Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden bokorban egy háborúpárti baloldali fenekedik nadrágszíjjal, női napszemüvegben és bírálja a korrupció kormányát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényt és optimizmust, derűs jó reggelt és szép tavaszt mindenkinek! Azért jó, ha az embernek vannak bölcsebb kollégái, mert akkor bármikor megkérdezheti tőlük azt, amihez ő maga hülye vagy mondjuk átmenetileg nem képes átfogni a tudata. Például. Tegnap reggel azon értetlenkedtem, hogy ha a doktorminiszterelnök kínos angolsággal, szájkarate útján szabadságharcol Brüsszelben, és védi a kereszténységet és a keresztény Európát az unokái számára, akik 2100-ban is élni fognak (miközben nem mellesleg a tízparancsolatot naponta hágja meg, és a legkisebb gondja is nagyobb annál, hogy legyen bármi kongruencia és koherencia a szavai és a tettei között), akkor az éj leple alatt mit maszatol a magyar költségvetésben? Egyáltalán hogy jön ő ahhoz, hogy innen oda pakolja a milliárdokat? Már értem. Eligazítottak a bölcsebbek: nem, nem kell ahhoz semmiféle parlamenti jóváhagyás, hogy átcsoportosítson innen oda, erről nem kell külön szavaznia senkinek. A kirakatparlamentjének se. Pláne mindenféle köbre emelt veszélyhelyzet és rendeleti kormányzás idején.

Úgyhogy bár a kattintások, vagyis a kattintásbarát címadások a mai világban, az egykori médiapiac hulláján természetesen fontosak, nem arról van szó, hogy Orbán Viktor szerdáról csütörtökre virradóra átírta volna a költségvetést Brüsszelben, ameddig mimagyarok édesdeden aludtunk, hanem csak a szokásos műsor van: átcsoportosít. Ahogy korábban is tette számtalan esetben. Ezúttal 8200 millió forint átpakolásáról intézkedett, amely összeg a nemzetpolitikai támogatások kockába csoportosul át. Nem, nem szavazatvásárlásra kell gondolni, idén nem lesz parlamenti választás amúgy se (legalábbis menetrend szerinti biztosan nem), egyébként meg az elmúlt tizennégy évben számtalanszor láthattuk, hogy nem tennének olyat, de még hasonlót se ahhoz, hogy miközben összeomlik éppen a nemzeti magyar büdzsé, miközben három hónap alatt sikerült elérni az egész évre tervezett hiány 92%-át, felelőtlenül szórnák a pénzt.

Ráadásul azért is be lehet fejezni a fanyalgást, amit el se kellett volna kezdeni, mert átcsoportosíthatta volna egyenesen Hatvanpusztára is, de nem tette, mert egy derék, tisztességes, felelős államférfiú ő. Ha pedig ahhoz viszonyítjuk, hogy a megnyilatkozásai alapján nem túl eszes, de legalább síkostoba felcsúti gázszerelő érdekeltsége egy közel 34 milliárdos megrendelést kapott a Közszolgálati Egyetem építésére, amely építkezés miatt józsefvárosi ingatlanokat sajátít ki a korrupció kormánya, vagy ha arra gondolunk, hogy a 2014 és 2023 között összességében 67 000 millió = 67 milliárd (!!!) forint adózott eredményt elérő Balásy Gyula-féle cégcsoport (az, amelyik a Rogán-féle propagandagyár fő beszállítója, amelyik a saját pénzükön hülyíti a magyar eNbereket) idén márciusban elintézte magának a Rogán-féle Nemzeti Kommunikációs Hivatalnál a visszamenőleges hatályú, vagyis az előző évi, 17,6 százalékos inflációt követő áremelést, akkor végképp megnyugodhatunk, hogy nincs itt semmi baj. Mészáros vagy Balásy közpénzen hízásához képest ez a szaros 8 milliárdos nemzetpolitikai átcsoportosítás nagyító alatt sem látszik.

Azt ellenben és ámazonban jó látni, hogy ha saját magukról és az udvartartásukról van szó, akkor nem áll fenn a veszélye annak, hogy az infláció felzabálja a bevételeiket. Ha a rendőr, az egészségügyi dolgozó, a tűzoltó, a random állami alkalmazott, az egyetemi adjunktus béréről van szó, akkor ők legyenek türelemmel, mert a brüsszeli háborúpártiak és a honi háborúpártiak miatt össze kell húzni a nadrágszíjat. Az agyrohasztó, lélekmérgező, idegsejtgyilkos kreténpropaganda beszállítója viszont azért emelheti meg 17,6 százalékkal a következő kretén kékplakátokra elkért árat, mert tavaly drága volt a cukor és a csirkefarhát. És Rogánék természetesen kifizetik neki a mindenki pénzéből. Ha 40 százalékot kért volna, akkor annyival emelik meg. Nincs itt semmi baj. Varga Mihály biztosan tudja már, hogy honnan fogja előteremteni AZONNAL a főnöke utasítására azt a közel 63,5 milliárdot, amennyivel megemelik az Egészségbiztosítási Alap Gyógyító-megelőző ellátásra szánt idei keretét. Tekintve, hogy március végén 110 milliárd körül hasított a kórházak adóssága, a kifizetetlen számlák összege havi 20 milliárddal nő, komplett kórházi osztályok zárnak be átmenetileg a tartozások miatt, akkor már CSAK 36,5 milliárdot kell valahogy összekínlódni, amit a világszínvonalú magyar egészségügy féllábon is kibír, ugye?

De őszintén: kit is érdekel a magyar egészségügy állapota, amikor minden bokorban egy háborúpárti dollárbaloldali fenekedik kivont nadrágszíjjal, női napszemüvegben és van pofája bírálni a nemzeti korrupció maffiakormányát? Eddig se volt könnyű eldönteni, hogy a közepesen középszerű sportriporterből lett futsalminisztériumi államtitkárból lett fideszkádéenpés kommunikációs igazgató bizonyára valamilyen párhuzamos dimenzióban létező érdemei elismerése gyanánt, avagy bosszúból és büntetésből kapta meg ez utóbbi pozíciót, de a Magyar Péter üzent nekem❗️ című tegnapi propagandavideója, amelyben megsemmisítőnek szánt csapást óhajtott mérni az illetőre, a maga nemében és kategóriájában ugyanolyan szekunder szégyent ébresztett bennem, mint saját bevallása szerint Dobrev Klárában az, hogy Orbán Viktor mára teljesen kiüresített az uniós vétó intézményét, Putyinnal üzletel, Putyint mentegeti, és ezzel elárulja Európát. Sokszor írtam, hogy a Fidesz egyik-másik arca (a legtöbb) szerintem már rég a saját paródiáját alakítja, de a Menczer nevű túlmozgásos, kényszeres szófosó tegnapi Napi Magyar Péter produkciójánál kínosabbat én nem láttam mióta a párt odalökte Varga Juditot Hajdú Péter kanapéjára és tulajdonképpen megsemmisítette.

Az is szörnyű, hogy ezek a sötét alakok, akik a magyar történelem legnagyobb hősei kizárólagos leszármazottainak tartják magukat, olyan színvonalon kommunikálnak, mint mondjuk az önkényuralom pártjának frakcióvezetője, aki kulturált érvelés helyett a Megafon salakanyag-kottáját követve PszichoPetiként utal arra a figurára, aki nemrég még középvezető volt a NER-ben. De hogy miután totálisan mellément a nadrágszíjas-női napszemüveges, gödör aljáért kiáltó lejáratási hadjáratuk, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az alapján hazudja háborúpárti baloldalinak Magyar Pétert, hogy miről NEM beszél, még hozzájuk képest is mellbevágóan legalja. Tehát ha ezután Magyar Péter bárhol bármikor kinyitja a száját, és nem mondja el, hogy azonnali tűzszünetet akar Ukrajnában, és hogy nem küldene magyar katonákat és fegyvereket a háborúba, abból az következik, hogy háborúpárti dollárbaloldali.

Aki ellen már be is vetették a Lánczi Tamás által havi 5 millióért vezetett Szuverenitásvédelmi Hivatalt, amely ahogy az első pillanattól nyilvánvaló volt, és ahogy ez az első akciójából is látszik az orbáni önkényuralom szuverenitását védi. Miután az ország az Orbán-család és holdudvara üzleti vállalkozása és magántulajdona (aki például az Orbán-dinasztia Győr környéki sóderbányás bizniszével kapcsolatban nincs képben, kattintson IDE bizalommal), nem lenne jó, ha valaki kitekerné a kezükből a politikai hatalmat, úgyhogy a láncos harcikutyákat harcba küldik, mindenki a maga helyén védi a maffia fejét. Lánczitól Menczerig. Kocsistól a CÖF-ig. Az egyházakat is beleértve.

A maffia feje annyira a helyzet magaslatán van február eleje óta, hogy a cselédség arra a felismerésre jutott, hogy jobb híján lecseréli a profilképét, hogy a teljes érdektelenségbe fulladt közösségi oldalán valahogy fellendítsék a forgalmat. Valaki azért szólhatna nekik, hogy amúgy tök menők ezek a csinosító alkalmazások, appok meg mindenek, de Orbán már 5 éve se így nézett ki, ahogy a mostani profilképén kinéz, és azóta rengeteget romlott az állapota. A külcsíne teljes mértékben hozzáidomult a belbecséhez. Attól, hogy a tokáját eltüntették, némi nyakat varázsoltak neki és olyan vigyorkezdeményt applikáltak a pofájára, amitől úgy néz ki, mint egy illiberális cukros bácsi, nincs rendben semmi. A költségvetés odaszart, a hiány elszállt, az infláció megint ébredezik, még mindig nem tudjuk, hogy miért kapott kegyelmet K. Endre, még mindig nem tudjuk, hogy mi a helyzet Rogánnal és a Polt-féle ügyészséggel (azt is titkolják, hogy a bukott Varga Judit munkatársai tényleg bent jártak-e az ügyészségen megtekinteni a Völner-Schadl-ügy iratait, ahogy Varga Judit mesélte a volt férjének), az uniós források jövője bizonytalan, az országot Moszkváig és Pekingig eladósították, olyan irdatlan megszorítások körvonalazódnak, amelyek a Holdról is fognak látszani, egy lecserélt profilkép mire válasz? Nem válasz semmire.

Úgyhogy a végére azt az igazán gusztustalan és gyomorforgató hírt szeretném két szóban kommentálni, miszerint egy katolikus iskolai kórust léptetnek fel a CPAC Hungary nevű szélsőjobbos politikai rendezvényen. Hetedikes-nyolcadikos lányok fognak énekelni április 25-én az Operaházban Orbánék Amerika-majmoló rendezvényének gálavacsoráján, basszameg. A fóliakormánynak ez simán belefér, a katolikus egyháznak ez belefér, a katolikus iskola igazgatójának is belefér, a szülőknek meg kuss legyen. Hát az is sokat elmond, hogy az igazgató úrelvtárs szerint ez nem politikai rendezvény, az Alapjogokért Központ nevű hardcore fideszes propagandaközpont meg egy civil szervezet, mint ahogy az is sokat elmond, hogy a szülői panaszok ellenére, a vezetőség nyomásgyakorlása után 44 családból végül csak ketten nem járultak hozzá a gyerekük politikai biodíszletként való felhasználásához. De ki volt az a gyermekvédő orbánista nyomorult szervező, akiben egyáltalán felmerült, hogy gyerekek énekeljenek a világ szélsőjobbosainak egy nettó politikai eseményen? Miért? Milyen tetvedék világot hoznak ezek vissza? Ezek fogják megvédeni bármitől a gyermekeket? Ezek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.