Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kell hazudozni, és akkor nem kell semmit visszavonni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes posztkánikulát és terrormentes szép tavaszt mindenkinek! Mielőtt rátérnénk az érdemi, húsba vágó kérdésekre, a tegnapi brüsszeli szélsőjobboldali hisztéria és balhé kapcsán – ami nem húsba vágó kérdés, legfeljebb Európa legkorruptabb kormányának – lenne néhány pontosítási célzatú megjegyzésem, ami tegnap már nem fért bele. Látva az állampárt ordibátorainak őrjöngését Menczertől Szijjártón át Orbán Balázsig és mindannyiuk főnökéig – akit úgy elhallgattattak Brüsszelben, hogy azért szót kapott az Európai Parlamentben, amit amúgy egy komolyanvehetetlen, beszántandó, felesleges intézménynek tart -, szerintem tisztázásra szorul itt pár dolog. Túl azon, hogy egy másik szuverén ország hatóságainak a közbiztonság védelme érdekében hozott döntéseihez mi köze is van Putyin szekértolóinak? Szerintem nem sok minden, és erről még a belga LIBERÁLIS miniszterelnök se fog tudni meggyőzni, aki természetesen hivatkozási alap a túlmozgásos Orbán Balázs számára.

Először is Orbán Viktor és szélsőséges pajtásai nem a béke, hanem Moszkva és Vlagyimir Putyin pártján állnak, egytől egyig a háborús agresszor nagy csodálói. Csak egy példa: Nigel Farage. A mindenkori brit politika Benny Hillje, aki a brexitpárti népszavazás egyik legfontosabb arca volt, aki szakadékba lökte az országát, majd angolosan lelépett a francba, saját büszke bevallása szerint Putyin nagy rajongója és csodálója. Már a Krím elcsatolása után is Oroszország pártját fogta, egyenesen úgy vélte, hogy az Európai Unió kezéhez vér tapad, amiért szította a felkelést Ukrajnában, szerinte ez vezetett a krími incidenshez, és egyáltalán nem titkolta, hogy Putyin az a vezető, akit a leginkább csodál. Nem is kell ennél messzebb menni.

Orbán Viktor és hasonszőrű vadpajtásai nem konzervatívok, hanem szélsőségesek, akik bizonyíthatóan Európa aláásásán ügyködnek. Akkor is ha pirospozsgás az orcájuk és vigyorognak, mint a tejbetök.

Harmadrészt: a szólás- és a vélemény szabadságába elég sok minden belefér, de azt nem gondolom, hogy a Kreml háborús propagandájának terjesztése alapvető jog lenne Európában.

Nem utolsó sorban: Brüsszel, vagyis az Európai Bizottság meg az európai baloldal nem azonos a belga rendőrséggel, a belga hatóságokkal, Belgium belügyeibe, egy vagy több brüsszeli kerületi polgármester döntésébe, hogy óhajt(anak) vagy nem óhajt(anak) szélsőjobbos provokátoroknak helyt adni, ne dumáljanak bele olyanok, akiknek semmi közük hozzá. A szólás- és vélemény szabadságának elkötelezett híveként azt tudom mondani, hogy mindenkinek szuverén joga eldönteni, hogy Putyin által kompromittált, közvetlenül vagy közvetve megvásárolt szélsőséges felforgatók köldöknéző dzsemborijának helyt ad, vagy nem ad helyt. Hogy hajlandó, vagy nem hajlandó veszélyeztetni a közrendet, a közbiztonságot és a köznyugalmat. Az, hogy a belga rendőrök a borítékolható zavargások elkerülése miatt feloszlatták Orbánék szélsőjobboldali gyűlését, szerintem nem egyenértékű a szólásszabadság megsértésével. És nem azért, mert amúgy Magyarországon a közmédiából páros lábbal rúgják ki/ teperik le a földre az ellenzéki politikusokat, ez legfeljebb csak érdekes adalék.

Amúgy meg kell a szívnek szakadni, hogy ezek a szó szerint drága szélsőségesek és nemnácik a béke mellett akartak volna kiállni Brüsszelben. Hadd kérdezzem már meg, hogy miért nem Moszkvába mentek, ott úgyis dúl a szólás- és véleményszabadság, ott sokkal jobban ki tudnának állni a béke mellett, nem? Egyenesen a háború kirobbantójával csacsoghatnák meg, hogy legyenbéke.

És akkor most beszéljünk lényeges dolgokról, reménytelen helyzetben lévő korrupt miniszterelnökök kétségbeesett próbálkozásaival foglalkozzanak a továbbiakban mások. Ennél a kínos közjátéknál – amely szépen megmutatja a felcsúti sosem volt demokrata hatalmas kaliberét, nemzetközi tekintélyét és megkerülhetetlenségét, aki úgy áll a béke pártján, hogy el akarja foglalni Brüsszelt, de még egy tetves szállodát se bír elfoglalni, mert úgy összeputyinozta magát és annyira szalonképtelenné küzdötte le magát a Moszkva-pártiságával és az európai küllők közé szurkált botjaival – szerintem sokkal érdekesebb, hogy mi a fenéért is emelték meg a háborús veszélyhelyzeti rendeleti önkényeskedés tetejébe a terrorkészültséget Magyarországon? Egyáltalán mi az, hogy Orbán Viktor kérésére? Ja, hogy ez valójában nem igaz, hanem a Magyar Nemzet című udvari lap álhíreket terjeszt? Ennyire durván szétesett már a propaganda, hogy a fideszes Pravda azzal hergeli a népet, hogy Orbán kérésének megfelelve elrendelték a terrorkészültség magasabb fokozatát (értsd: intenzívebb titkosszolgálati információcsere, szigorúbb védelem a kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek – kinek másnak? -, illetve megerősített rendőri jelenlétet a közterületeken, a tömegrendezvényeken, valamint a zsidó felekezethez tartozó intézményeknél)?

Oké, hogy a TEK nem tud róla, hogy bármi változott volna 2016 óta a fokozatok terén, de hogy ez így működik amúgy, ahogy a sakálpropaganda leírta? Hogy a miniszterelnök kéri? Ez nem szakmailag felelős, hozzáértők döntése, hanem a miniszterelnök kéri, hogy legyen hármas vagy hatos és akkor annyi lesz? Az éppen megint Dél-Amerikában éktelenkedő és közpénzt szóró Szijjártónak és társainak, akik egymás tyúkszemére taposva kiáltanak diktatúrát Brüsszellel kapcsolatban, ajánlanám figyelmükbe, hogy a nemzetvezető kérésére tankönyvi diktatúrákban szokás ilyen és hasonló dolgokat művelni. De ha már itt tartunk, szerintem nem az a kérdés, hogy mihez képest sok vagy kevés a 3-as szintű készültség, ami tehát a Magyar Nemzet által terjesztett hülyepropagandával szemben akkor ezek szerint most is 3-as, hanem hogy ebben a veszélyhelyzeti-rendeleti féldiktatórikus-fennforgásban azt a kínzó kérdést sem sikerült megválaszolnia a tisztelt doktorminiszterelnökúrnak (az összes többi mellett, amiről a nemrég még fideszes Magyar Péter kérdezte), hogy miképpen lehetséges például az, hogy Magyarországon senki nem ismeri azt a veszélyhelyzeti tervet, amely alapján tudható lenne, hogy kinek, mikor, mi a teendője például egy terrortámadás esetén? Egyáltalán mi a francért van veszélyhelyzeti rendkívüli jogrend érvényben, ha abból csak annyit lát a pórnép, hogy a kormány ezt arra használja, hogy a fejére taposva azt csináljon, amit akar?

És arról mit lehet tudni, hogy mikor megy tönkre az ország, hogy mikor üt be a krach és a technikai csőd? Mert azt lehet tudni, hogy Magyar Péter ellen a CÖF-től Zalatnay Saroltáig mindenkit bevetnek, hogy a kezükből tölcsért csinálva támadják, mert van pofája anyák napjára tüntetést szervezni, meg egyáltalán van pofája politizálni, és semennyi közpénzt nem sajnál az állampárt a lejáratására, de azt a brutális elvonást, amivel az önkormányzati választásra készülnek, amivel legalább 124 települést készülnek szarrá szívatni, mert a kurva repteret akkor is megveszik, ha beledöglik a nép, kivel beszélték meg? Az egy dolog, hogy a sarcot, az adót szolidaritási hozzájárulásnak hazudják, mert a nemzeti átverés és az adócsökkentés kormánya mégsem ismerheti el, hogy ezt elkúrták, nem kicsit, nagyon. Azonban ez az alávaló működés, hogy miközben csilliárdokat költenek el Európa felforgatására, és semennyi közpénz nem túl drága, amit a választások megnyerésének szolgálatába állíthatnak, miközben felelőtlenül gazdálkodnak és látszik is az eredménye, azokat szívatják, akik velük ellentétben felelősségteljesen gazdálkodnak. Tehát hogy elveszik azoktól a településektől, ahol több az adóbevétel. Nyilván. Attól lehet adót beszedni, akinek van pénze, mert nem issza el, és nem szórja szét a haverjai között. Csak hát erre állami költségvetést építeni? Nem beszélve arról – Budapestnél jobb példát nehéz lenne találni -, hogy marhára nem ugyanaz attól többet beszedni, akinek valóban több van, meg attól is, akire rákiabáljuk, hogy neki több van, fizessen csak, mert mi most repülőteret veszünk mindenáron. Az állami felsőoktatásban dolgozó doktori fokozattal rendelkező tanárok bérét nem vagyunk képesek nettó 270 ezerről megemelni, de szövetségre lépünk Panamával, basszameg. Hát mi jöhet még? Az lenne az igazi szolidaritás a korrupció kormányával, ha a mimagyaremberek az adózás utáni jövedelmük egy bizonyos meghatározott részét egyenesen az államkasszába utalják, hogy kijöjjön a lépés a nertársaknak.

Ameddig erre is sor kerül, addig búcsú gyanánt nem kérek elnézést a saját és pártja hazudozásaiba belekeveredett Kocsis Máté arrogáns locsogásáért, nála mostanában talán csak Menczer vadonatúj kommunikációs ordibáló süllyedt mélyebbre Varga Judit és Magyar Péter és a NER-nepotizmus ügyében. Csak annyit szeretnék jelezni, hogy 1) még Varga Judit sem mondott soha olyat, hogy verte a volt férje, nem kell hazudozni ebben is, 2) nem kell visszavonni, hogy Magyar Péter Varga Judit miatt kapott állami állásokat, cserébe nem kell hazudozni, mert azt utána nem kell visszavonni. Az összes párt-, cinkos- és bűntársa magára veheti.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.