Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Francba már a jajveszékelőkkel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak tátom a számat, mi történik ebben az országban. Lassan meg vagyok győződve arról, hogy az ellenzéki pártok legalább annyit ártanak morálisan, mint a kormánypártok, az a különbség, hogy ők nem tudnak semmiben döntést hozni, és közel sem tudnak annyit lopni, mint a fideszesek. Teljesen el nem kötelezett polgárként – esküszöm, nekem mindössze annyi lenne fontos, hogy működjön az ország, legyen szociális biztonság, becsületes megélhetés, működő oktatás, egészségügy, idősgondozás, senkit ne fenyegessen az éhhalál, legyen lelkiismereti és szólás szabadság, sajtószabadság, kiszámítható jogi és gazdasági környezet, aztán marhára nem érdekel, hogy ezt milyen összetételű kormánykoalíció produkálja – rá kellett jönnöm, itt egyetlen egy politikából élőnek sem érdeke felborítani a jól bejáratott rendszert. Más okát egyszerűen nem látom annak, hogy egyként ugranak neki Magyar Péternek.

Én adófizető választópolgárként és civilként, akinek a fél rokonsága már elmenekült az országból, aki naponta kénytelen szembenézni azzal, hogy rohanunk a saját vesztünkbe, aki látja az elképesztő pusztítást maga körül, és közben tudom azt is, milyen lehetne ez az ország, ha nem ezek a gecik rabolnának kétpofára, nekem már baromira mindegy, ki csinál és mit, csak történjen valami. Na, hozzám képest vannak a pártok, pártocskák és politikuskák – itt és most csak az ellenzékről beszélek, hiszen az nem kérdéses, tökéletesen egyértelmű, hogy a kormánypártnak miért elemi érdeke a változatlanság – mindegyike tűpontosan tudja, mi a baj Magyarral, mit csinál szarul és hogyan kellene jól csinálnia. Közben se tükör, de még egy rohadt pocsolya se, amibe akár csak véletlenül is bele tudnának pislantani. Basszus, amelyik párt, politikus itt bassza a rezet 10-20-30 éve, és annyit ért csak el, hogy már azt sem tudjuk, éppen ki az elnök, ha bukott pártvezérek, darabjaira hasadozó pártocskák, totálisan jelentéktelen politikusok, a rendszer tarthatatlanságáról másfél évtizede papoló megmondóemberek ugranak neki Magyarnak, szavalják kórusban, mi miért nem jó, mit miért nem lehet a büdös életben megcsinálni, ezzel szemben hogy kellene csinálni ahhoz, hogy működjön, akkor azért valami csak nem stimmel.

Az van, drága ellenzéki és fene tudja milyen honfitársaim, főként azok, akik közpénzből harcolnak a rezsim ellen ilyen kurvaérdekes módon, hogyha működne az általatok hirdetett módszer, akkor már nem lenne NER. Ha tényleg nem messiás kell, hanem szorgos kulimunkások, akkor eddig miért nem sikerült az égvilágon semmi eredményt elérni? Nem volt elég szarlapátoló, de majd most lesz? Ha bármelyik ellenzéki párt bármelyik módszere működne, akkor azt azért már látnánk, nem? Működik? Semmi. El tudtatok érni akár csak annyit, hogy a kormánypárt egy, csak egyetlen egy ellenzéki javaslatot elfogadjon? Sikerült akár csak egyetlen parlamenti ülést, vagy bizottsági ülést összehoznia az ellenzéknek úgy, hogy az határozatképes volt? Nem? Akkor mi a faszról beszélünk? Mert ne felejtsük már el, hogy Kunhalmi Ágnes, Dúró Dóra, Gyurcsány Ferenc, Ungár Péter a közösből kapja a fizetését, nem is keveset. Kunhalmi Ágnes bruttója 2 651 013 forint, ez csak az alapjövedelem. A nagyobb baj nem ez, hanem valami teljesen más. Képzeljük el, hogy szerda reggel arra ébredünk, eltűnt az összes ellenzéki a parlamentből! Nincs Gyurcsány, Vadai, Kunhalmi, Ungár, senki nincs, csak fideszesek, némelyik KDNP díszítéssel. Változna valami? Akár csak egy picit is más lenne bármi? Kellene a kormánymaffiának akármin módosítania? Semmin a világon. Pontosan ugyanaz lenne, ugyanúgy történne, éppen úgy zajlana, mint eddig. Ebből mi következik? Számomra az, hogy tökéletesen feleslegesek.

Na, most ők azok, akik jönnek a remeknél remekebb megoldásaikkal, hogy mit hogyan kellene csinálnia a másiknak, és mi miért nem fog működni. Meg amúgy is, ők elvek mentén élnek és veszik fel az indokolatlanul magas fizetésüket, szóval őket nem lehet arra kényszeríteni, hogy alkut kössenek valakivel, aki NER-tagként vette fel az indokolatlanul magas fizetését. Én meg ülök itt a hülye fejemmel, nézek okosan és még véletlenül sem értem, mennyivel jobb az nekem, ha Kunhalminak fizetek a semmiért három milkát, mintha Magyarnak fizetnék. Kinek milyen erkölcsi alapja van ráokádni a másik szemére? Nem szarom én le, hogy ki az, aki végre felkavarta az iszapot? De. Kavarhatta volna Ungár, Vona, akárki nyugodtan, de nem kavarta, nem tudta, mert vagy alkalmatlan rá, vagy mert gyáva hozzá. Magyar meg kavarta, egy csomó embert megmozdított, annyit, amennyit az összes ellenzéki pártnak együtt sem sikerült. Hogy azért sír a szájuk, mert jobboldalinak mondja magát, mert valami Orbán nélküli Fideszt képzel el? Hát és akkor mi van? Azt képzel el, amit akar. Orbán Viktornak mennyi idő kellett, mire ki tudta építeni a rezsimjét? Nem egy hét, nem is egy év. Elárulom a titkot! Ha Magyar nem demokráciában gondolkodik, hanem ő is diktátor akar lenni, időben picsán kell rúgni. Ennyi, nem túlságosan bonyolult. Nem kell megvárni, ameddig felépíti a rezsimjét, előtte meg kell tőle szabadulni. De jelenleg Orbántól és bandájától kell szabadulni, és azt lenne jó megérteni, hogy aki tíz körömmel kapaszkodik ebbe a maffiába, az bukás esetén megy vele együtt a szemétdombra. Ha pedig az ellenzéki pártoknak van valami olyan módszerük, ami működik is, nem csak mesélnek róla, nosza, tessék előkapni és használni. Mert fasza dolog azért rinyálni 14 évig, hogy a fideszmédia elnyomja őket, azért nem tudnak szólani a néphez, nem jutnak el az üzeneteik sehová, aztán jön az egy darab ember, akinek eljut a hangja mindenhová, akkor meg azért jajveszékelnek, mert mindenki arra az egyre figyel, nem őrájuk. Mondom a megfejtést; tessék előkapni a tükröt, és belebámulni! De sürgősen, mert fogy az idő.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.