Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha nem sikerül elfoglalni Brüsszelt, mi a B terv?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Sikeres hetünk volt, ezt kár lenne tagadni. A forint szépen combosodik, Nagy Márton minden bűvészmutatványa ellenére az üzemanyagok ára csak nem akar csökkenni (mondjuk az infláció is így van ezzel), nem áll jól a Fidesz az EP választások előtt, a párt támogatottsága a friss felmérések szerint zuhanórepülésben van, Rogánék változatlanul nem tudták visszaszerezni az irányítást, de még lekövetni sem tudják a közbeszédet, alighanem komoly pánik uralkodik a Karmelitában és környékén. Tudjuk be ennek, hogy Menczer Tamástól kezdve Tarlós Istvánon át Szentkirályi Alexandráig komoly verseny alakult ki, hogy melyik pártkatona tud nagyobb hülyét csinálni magából. Jelenleg döntetlenre állnak, és valószínűleg újabb versenyzők is csatlakoznak még a dilifutamhoz. Én mindegyiknek szurkolok.

Mészáros Lőrinc, az univerzális vállalkozózseni egyszerűen nem tud leállni. Mint egy valamire való lángelme, felperzseli az egész országot, besöpri a közpénzeket, viszi a közbeszerzéseket, nyeri a tendereket, felvásárolja, mit csak meglát a szép szemével. Most éppen a Brendont vette meg, szerintem nem kizárt, hogy később majd mégis úgy dönt, hogy a babacucc Ráhel profiljába jobban passzol, és eladja neki egy marék gumicukorért. Vagy ilyesmi. Épül-szépül a kis családi biznisz. Mármint nem a biznisz kicsi, a családi kör szűk ahhoz képest, hogy éldegélünk itt még néhány millióan, akik szintén élnénk, de legalább levegőt vennénk, ha engednék. Külön öröm, hogy úgy szórják a közpénzt lejárató kampányokra, mintha nem lenne holnap. Én meg nem tudnám mondani, hogy miben bízik a Megafon, a CÖF meg az összes többi erre szakosodott brigád – pontosabban azok, akik tolják oda a megbízást és a pénzt -, de kizártnak tartom, hogy ez már olyan sokat tudna változtatni a dolgokon. Aki zabálta eddig a fideszes propagandát, abba kár a közpénz, hirdetés nélkül is tudja, hogy Orbán Viktor tud járni a vízen is, ha úgy hozza a szükség, aki pedig szokott időnként gondolkodni, az tudja, hogy mi a valóság. Szóval ez legalább annyira ablakon kidobott pénz, mintha engem akarnának meggyőzni arról, hogy vegyek tampont, mert attól nekem majd komfortosabb lesz az életem.

  A bizalmat megőrizni, újra kiérdemelni nehéz feladat, így ha nyerni akarunk, vállalnunk kell, hogy kik vagyunk: mi vagyunk azok, akik talpra állították a magyar gazdaságot, amit a Gyurcsány-féle baloldal csődbe vitt – jelentette ki. Kiemelte: ma egymillió emberrel többen dolgoznak Magyarországon és kétszer annyi cigány ember dolgozik, mint Gyurcsányék alatt. Mi vagyunk azok, akik munkát adtak a romáknak. Most is számítunk rájuk ebben a választási küzdelemben is – fogalmazott.
    Hangsúlyozta: a kormánypártok érték el, hogy a baloldali kormány időszakához képest a minimálbér három és félszeresére nőtt, az átlagbért pedig megháromszorozták, az átlagnyugdíj értékét megemelték, valamint visszaadták a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal elvett a nyugdíjasoktól. „Mi vagyunk azok, akik felére csökkentettük a mély nélkülözésben élő magyarok számát és mi vagyunk azok, akik fel fogjuk számolni Magyarországon a szegénységet, amit a baloldal itt hagyott maga után” – mondta.
    Kijelentette: semmilyen baloldali hazudozás vagy politikai bajkeverés nem írhatja felül a valóságot. (MTI)

Valaki igazán szólhatott volna a köpcösnek Orbán Viktornak, hogy most nem parlamenti választások vannak, hanem EP és önkormányzati. Azt én megértem, hogy most éppen a romák szavazata kiemelten fontos, azt azonban kevésbé értem, hogy 14 év kétharmados teljhatalom után hogy van bőr a képén a rendeleti kormányzónak még mindig visszamutogatni a 15 évvel ezelőtti Gyurcsány-kormányra, hiszen volt közben egy Bajnai-kormány, és bizony ők elég szépen összerakták a gazdaságot. Az pedig világ csudája, hogy 14 olyan év után mondja ezt a csúti, amiből 12 év hihetetlen pénzbőségben, az uniós források áradatában telt el, aztán még ezt is sikerült elcsellózni a telhetetlenséggel, a mindent felülíró hatalomvággyal és a lopási kényszerrel. Semmit nem állítottak talpra, az uniós pénzek és a kedvező gazdasági környezet tartotta talpon az országot. Ez mostanra változott, egyből maga alá szart a költségvetés, előtte elszabadult az infláció, de még most sem az jut eszükbe, hogy legalább egy részét visszateszik az ellopott pénznek, hanem az, hogy majd jól elfoglalják Brüsszelt. A kérdés már csak az, hogy az elfoglalás után – ami akár 10-12 fideszes képviselőt is jelenthet, ha nagyon szerencsések, tehát elsöprő túlerő, ha úgy nézzük – mi a terv? Azzal a lendülettel ki is fosztják? Mert az nem Magyarország, de nem is Budapest, hogy írnak egy törvényt maguknak, amivel gátlástalanul lophatnak és arra hivatkozhatnak, hogy minden törvényes volt. Ha azonban ne sikerül elfoglalni és kifosztani Brüsszelt, arra az esetre mi a B terv? Mármint arra vonatkozó terv, hogy ne omoljon össze a magyar gazdaság. Mert erősen a határon billeg.

A Telex interjút készített a fideszes kampánynyitóra érkezőkkel – már persze aki szóba állt velük, és érdekes módon elég sokan megtették -, ami számomra döbbenetes, hogy a megszólalók közül úgy kiragyogott Bencsik Gábor intellektusa (nem, semennyire nem viccelek, nem is ironizálok), mint a Nap a felhők közül. Az egy dolog, hogy Nagy Feró nem nagyon értette még a kérdést sem, őt sem az eszéért tartják, de egy történésztől – mert Schmidt Mária ha igaz, történész – az ember csak elvárna valamivel többet is annál, minthogy Magyar Péter egy felfuvalkodott kis senki. Ez aztán valóban érv, ezer szerencse, hogy nem Matolcsy Györgyről kértek véleményt Schmidt Máriától, mert még azt találta volna mondani, hogy a szeme sem áll jól. A lényeg; bedurrantották a választási kampányt szélsőjobber-konzervék, de azt még mindig nem lehet tudni, hogyan lehet megnyerni egy EP választást. Hátha majd az is kiderül. Vagy nem.

Én mindenesetre jó ébredezést, szép napot és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.