Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nehogy elsüllyedjen a monstrum

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jajjj! A mi fehérhátú harcos alfahímünk berágott, megsértődött Brüsszelre, mert kedden még a kifutóra sem engedték ki, hogy megcsodálhassa a közönsége a NatCon konferencián. Teátrálisan dühbe gurult és felháborodott, mondván, hogy őt utoljára 1988-ban akarták elhallgattatni, de akkor nem sikerült. Most átmenetileg igen. Pedig egy ideje azt szirénázza, hogy elfoglalja Brüsszelt. Azért ez mennyire gáz, hogy pár készenléti rendőr odamegy erre a szélsőjobbos dzsemborira, bekopogtatnak és közlik, hogy vége a bulikának. Ilyet nem nagyon láttunk. Azt láttuk, hogy a Nyugat csendesen, toleránsan szemléli akár a háborús Kreml csatlósainak propaganda-rendezvényeit is. Nem vagyok biztos abban, hogy ez olyan jó ötlet, miután Putyin háborút indított Európában, és tulajdonképpen a kontinens meggyengítésére, biztonságának felforgatására gyúr. 

Az egyik sztárfellépő idén a brit Nigel Farage, aki zsákutcába és tőrbe csalta a hazáját a Brexittel, majd lelépett. Orbán meg a másik, aki egyedüli hivatalban lévő miniszterelnökként vett részt ezen a szélsőjobboldali rendezvényen, róla meg az lehet tudni, hogy a törvényesen szétlopott hazája népének agyát mossa az orosz dezinformáció kottájából. A Guardian egyik szerzője egyebek mellett arról írt, hogy a tavaly Londonban megszervezett, nagyrészt felejthető NatCon-hoz képest a résztvevőket illetően nagyjából ugyanaz a felállás idén Brüsszelben, leszámítva például Douglas Murray-t (Orbánék egyik kedvenc brit író-újságírója, akit nagyvonalúan pénzeltek is korábban), akinek az egójához képest ez a rendezvény valószínűleg már túlságosan alacsonyan van. Mert vagy Jordan Peterson (Orbánék másik haverja) előzenekarának szerepét vállalja vagy semmit. Viszont sikerült beszervezniük Orbán Viktort és Éric Zemmourt. Ki tudna ellenállni egy ilyen csodálatos párnak? – teszi fel a költői kérdést a publicista. 

Tényleg jó kérdés, hogy ki tudna ellenállni ezeknek a populista, szélsőséges felforgatóknak, akik Putyin kedvére (és pénzén?) terjesztik a dezinformációt. Most éppen az európai szövetségi rendszer központjában produkálják magukat ezek a nyílt sisakos árulók. Ahol Júdás előadta, hogy a brüsszeli vezetőket le kell cserélni, mert őfényességének nem adnak pénzt, és nem engedik, hogy folyamatosan elszabotálja a közös célkitűzéseket. Mindenféle jogállamiságot kérnek számon rajta. 

Az a helyzet, hogy Európa közvetetten ugyan, de háborúban áll az orosz agresszorral. Ezért én azt gondolom, hogy orosz befolyás alatt álló, Putyint bálványozó politikusok, az orosz propagandát habzó szájjal hirdető, kilóra megvett szélsőségesek felforgassanak Brüsszelben, vagy bárhol Európában, nem szólásszabadság kérdése, hanem biztonságpolitikai ügy. Ahogy elnézem Júdás oldalát, most ezzel a brüsszeli kalanddal akar elkeseredetten terelni és visszavenni a mikrofont Magyar Pétertől, aki lealázta a közösségi médiában az eddig egyeduralkodó despotát. Láthatóan sokkal kevesebben kíváncsiak rá, nagyon sokan röhögni és beszólogatni járnak az oldalára, ahol olyan szánalmas posztokat és videókat oszt meg, hogy az ember lassan megsajnálja szegényt. Hát hol vagytok, röfik? És hol van az, hogy ha majd úgy állnak a számok, akkor emelek? Hova tűnt Damon Hill?

Az történt, hogy a felcsúti dandártábornok offenzívába kezdett, de az első lövést sem tudta leadni, mert rázárták a harckocsi ajtaját. Ennél még Kamaszuka is keményebben adta elő magát a Kincs, ami nincs című filmben, amikor fakarddal esett neki a Charlie O’Brien-t alakító Bud Spencernek. Az igaz, hogy kapott egy akkora maflást, amitől egyből észhez tért, de az csak egy film volt. Ez meg sajnos maga a rögvalóság, ahol ez a pali már tényleg annyira szánalmas és vállalhatatlan, hogy az ember kínjában már szégyenkezni se tud miatta. Gondolom, Rogán majd kitalálja, hogy Brüsszel már támadni sem enged, és ezt így nem hagyhatjuk! Nem hagyjuk, hogy Brüsszel nevessen a végén! Szerintem gyenge, harmatgyenge és egyre gyengébb. Kontraproduktívvá vált az ember, főleg úgy, hogy minden eddigi arcoskodása kudarcra ítélt lózung. Aki figyelt, az eddig is tudta, de most már egészen kétségbeejtő az állapota.

Mondjuk az még rémisztőbb, hogy júliustól ez a putyinista áruló lesz fél évig az EU soros elnöke, aminek érthető okokból nem mindenki örül, és ezt jelezték isAz Európai Parlament (ahol az elnyomott, elhallgattatott azért szót kapott és elsírhatta a bánatát) többsége például többször hangot adott a magyar tanácsi soros elnökséggel kapcsolatos aggodalmainak, nyugtalanságának. Szerintük az Orbán-kormány nem lesz képes hitelesen ellátni az elnökségi teendőket, tekintettel a vele szemben folyó számos eljárásra és a lojális együttműködés elvének megsértésére. Egy várhatóan jövő héten, a strasbourgi plenáris ülésen elfogadandó határozattervezetben az EP-képviselők sajnálattal veszik tudomásul, hogy a tanács még nem talált erre megoldást, és a magyar kormány képviselői elnökölni fogják a demokráciát, a jogállamot és az alapvető jogokat érintő tanácsüléseket.

Mondanám, hogy túloznak, de hát 2010 óta nézzük, hogy Júdás folyamatosan megszegi, aláássa, továbbá a lúdtalpával tiporja és tapossa azokat az alapértékeket, amelyeket 20 évvel ezelőtt, amikor az Európai Unióhoz csatlakoztunk, elfogadtunk. A töméntelen uniós pénz ellopása, az orosz agresszor mellett kiállás, a Moszkvával szembeni brüsszeli szankciók folyamatos helytelenítése nem igazán jelentenek jó ajánlólevelet, hogy egy ilyen ember vezesse akár átmenetileg ezt a közösséget, amit ilyen mértékben utál. És mi lesz, ha nekiáll ott is végrehajtani a nagy tervet? Mi van akkor, ha a szövetségre nézve veszélyt jelentő információkkal látja majd el Putyint? Nem azokat az időket éljük, amikor egy ilyen alakot ilyen pozícióba kellene engedni. Szabály, szokásjog ide vagy oda.

Kíváncsian várom az EP-választás kimenetelét, mert ugye ott már megméretteti magát a TISZA Párt is, és ha kap egy többé-kevésbé méretes zakót Júdás és pártja, akkor az azt jelenti, hogy a magyar embereknek kezd elegük lenni, és már nem kérnek a folyamatos ellenségeskedésből és uszításból, amit 14 éve művel. Majd kiderül, hogy mennyire viselte meg a sok botrány és a pedofilsimogatással, ügyészségi korrupcióval kapcsolatos lelepleződés a nagy taktikust. Valamiért én most azt érzem, hogy akárhogy is, de végnapjait éli a nagy együttműködési rendszer, az ő hiteltelen szánalmas propagandájával, azt hiszem, hogy a hamis, hazug lózungok kora lejárt. Most egy erősen megtépázott és hitelét vesztett párt vergődését láthatjuk, amelyben – mint kiderült, és ahogy azt mi is annyiszor leírtuk – csak pofázás szintjén működnek a dolgok. Ha a tettek mezejére kell lépni, ha érvényt kell szerezni a szavaknak, akkor jön a saját lábban való elbotlás és pofára esés.

Érzik ezek, mert hiszen mérik és tudják, hogy baj van. Ráadásul nem egy aprócska, hanem egy nagyobb méretű probléma merült fel. Pénz nincs, és egyelőre nem is lesz. Egyre többet foglalkozik Magyar Péterrel a nemzetközi sajtó is, akiben Orbán lehetséges kihívóját azonosítják a 2026-os parlamenti választás viszonylatában. Ha a pártja színeiben több embert sikerül bejuttatnia az Európai Parlamentbe, akkor ez mindenképpen egy valódi lehetőség. Változatlanul azt gondolom, hogy a NER csapásmérő hadihajója a kegyelmi üggyel olyan léket kapott, amit nem lehet megjavítani, befoltozni. Ezért inkább elárasztották az alsó zsilipet, nehogy elsüllyedjen a monstrum. Vészforgatókönyvek és kapkodás jellemzi a tolvajokat, és ez nagyon látványos.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.