Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem nőtt az, csak úgy látszik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! A sikertörténetek csak nem akarnak fogyni. A belga ügyészség vizsgálja, hogy kik azok a politikusok az Európai Parlamentben, akik az orosz propaganda terjesztéséért cserébe rubelt kaptak. A belga kormányfő azt mondta:

Moszkva több európai parlamenti képviselőt is megkeresett és lefizetett azért, hogy az orosz propagandát népszerűsítse, alig néhány hónappal a júniusi belga és európai parlamenti választások előtt. (Népszava)

Egyelőre nem árulták el, hogy kik azok a képviselők, akik ellen vizsgálat folyik, de annyi tudható, hogy magyarok is vannak közöttük. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan lesznek nevek is, érdekes lesz a gurulódollározó oldal esetleges gurulórubeles tagjait megcsodálni. Azt valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy ellenzéki képviselők lesznek azok, akik lebuknak ebben az ügyben. Ha mégis, az meglepő lesz és mulatságos, mivel éppen a komplett kormánypárt és az ő propagandamédiája tolja ezerrel a putyini mantrát. Szóval ha eddig túlságosan nyugodtan aludt Orbán Viktor – amit ránézésre azért én nem valószínűsítenék, húsz évet öregedett két hónap alatt -, most egy picit izgulhat.

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében – mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombaton a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábaszentmiklóson.

    Gyopáros Alpár, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is az Árpád-kori Szent Miklós kerektemplom felújításának megáldásán kifejtette: „a Jóistenbe vetett hit, a természet közelsége, ennek okán a természet tisztelete, az egymás iránti szolidaritás és a közösség” azok az értékek, amelyek segítették a magyarságot ezer éven át.
    Hozzátette: a falvakon belül is az épített örökséget tekintve leginkább a templomokban lakik a magyarság lelke, ezért vigyázni kell rájuk.
    Elmondta, hogy a Rábaközben és Sorokóalján közel 70 kistelepülés van, amelyek templomai közül az elmúlt tíz évben negyven újult meg több mint egymilliárd forintból.
    Ezen túl a Magyar falu program részeként az elmúlt öt évben több mint 60 településen plébániákat – kisebb részben parókiákat, nagyobb részben római katolikus plébániákat – is felújítottak, szintén mintegy egymilliárd forintból. (MTI)

Aha. Szóval baromira kellenek a szavazatok, és a vidéki emberekben reménykedik a kormánypárt. Ha igazuk van, és tényleg a vidéki templomokban él a magyarság lelke, akkor bajban vagyunk. Ha azonban vidéken él a lélek mellett az elme is, akkor a Fidesz van bajban. Márpedig szerintem a vidéki emberek többsége – vannak persze bőséggel kivételek – nem hülye, és már nekik is bőven elegük van abból, ami ebben az országban folyik. Az kétségtelenül igaz, hogy a Fidesz fő bázisa vidéken, a falvakban van, de a dolgok időnként szoktak ám változni. Ha mindenki nem is, talán már egyre többen rájönnek, hogy bizony használja őket a rezsim, de cserébe a világon semmit nem kapnak, legfeljebb ilyen fájdalmasan émelyítő szóvirágokat, mint amilyeneket fentebb olvashatunk. A vidék – a legtöbb vidék – rohamléptekkel távolodik mindentől, amihez pedig közeledni szeretne mindenki. Az nagyszerű, hogy templomokat és parókiákat újítanak fel, de orvosi rendelő kellene, óvoda, iskola – persze orvos, pedagógus is -, gyógyszertár, bolt, munkalehetőség, normális utak, tömegközlekedés, esetleg – bár ez szinte már fel sem szokott merülni, pedig nem ártana – szórakozási- és művelődési lehetőség. Szóval élhető vidék kellene, mert akkor lenne itt élhető ország. Ameddig van a főváros, vannak a nagyobb városok és van a minden más, ahová jórészt katasztrófaturistának megy az ember, addig legfeljebb az ilyen dagályos, cukormázas takony marad. Hátha megint bejön.

Az önkormányzati választásra készülve Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt kampányindító rendezvényt tart április 17-én szerdán 17 órától a Bálna rendezvényközpontban – közölte a Fidesz szombaton fővárosi Facebook-oldalán.

    A bejegyzésben hangsúlyozták: Karácsonyék nem érdemelnek még egy esélyt!
    A rendezvényen hirdeti meg 7 pontos Változást Budapesten! elnevezésű tervét Szentkirályi Alexandra.
    Azt írták, a Budapesten 2019 óta újra Gyurcsány-korszak van. Olyan főpolgármesterre van szükség, aki Budapest érdekében képes együttműködni a kormánnyal. Ma Gyurcsánynak van főpolgármestere, a budapestieknek nincs. Gyurcsány emberei nem érdemelnek még egy esélyt! – szögezik le.
    Az eseményen beszédet mond Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere.
    A kampányindító a közösségi médián keresztül követhető lesz Szentkirályi Alexandra oldalán – írta a kormánypárt. (MTI)

Azt szerintem még Rogánék sem gondolják komolyan, hogy Szentkirályi Alexandrának esélye lehet győzni. Az nem meglepő, hogy megint jönnek a sunyi zsarolással – válasszál fideszest, mert csak az fog tudni a kormánnyal együttműködni, tehát csak akkor lesz pénz az önkormányzatnak -, de hogy az elég egyértelműen leszerepelt Tarlós Istvánnal mit akarnak, azt akkor sem tudnám megmondani, ha valaki szemmel látható összeget ajánlana cserébe.

Nagy Márton is előkerült – pedig sajnos el sem volt veszve -, és megismételte a hazugságokat a csökkenő adósságról, gazdasági fejlődésről, hasonló badarságokról. Azt is mondta – ez új elem az eddigi szavalatokhoz képest -, most azért tűnik úgy, hogy nőtt a munkanélküliség, mert egyre többen akarnak belépni a munkaerőpiacra. Én pedig azon töprengek, hogy esetleg nem lehetséges, hogy inkább az az oka a jelenségnek, ami logikus? Jelesül, hogy azért növekszik az álláskeresők száma, mert a cégek már nem bíznak abban, hogy a gazdaság gyorsan – vagy talán egyáltalán – talpra fog állni, ezért elkezdték elbocsájtani a munkaerő egy részét, hogy ne menjenek csődbe? Csak kérdem,  mert persze nem vagyok én Nagy Márton, aminek én legalább annyira örülök, mint a környezetem. Mindeközben Orbán Viktor elugrott Marokkóba, és ott kiabál, hogy béke kell! Jó, nekem meg kávé kell, csak én most megemelem a seggemet, és főzök magamnak egyet. Jó ébredezést, szép napot, kellemes pihenést kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.