Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sértett lelkek karneválja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Orbán Viktor húsz körömmel kapaszkodik a minapi brüsszeli malőrbe, faragja a mártírszobrot a sztoriból, amikor több helyszínen is nemkívánatos vendégként kezelték a szélsőjobbos-náci kis rendezvényét. Most éppen azt hazudozza a közösségi oldalán, hogy azért tiltották be, mert:

A héten Brüsszelben is elindítottam a kampányunkat. Be is tiltották a gyűlésünket.
Idézem a betiltó határozat szövegét: „A rendezvényt nem lehet megtartani, mert az esemény célja, hogy egybegyűjtse a nemzeti konzervatív nézeteket valló akadémikusokat, a kultúra, valamint a politika képviselőit, és azért mert ezek az emberek a vallásos nézeteket valló jobboldalhoz tartoznak.” Majd így folytatják: „a konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez és az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez.” Ez volt a betiltás indoklása. (Facebook/Orbán Viktor)

Hát először is milyen kampányát és kinek indította be a csúti Brüsszelben? A magyar választási kampányt? Ott is szavaznak arra, hogy ki legyen a kiskunmajsai polgármester, vagy hogy melyik magyar párt hány képviselőt delegáljon az Európai Parlamentbe? Miféle kampánya van, kivel közösen Orbánnak, ahol ilyen szélsőséges elemek borulnak össze, és hörögnek lényegében az Európai Unió ellen az Európai Unió fővárosában? Ha annyira utálja a magyar miniszterek elnöke az Európai Uniót, meg a náci haverjai is másféle világot képzelnek, mi a büdös francért nem költöznek olyan országba, ahol otthonosabban érzik magukat? Javaslom Oroszországot, Észak-Koreát, vagy bármelyik tetszőleges diktatúrát, biztosan tárt karokkal várják őket. Én nem tudom, más hogy van ezzel, de én mindennél jobban megvetem azt az embert, aki abban a pillanatban, ahogy az ő érdekeit éri sérelem, azonnal visít, ordít, toporzékol, hogy neki jogai vannak s az ő szabadságjogait mindenek előtt tiszteletben kell tartani, közben pedig a saját országában közel 10 millió ember alapvető jogait tiporja páros lábbal, korlátozza, veszi semmibe, szarja le nagy ívben és erről mélyen kussol, amikor a külföldi sajtóban előadja a bárgyú magánszámát felemelt kézzel és lengő tokával. Tényleg nem zavarna semennyire, ha Orbán jobboldali lenne – a szélsőség már zavarna, az semelyik irányban nem egészséges -, de még csak nem is az, azt is csak megjátssza a személyes céljainak elérése érdekében. Hazug, telhetetlen, mohó gazember, semmi más. Bónuszként ócska ripacs is, aki óriási hírverést próbál csapni abból, hogy büdösnek ítélték őket több helyszínen is. Amiket pedig idéz, azok újságcikkekből – természetesen erősen jobboldali lapok cikkeiből – összebarkácsolt értelmezések, nem a hivatalos indoklás.

Visszasírjuk még a Bokros-csomagot, jajong a honi sajtó. Merthogy szerintük – és a tények, számok szerint is – rohadtul nagy a baj, bődületes nagy megszorítások kellenek ahhoz, hogy ne dőljön össze a költségvetés. Itt szeretném jelezni, hogy a Bokros-csomag egy nagyon alaposan átgondolt, hatékony program volt, csak szarul kommunikálták. Azt kellett volna hazudni mimagyaroknak, amit Orbánék is hazudnak évek óta, hogy nem megszorítás, hanem nemzeti habostorta, akkor zabálták volna. A különbség a mostani megszorítások – melyek már most is tényszerűen vannak, és még sokkal több lesz hamarosan -, és a Bokros-csomag között, hogy az utóbbi hosszú évekre helyretette a költségvetést, pedig csak részben vezették be. Nem egy eleme ma is érvényben van, Orbánék is alkalmazzák. Ezzel szemben amit a jelenlegi rezsim közepes képességű szakijai össze tudnak gányolni úgy, hogy közben Orbán és Rogán is a torkukon táncol, mert nekik annyi számít az egészből, hogy jól lehessen beépíteni a propagandába, az garantáltan nem lesz hatékony. Eddig is szarrá vált minden, amire csak rátették a kezüket, ezután sem érdemes csodát várni.

Brüsszel háborúpárti, progresszív vezetői, politikusai – és a mögöttük álló kiterjedt gazdasági érdekkörök – attól tartanak, hogy az eltérő vélemények túlzott térnyerése esetleg jelentősebb tömegeket is képes lenne meggyőzni – mondta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Századvég tanácsadója azt is mondta: Magyarországon a baloldal minősíthetetlen stílusban nyilatkozhat a kormány tagjairól és a kormánypárti szavazókról, Magyar Péter pedig súlyos – bizonyítékokkal nem alátámasztott – vádakkal illethet vezető politikusokat és állami szerveket, ezek mégsem járnak politikai megtorlással, retorzióval vagy akár „csak” elhallgattatással. A szakértő az EP-választás tétjéről is elmondta a véleményét. (Origo)

Itt valami alapvető gyári hiba lehet, talán a kontraszelekció az oka, esetleg sikerült valahogy visszafordítania a rezsimnek a NER-en belül az evolúciós folyamatokat, én nem tudom, de hogy valami komoly zűr van ott a fejekben, az teljesen biztos. Én például évek óta kénytelen vagyok azt hallgatni, hogy ha nem vagyok fideszes, akkor hazaáruló vagyok, aljas vagyok, nem szeretem az országot, lenézem, megvetem annak lakóit, engem kilóra megvett Soros, engem Gyurcsány irányít, külföldről pénzelnek. Ha nem vagyok fideszes, nem lehetek hívő sem, ha nő vagyok, szar anya lehetek – már ha egyáltalán anya vagyok, mert ha nem vagyok fideszes, akkor gyereket sem akarok, mégpedig önzésből -, ronda és ostoba vagyok. Ha férfi vagyok, akkor tornából felmentett, elsőre el sem lehet dönteni, hogy valójában melyik nemhez tartozom. És természetesen kártékony is vagyok, buzi is vagyok, amivel mindenki mást is megfertőzök, magyarellenes is vagyok, lefizethető is vagyok, valamint háborút is akarok. És a baj az, hogy ez nem az én egyéni problémám, mindenki ezt érezheti, ezt kapja s ezt hallja, aki nem fideszes. Ehhez képest jönnek most a valóban, bizonyítottan fizetett megmondóemberek, és azért jajveszékelnek, mert valaki róluk ki meri mondani az igazságot. Azt már nem finom, nem szeretik, nem tetszik nekik. Ha jól gondolom, azt tesztelik, mi lenne a reakció, ha törvényileg lépnének fel azokkal szemben, akik szidni merik a rezsimet. Alighanem hamarosan bevezetik a felségsértés fogalmát is, talán már csak a büntetés mibenlétén vitáznak a színfalak mögött. Holott ugye éppen a Fidesz óhajtotta felszámolni a politikailag korrekt közbeszédet, aztán valahogy soha nem szeretik maguk is azt zabálni, amit másoknak kifőztek. Pedig nekik is tálaltak. Jó étvágyat hozzá!

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.