeket az orosz és kínai vendégmunkásoknak? Lánczi Tamást miért nem halljuk az asztalt borogatni annak nyomán, hogy az Orbán-kormány eme javaslata az egyszerűsített munkavállalásról lényegében a kínai és orosz állampolgárok esetében nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, hiszen a két ország titkosszolgálatai aktívan tevékenykednek Magyarországon, akik számára ily módon egyszerűsödik az Európai Unióba való bejutás. Jó, persze, tudom, ennél jóval egyszerűbb módszerek is vannak arra, hogy orosz és kínai kémek rászabaduljanak az EU-ra, de én már eleve azt se értem, hogy orosz és a kínai titkosszolgálatok miért tevékenykedhetnek aktívan Magyarországon? És azt vajon miért hazudta Brüsszelben a szélsőjobbos haverjainak Orbán Viktor, hogy Magyarországon zéró migráns van, miközben ő maga engedett be egy rakást?

Naponta rengeteg ilyen és hasonló kérdést fel lehetne tenni, de a titokban országot járó kétlábú paródia ezekről nem fog beszélni, esze ágában nincs a mindennapokat érintő komoly problémákról beszélni, egyszerűen csak túl akarja élni június 9-ig, ennek pedig az a módja, hogy a háború 2022-ben már bevált eszközével hergel és próbál félelmet kelteni abban a 2 millió emberben, akit mindenképpen el kéne vinni szavazni. Hát sok sikert hozzá, fülsiketítően hamisan cseng és nem ad választ a meglehetősen rossz állapotban lévő társadalom hárborúnál fontosabb problémáira, de amíg Balog Zoltán még mindig nem takarodott el a református egyház éléről, ameddig nem tudjuk, ki adott kegyelmet K. Endrének, és amíg Orbán azzal röhögteti magát, hogy legyen béke, szerintem lehetnek még apróbb meglepetések negyvenvalahány nap múlva.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.