Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csúcsra járatott családbarátság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Nem hittem a szememnek, megint bejelentették a fiúk, hogy újraindítják a gazdaságot. De most tényleg ám, nem úgy, mint eddig, olyan tessék-lássék módon, félszívvel, hanem teljesen és nagyon, hogy csak majd ámul a világ. És 2030-ra elérjük az uniós fejlettségi szint 90 százalékát, meg minden! Miért nem a 110 százalékát? Annak pont annyi a valószínűsége, mint a 90 százaléknak, de mégis jobban hangzik. Az Origón tegnap nem az atomháború tört ki, hanem az ukrán hadsereg omlott össze. Páros napokon ez van, páratlan napokon a világháború tör ki. Közben a Rogán-központ úgy dönthetett, hogy Brüsszel elfoglalásával már nem nagyon lehet megmozgatni a híveket, így aztán visszaálltak Magyar Péter pofozására, hátha az majd működni fog. Ha eddig nem, akkor majd ezután. Új ötletük még nem nagyon van, maradnak a külföldről támogatott baloldali narratívánál, hátha majd most érdekelni fog valakit. Nekem speciel vannak kétségeim.

Eddig elbambultam, de most arra lettem figyelmes, hogy az új köztársasági elnök még egyszer sem repülte körbe a Földet, holott elődje ennyi idő alatt már kétszer is megtette volna. És csodák csodájára nem dőlt össze az ország sem gazdaságilag – vagyis de, csak nem ettől -, sem mentálisan, sem sehogy. Szerencsére pogácsát sem sütött, beéri az apjáról költött mesékkel. Az legalább olcsó, szemben a vég nélküli repkedéssel, ami viszont drága. Igaz, az sem filléres tétel, hogy az eddig egészen jó irányba haladó forint megint bezuhant, de majd Nagy Márton, Matolcsy György, esetleg Varga Mihály biztosan megmagyarázza, hogy Gyurcsány, Magyar Péter, esetleg a pirézek tehetnek a dologról. Közben a kormánypárt, azon belül is Hende Csaba ékesen bizonyította pártja és kormánya szociális érzékenységét. Miközben kétmarokkal szórják a pénzt határon túlra, egyházaknak és multiknak, a családi pótlék egy fillérrel nem emelkedett az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta. Ezt a kérdést feszegették ellenzéki képviselők, amire Hende Csaba csodálatos, a pártja családbarát gondolkodását remekül reprezentáló választ adott. Azt mondta ő, hogy eszük ágában sincs emelni, hiszen a foglalkoztatás a csúcson, munkaerőhiány van, aki meg akar élni, az húzzon el dolgozni. Aki pedig nem dolgozik, ne is egyék.

Tehát azt mondja a bruttó 3 534 684 forint alapilletmény (plusz még ez meg az, ilyen-olyan bizottsági tagság, posztocska, lakhatás, útiköltség, üzemanyagkártya, laptop, telefon, meg ami még jár) büszke tulajdonosa, hogy menjen szépen dolgozni a sok léhűtő munkakerülő, aki a leszakadó térségekben örül, ha munkát talál és annak is örül, ha megkapja a minimálbért, amiből normálisan megélni nem nagyon lehet kétkeresős család esetében sem, ám elmenni onnan nem tudnak, mert a házukat kiadni nem lehet – ki a franc venné ki mondjuk Nógrádsipeken -, eladni legfeljebb fillérekért, és akkor még ott a kérdés, hogy miből vehetnének lakást egy jobb keresettel kecsegtető környéken, hiszen a házért kapott pénzből arrafelé legfeljebb egy garázsra futja, bérelni meg nem tudnak, mert annyit ott sem keresnének. Szóval a család marad Istenhátamögött-alsón, próbálnak valahogy kijönni a fizetésükből, kussolnak, mert morogni nem érdemes, hamar el lehet ám veszíteni még azt a keveset fizető állást is. A két gyereküket járatják az iskolába, ahol a rajztanár tanítja a matekot, vásárolnak a helyi boltban háromszor annyiért, mint egy nagyvárosban tehetnék, élére állítanak minden fillért, hogy a rezsit ki tudják nyögni, és közben nézik Hende Csaba szépen kihízott arcát, hallgatják a bölcsességét, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék, majd arra gondolnak, milyen jó lehet havonta ránézni a bankszámlára, amikor beesik a három és fél milliócska – amennyi nekik kettejüknek talán összesen egy évben jön össze -, és kioktatni az embereket, hogy húzzanak el dolgozni. Örömmel cserélnének Hende Csabával.

Szijjártó Péter is meglelte a legfontosabb témát, amit ilyen helyzetben találni lehet:

Ki kell állni amellett, hogy a geopolitikának nem lehet köze a sporthoz, a versenyzők megbüntetése efféle okok miatt elfogadhatatlan, ahogy a felvetés is, hogy egy nemzet sportolóit ne engedjenek részt venni az olimpián – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

    A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Sporttudomány és Innováció című szakmai konferencián először is sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az ukrajnai háború szele, a háborús pszichózis mára betört az élet azon területeire, ahova nem lenne szabad, a helyzet így még reménytelenebb.
    „Emlékszünk az olimpia béketeremtő, senki által nem vitatott szerepére. Emlékszünk, hogy egymással adott esetben hadban álló országok sportolói borulnak egymás nyakába a küzdőtéren vagy a pályán egy-egy mérkőzés vagy küzdelem után. És azt hiszem, a mostani helyzet súlyosságát mutatja az a tény, hogy mára a sport világa is teljes mértékben átitatódott a geopolitikával, az ideológiai megközelítéssel” – jelentette ki.
    „Ha már felvetődik, hogy egy olimpián ne engedjék egy nemzet sportolóit részt venni, akkor szerintem nagyon mélyen vagyunk” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ő maga már bőven a háború előtt is ellenezte az orosz sportolók doppingvádak miatti kizárását. (MTI)

Segítek. A dolog nem újkeletű, a célja pedig az, hogy érezze magát szarul az a nép, amelyik felhatalmazást és támogatást nyújt a saját kormányának ahhoz, hogy az lerohanjon egy másik országot, onnan elhurcolja a gyerekeket, lemészároljon ártatlan civileket. Az van ilyenkor, hogy bizony ahogy a német emberek is viselni voltak kénytelenek Hitler rémtetteinek következményeit, az orosz embereket – ezen belül az orosz sportolókat – már nem lehet leválasztani Putyinról. Akár tehetnek róla, akár nem, szembesülniük kell a világ haragjával. Ez van. A demagóg bégetés itt már régen túlhaladott, értelmezhetetlen és indokolatlan. Putyin fejezze be az öldöklést, takarodjon ki Ukrajnából, akkor majd lesz béke és mehetnek a sportolók oda, ahová akarnak. Ha pedig nem, annak vannak következményei. Akkor is, ha a fideszes pártsajtó szerint mindjárt megszűnik létezni Ukrajna és győz Putyin. Még lenne mondandóm Navracsics Tibor zseniális megállapításával kapcsolatosan, de szombat lévén nem akarok visszaélni az olvasók türelmével. Talán majd egy másik cikkben élek. Vissza. Most jó ébredezést, szép napot és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.