Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az agyhalállal dacolva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szégyent nem, de némi megrökönyödést azért érzek. Bármennyire szánalmas, buta és primitív, amit árulnak, akkor is letaglózó. Pedig az a közel 830 millió forint közpénz se volt semmi, amit a gazdaságilag összeomló ország hulláján január közepe és április közepe között, mindössze három hónap alatt elégettek propagandára. Elsősorban február 10-e után, Magyar Péter karakterének legyilkolására úgy, hogy Karácsonynak és Gyurcsánynak is jusson az egybites mocsokból. A CÖF-nek és a Megafonnak kiszervezett idétlenkedés, a vérfideszes múltú Magyar Péter lopott koncepcióra épülő, kilóra megvett dollárbaloldalivá maszkírozása is módfelett kínosra sikerült – elképesztő lehet egy fideszes szavazónak azzal szembesülni, hogy a Fidesz dollárbaloldali állami vezetők gyűjtőhelye -, de az alkotói válság jeleit mutató Rogán-központot ez sem akadályozta meg abban, hogy piacra dobja a legújabb agyhalott-csalogató propagandatermékeket. A június 9-i önkormányzati és EP-választás kampányának hivatalos startját megünneplendő.

Mint bizonyára sokan tapasztalták, az országot és az internetet is elárasztotta az állampárt legújabb választási kampányfekáliája. A „Brü$szel alázatos szolgái” feliratú túlzsúfolt plakátokon Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Magyar Péter látható komornyiknak, pincérnek, fasz tudja minek öltözve, középen pedig Ursula von der Leyen ül egy karosszékben. A plakátokhoz természetesen videó is tartozik, a Youtube-on és a Facebookon is feltűnő, néhány másodperces fideszes lejáratás szerint „amikor Brüsszelnek követelése van, csak csengetnek egyet, és máris ott terem Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Magyar Péter”. „Háború, migráció, genderpropaganda, a dollárbaloldal mindent örömmel végrehajt”, ők Brüsszel alázatos szolgái”– állítja a Rogán-központ slendrián gánymunkája, amelyen Magyar a háború, Gyurcsány a migráció, Karácsony a gender miatt bűnös, Dobrev Klárának azonban már nem jutott semmi. Még tálca se. Addig nyomatták a Karmelitában az ötletelést, hogy Dobrevről már nem sikerült kitalálni semmilyen orbitális hazugságot. Hát igen. Rogán se néz ki többet a Párt választóiból, mint hogy három dolgot meg tudnak jegyezni, többet nemigen.

Nem moralizálni vagy filozofálni szeretnék, pláne nem akarok úgy tenni, mintha minőségi szempontból elemzésre szorulna ez az önmagáért beszélő mocsok, de mégis letaglózó, hogy hova taposta le a Fidesz a saját bázisát, és hova kell lesüllyednie ahhoz, hogy valamilyen módon hermetikusan elzárja őket a valóságtól, és el tudja vinni szavazni június 9-én. Ennyit néz ki a Fidesz a sajátjaiból: hogy a fideszes Diákhitel Központ vezetője, aki más minőségében Lázár Jánossal is együtt dolgozott, és nem volt panasz a munkájára, aki évekig a Fidesz diplomatája volt Brüsszelben, aki Gulyás miniszter legjobb barátja és Varga Juditnak, Orbán harcos amazonjának és igazságügyminiszterének férje volt évekig, valójában dollárbaloldali gyurcsányista, és ő fogja háborúba sodorni Magyarországot. Úgy, hogy közben annak az Ursula von der Leyennek az alázatos szolgája, aki Orbán Viktor nélkül nem kerülhetett volna 2019-ban az Európai Bizottság élére. Akinek a megválasztását (értsd: a 7 gyermekes családanya megválasztását) akkora sikerként keretezte a kormánypropaganda, Orbán olyan brutális győzelemként dicsekedett vele az M1 Híradójától Tusványosig, hogy ma is hemzseg tőle az internet. Úgy, hogy közben a Fidesz és Orbán uralkodik kétharmaddal.

Ehhez képest egy olyan évben, amikor nem lesz parlamenti választás, amikor még az elméleti lehetősége se áll fenn annak, hogy Gyurcsány, vagy Karácsony vagy Magyar Péter vagy Dobrev Klára kormányra kerüljön, ezt a minden korábbinál (például: migránsőrület, Soros-őrület, nemváltó műtétes gender-elmehábor, majd a 2022-es parlamenti választás megnyerését biztosító élet és halál kérdéseként legömbölyített háborús uszítás) inkonzisztensebb, minden egyes elemében hazug, a valóságot karikába hajlító szellemi bomlásterméket sikerült összehozni választási kampány címen.

Nem hiszem, hogy nem kínos már a saját tábornak is, hogy ennyit tudnak, hogy ennyit néznek ki belőlük Rogánék, hogy 2024-ben, 14 év pöffeszkedés után ez minden, amit az országnak mondani tudnak: mocskolni mindenkit, aki velük szemben áll, és a legalantasabb ösztönök és zsigeri gyűlölet meglovagolása közben meg sem említeni, hogy amúgy mit tennének a minden oldali magyarok közös hazájának jobbá tételéért.

Nem hiszem, hogy ha 15-20 évvel ezelőtt valaki azt állította volna, hogy 2024-ben ilyen plakátok lesznek az utcán (és hol vagyunk már az emojis társadalmi kísérlettől), azt nem nevezték volna azonnali elmegyógyintézeti kezelésre szoruló őrültnek.

Nem hiszem, hogy ha 15-20 éve valaki azt mondja, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát, az Orbán-kormány némi hezitálás után Ukrajna ellen uszítja a magyarokat, majd az agyhalállal dacolva Moszkva helyett Brüsszelt, az Európai Uniót vádolja háborúpártisággal.

Nem hiszem, hogy amikor 2010-ben felrobbantak a fülkék, meg tudta volna mondani bárki, hogy a következő másfél évtizedben az lesz a kormány legfőbb politikája, hogy a magyarok adóforintjaiból permanensen zaklatni, bántalmazni fogja a magyarokat, az online és offline térben egyaránt, miközben az Magyarország az Európai Unió első, legjobb esetben csak a második legszegényebb országa lesz.

Nem hiszem, hogy van élő ember, aki ha egy kicsit is belegondol ebbe, nem találja rémisztőnek, hogy az ország teljhatalmú miniszterelnökének hosszú évek óta nincs, vagy alig van releváns, érvényes, előremutató mondanivalója a magyar társadalom VALÓDI problémáiról. Amelyek nem a háború-gender-migráns háromszögben, hanem az emberhez méltó megélhetés, az oktatás, az egészségügy, az élhető ország, a reményteljes jövőkép sokszögében keresendő.

Nem hiszem, hogy bárki őszintén azt tudja mondani, hogy normális, hogy Európa állítólag legsikeresebb pártja ilyen állapotban van, és így kampányol Magyarország uniós csatlakozásának 20. évfordulóján, hogy a saját ősfideszes kiugrott emberét nevezi Brüsszel alázatos szolgájának. Miközben Brüsszel alázatos szolgája valójában az az ember, aki kimegy kávézni a tárgyalóasztal mellől, ha kiküldik, hogy ne zavarja a többieket, aki előbb vagy utóbb mindent aláír, amit odatolnak az orra elé, és aki úgy uszít a migránsok ellen tíz éve, hogy nála több idegen kultúrájú embert senki nem engedett be az országba.

Nem hiszem, hogy a politikai sikert abban lehetne/kellene mérni, vagy hogy hozzá lehetne szokni, hogy kizárólag ebben mérjék: program nélkül, a politikai ellenfelekről hazudva, őket rágalmazva és pocskondiázva megkonstruált démonokkal, patás ördögökkel, ellenségekkel riogatni a fideszeseket, a többségnek pedig nem mondani semmit.

Nem hiszem, hogy még mindig nem világos a Fidesz híveinek (pedig tudom, hogy sokaknak nem világos még mindig), hogy nem pusztán azért nem az eredményekkel, pláne nem konkrét, értelmezhető programmal kampányolnak egyetlen választás előtt sem a korrupt bálványaik, mert programjuk nincs, és az eredményeiket is felélték, hanem mert tudják, és ki is használják, hogy a félelem a zsák krumplinál is erősebb motivációs tényező. Mert aki fél (mindegy, hogy kitől vagy mitől, csak rettegjen), az bármit elhisz annak, aki azt ígéri, hogy megvédi a félelme okozójától.

Aki elhiszi, hogy a Fidesszel mindössze pár hónapja szembefordult, bizonyíthatóan jobboldali Magyar Péter miatt sodródik háborúba Magyarország – akiről három hónapja a sánta kutya nem tudta, hogy kicsoda -, az ezek szerint nem sokra tartja képesnek a kétharmaddal uralkodó Orbán Viktort, akkor se, ha elmegy és boldogan a Fideszre szavaz. A Fidesz pedig már senki máshoz, csak hozzá beszél, aki nem akar belegondolni, kérdéseket feltenni, kételkedni, összefüggéseket összerakni és szembenézni azzal, hogy mennyire lenézik és hülyének nézik, akinek bőven elég a dallama annak, ahogy Menczer, Deutsch, Kocsis vagy Bayer hörög, mint kocsmatöltelékek szoktak zárás után 20 perccel a sarki késdobálóban.

Húsz évvel Magyarország uniós csatlakozása után minden kétséget kizáróan már csak a primitív gyűlölet és a félelem tartja össze Orbán rendszerét. Nincs még egy ország az Európai Unióban, ahol ilyen mértékű és színvonalú uszítás folyna az EU ellen. Ahol ilyen földszintes hergelés folyna Magyarország szövetségeseivel szemben. Nem utolsó sorban ahol a közpénzeket ilyen brutális mértékben költik lényegében most már leginkább arra, hogy a rendeletekkel kormányzó hatalom hatalomban maradjon. Miközben az állami szolgáltatások jelentős része a folyamatos összeomlás állapotában van, a technikai csőd és a körvonalazódó gazdasági megszorítások felzabálják a társadalmat, a Fidesz azt próbálja elhitetni a híveivel, hogy a Fideszben karriert lehet építeni alvó dollárbaloldaliaknak, genderpropagandistáknak és migránssimogatóknak, akik mind Brüsszel alázatos szolgái. Belegondolni is szörnyű.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.