Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hibák, térvesztés, válság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olvasom a napokban, hogy nyomozási hibák miatt enyhébb büntetést kaphatnak a Schadl-ügy vádlottjai. Kicsit korábban meg azt, hogy Völner Pált akár fel is menthetik. Esetleg valaki meglepődött? Annak ellenére, hogy tudjuk, hogy a rendőrség és az ügyészség is kiválóan teszi a dolgát, sőt azt is tudjuk, hogy még egy Tóni se tud belenyúlni az ügyészségi aktákba, legalábbis úgy, hogy annak ne maradjon nyoma, azért hibák becsúszhatnak még a legjobbaknál is. Kivéve persze bárkit, aki a Fidesz nevű szervezetnek dolgozik, hiszen köztudott, hogy ők sose hibáznak. Ja, nem. Azok az idők már elmúltak. Idén kiderült, hogy többen is hibáztak, például Novák Katalin. Igaz, hogy ő már nem volt fideszes, hanem független nemzetegyesítővé avanzsált időközben, még a fideszes fülbevalóját se hordta. Biztos ezért került sor a hibázásra is. Aztán itt van a mi szeretve sajnált Juditkánk, de nála az a csoda, hogy csak ennyit hibázott, hiszen hosszú évek óta terrorban élt. Becsületükre legyen mondva, rögtön önként lemondtak felsőbb utasításra, amint kiderült, hogy ezt az ügyet nem lehet a Gyurcsányra vagy a Sorosra kenni. Balog Zoltánnak ugyan nincs mentsége, ellenben saját megítélése szerint nem is hibázott, de legalább elidegenítette a reformátusokat az Orbán-rendszertől. Schadl persze több hibát is elkövetett, leginkább azt, hogy nem lépett le korábban. Vagy nem adott le eleget a nagyfőnöknek. Völnerrel nem tudom mi a helyzet, mert a pletykák szerint szóltak neki előre, de nem törődött a figyelmeztetéssel vagyis ez esetben hibázott, de persze lehet, hogy ő csak éppen arra járt, nyilván véletlenül, ez esetben tényleg helyes lenne felmenteni. 

De amíg mi nagy izgalommal várjuk, hogy végre megtudjuk, hogy mennyire enyhe lesz az ítélet (igaz, hogy a már megszokott ügymenet szerint, akár simán kegyelmet is kaphatnak később), nem kiderült, hogy a Pénzügyminisztériumnál is kirobbant egy korrupciós ügy. Persze nem kellene nagy jelentőséget tulajdonítani ennek, hiszen köztudott, hogy amióta világ a világ, az uniós támogatások kapcsán mindig is meg kellett fizetni az alkotmányos költséget. A probléma valójában az, hogy valahogy elfelejtették ezt a bevett szokást törvényesíteni. Akkor viszont mégiscsak hibáztak az urak. Nem voltak eléggé előrelátók. Írhatnám azt is, hogy bizony Orbán Viktor hibája ez, na de hát a drága jó miniszterelnöknek így is annyi mindenre kell odafigyelnie, szóval hajlanék arra, hogy ez is valaki más hibája volt. Valakinek szólnia kellett volna erről. Mivel a törvénymódosítások benyújtása leginkább a Semjén reszortja, ezért feltehetően ő hibázott. A nagy embernek így is túl kevés ideje marad minden másra. Lehet, hogy túlvállalta magát? Szegény, ezért se tud például nőügyekkel foglalkozni, sőt még üzleti ügyekre sincs ideje. Még jó hogy van neki egy tehetséges és megbízható gyerekkori barátja, meg egy szintén nagyon tehetséges veje. Az apjáról meg ne is beszéljünk. 

Megjegyezném, hogy az csak a béna liberális demokráciákra jellemző szokás, hogy ha egy minisztériumban ilyen szintű visszaélések, korrupciós bűncselekmények történnek, mint mondjuk nálunk az igazságügy- vagy a pénzügyminisztériumban, akkor azok vezetői lemondanak. Hál’istennek nálunk nem így van, hiszen miért mondana le Varga, amikor ő nem is csinált semmit. Különben is miért kellene lemondanunk ilyen tehetséges vezetőről? Bűnhődjék csak az igazi bűnös! Már ha tényleg az, mert az is lehet, hogy az illető igazából ott se volt, és az egész csak a gonosz libsi újságírók kreálmánya. Azért meg kellene kapargatni a többi minisztériumot is, mert a fenti példákból úgy tűnik, hogy a magyar miniszterek egy részének fogalmuk sincs arról, hogy mik történnek a saját minisztériumaikban. Lehet, hogy Orbán alkalmatlan embereket nevezett ki miniszteri pozíciókba, ami tovább gondolva azt jelenti, hogy ő is alkalmatlan. Rá is ugyanaz vonatkozik, mint a Vargákra, vagyis ha tudott ezekről, akkor azért gáz, ha nem, akkor meg azért. Egyébként is a veszélyhelyzetek miatt már 9 éve különleges felhatalmazással irányít, vagyis mindenért ő a felelős.

Rogán propagandagépezete is akadozik. A csodafegyverük, vagyis a karaktergyilkosság nem jött be, szóval most le vannak blokkolva. Pedig valamiért szükségét érezték annak is, hogy Orbán és a Tóni többször is összedugja a fejét, még nyilvános helyen is. Lehet, hogy attól tartanak, hogy valaki az ő telefonjukat is lehallgatja? Esetleg már a Karmelita is be van poloskázva? Vajon mit akarnak elhallgatni Vlagyimir elvtárs elől? Akármiről is volt szó, úgy tűnik nem vált be, sőt, olybá tűnik, hogy a propagandistáikat is magukra hagyták, akik jobb híján a korábbi vektoraik mentén improvizálnak. MiPetink az egyetlen stabil pont mostanában, aki továbbra is magabiztosan mossa össze a menekülteket az illegális bevándorlókkal, és továbbra is fittyet hány az uniós döntésekre. A kommunikációs katyvaszból a Fidesz új kommunikációs igazgatójának sikerült csak kiemelkednie. Komolyan mondom, Menczer Tamás nagyot nőtt a szememben. Régóta az első fideszes, aki egyenesen beszélt: „Minek alkalmazzunk olyan embert, aki meg akar buktatni minket?” Nyilván ő is összemossa az államot a párttal és a kormánnyal, de legalább nem beszélt mellé. Nagy jövőt jósolnék neki, feltéve ha addig nem dől össze minden.

Mindeközben a lekaraktergyilkolt Magyar Péter továbbra is él és virul és cselekszik. Már pártja is lett, úgyhogy a magánéleti dráma gyors lecsengése után, Rogánék újra erőltetik a már szintén sokszor leszerepelt dollárbaloldali lemezt. Ez különösen szép az uniós rubeljobboldali botrány árnyékában. Remélem hamarosan neveket is kapunk. Még szerencse, hogy Orbánék nem lesznek érintettek. Ők ennél sokkal direktebb kapcsolatban vannak a cárral. Ettől függetlenül ez az ügy megint csak a Fideszt fogja gyengíteni, vagyis továbbra is csak védekezésben lesznek. Úgy tűnik már nem tudnak új dolgokat kitalálni, a régi sablonok meg már nem működnek. Magyar átvette tőlük a politikai tér alakítását. Annyira, hogy nem csak Rogánék, de még az ellenzék is csak pislog. 

Közben többen a háttérbe vonultak. Én például hiányolom azt a nembuzeráns csávót (Bocs, nembuzeráns csávó, de most hirtelen nem jut eszembe a neved!), aki utoljára még Novák Judit lemondása és visszavonulása előtt próbálta elintézni a problémát azzal, hogy a baloldal jobb, ha kussol. Azóta, mintha eltüntették volna (vagy csak én hagytam ki a fellépéseit.). Ellenben Gulyás Gergely újra előkerült, és véleményem szerint élete legparádésabb mondatát hozta össze (Gergely, tudod, a csúcson kell abbahagyni!): „…ami most történik, ahhoz semmi közöm. Ha mégis, akkor nagyon hálásak lesznek nekem. Jól jegyezze meg mindenki!” Azt a huncut mindenit! Sokan találgatnak, mi volt ez homályos utalás, biztos Magyarnak üzent, elvégre mostanában többször is üzengettek így egymásnak. Szerintem ez egyáltalán nem homályos. Ami meglepő ebben, az hogy ellentétben a megszokottal, vagyis azzal, hogy Gulyás mondatainak a jelentéstartalma általában nulla, ezúttal egyértelmű üzenetet küldött mindenkinek. A fenti mondat ugyanis ezt jelenti: nagyon is közöm van hozzá, van még nálam magas lap, de még tartogatom, és akárhogy is, de ezért sokat kell majd fizetnetek nekem. Érdekes, főleg az, hogy Gulyás többfelé is üzent egyszerre. Vajon mennyibe kerül egy barát elárulása? És egy egész országé? És vajon az a magas lap elég lesz-e bármire is?

És akkor nem elég, hogy homokszem került a gépezetbe, Magyar tüske a nemzeti köröm alá, még az alkalmatlan Karácsony is keményen beszólt Orbánnak: Budapestet nem tudjátok elfoglalni! Na végre! Ezt a harciasságot hiányoltam egy jó ideje. Ehhez képest az árnyékormányosok azzal ütöttek oda, hogy ők majd megduplázzák a családi pótlékot. (Na most nem lennék a Fidesz helyében.) Gyerekek, ez szuper lesz, majd térjünk vissza rá két év múlva! (Hol élnek ezek?)  Az MKKP bármelyik szlogenje nem csak szintekkel komolyabb, de sokkal több közük van a valósághoz, és legalább sok embernek tetszik. Pl. „Több mindent, kevesebb semmit!”

Meg kell mondjam, bizakodó vagyok. Számomra úgy tűnik a propaganda kimerítette az eszköztárát, és már annyira belekényelmesedtek a megszokott fölényükbe, hogy már képtelenek megújulni, miközben a költségvetésünk is egyre erősebben borul, vagyis a válság egyre mélyebbre ássa be magát az Orbán-rendszerbe. Recseg-ropog a gépezet. De legalább a katonáink identitásával nem lesz gond. 

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.