Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez így még ijesztőbb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Súlyos bajok vannak az országban. Nem az persze, hogy a fél pénzügyminisztérium a vádlottak padján kötött ki korrupció vádjával, nem az, hogy a kegyelmi botrány valódi felelőse még mindig nincs meg, nem is az, hogy az ígéret ellenére a recski iszapömlés károsultjai nem kapnak egy fillér támogatást sem. Nem az a baj, hogy egy gyerek úgy halt meg tüdőgyulladásban, hogy a körzeti orvos is látta, ügyeletre is bevitték és mindenhonnan hazaküldték, a vizsgálat szerint mégsem hibázott senki. Ezek szerencsére nem érik el a pártmédia ingerküszöbét, ami teljesen érthető, hiszen vannak itt sokkal fajsúlyosabb dolgok. Például hogy Magyar Péter női napszemüveget visel, hogy a mozgalmának a logója hasonlít egy ragasztószer logójára, arról nem beszélve, hogy az Origón már megint kitört a harmadik világháború. Idén legalább ötvenedszer. És akkor még nem is beszéltünk arról az országos jelentőségű ügyről, ami szinte az összes portált megjárta: a Lidl parkolási díjat vezet be sok üzleténél. A legviccesebb cím ebben a témában az volt szerintem, hogy Csak ezt ne! Bekeményített a Lidl, súlyos díjat fizet, aki lassan vásárol. Szerintem akinek egy óra nem elég arra, hogy ott bevásároljon – a Lidl nem egy Ikea, ahol órákig el lehet bolyongani, mert egy bútorvásárlást alaposan meg kell gondolni, a krumplit, tejet, mosószert azonban elég gyorsan megleli az ember -, az menjen gyalog, vagy rendeljen neten. Érdekes módon megint bebizonyosodott, hogy mégsem olyan rossz a társadalom többségének elmeállapota, mert ahol lehet egyáltalán kommentelni, ott az látszik, hogy helyeslik a dolgot. Boltba a többség vásárolni jár, de ha nem talál parkolóhelyet azért, mert sokan órákra ott hagyják az autójukat, miközben nem vásárolnak, hanem csak parkolnak, az az üzletnek sem érdeke és a vásárlóknak sem érdeke. Úgyhogy jól teszik. Értem én, hogy kevés a parkolóhely, esetleg fizetni kell érte, de ennek a megoldása akkor sem az üzletláncok feladata.

Úgy tűnik, a propaganda okosainak nem annyira megy Magyar legyilkolása, így kerestek egy sikerágazatot, hátha majd ott. Ráálltak megint Brüsszel elfoglalásának fényes ösvényére. Hogy mennyire volt jó ötlet éppen Kövér Lászlót előkapni, azt én meg nem tudom mondani. Talán már nem maradt választék, aki két mondatot összefüggően el tud mondani, azt már pályára küldték – aki meg nem tud elmondani két értelmes mondatot, az interjút ad az Indexnek -, Varga Judit, aki a legzajosabb harcosa volt a Brüsszel elleni harcban Orbánnak, sajnálatos módon elhullott menet közben, jelenleg bántalmazott feleségként keresi a kenyerét. Elérkezett hát az idő, hogy rászabadítsák a gyanútlan társadalomra Kövér Lászlót és az ő zavaros eszméit. Azzal kezdi ő, hogy átírja – legalább szóban és persze álmaiban – az unió alapító okiratát:

Magyarország szerint a szerződésekből törölni kell az „egyre szorosabb egység” célkitűzését, az integrációnak ugyanis a nemzeti szabadság kiteljesedését kell szolgálnia. A szerződésben meg kell jelennie annak az alapvetésnek, miszerint Európa keresztény gyökerei és kultúrája jelentik az európai integráció alapját, rendelkezni kell a további uniós adósságfelvétel tilalmáról, rögzíteni kell az Európai Bizottság politikai és ideológiai semlegességét, valamint a demográfiai kihívás kezelésének és a családok támogatásának fontosságát. (MTI)

Hogy van ez pontosan? Rá kell kényszeríteni az Európai Unióra a keresztény gyökereket, közben pedig rögzíteni kell az ideológiai semlegességet? Ezt mégis hogy tetszik gondolni?

Felül kell vizsgálni és rögzíteni kell az Európai Unió intézményei útján gyakorolható hatásköröket, az Európai Parlament képviselőit a nemzeti parlamenteknek kell delegálni, így biztosítva a valódi politikai legitimitást, valamint lehetővé kell tenni, hogy a nemzeti parlamentek megakadályozhassák a nem kívánt uniós jogalkotást, ahogyan azt is, hogy a tagállami kormányok és a nemzeti parlamentek is kezdeményezhessenek uniós jogalkotási eljárást.

Ezt úgy végiggondoltam hirtelen. Ha mondjuk holnap ez hatályba lépne, akkor az azt jelentené, hogy Magyarországon nem is kellene többé EP-választásokat tartani, hiszen Orbán Viktor megmondaná a kétharmados bátoraknak, hogy ki lesz a képviselő és kész. Végre nem bosszantanák Brüsszelben az ellenzéki képviselők, mert ki sem jutnának. És az is mi szép lenne, ha ugyanez a kézivezérelt parlament még vétózhatna is. Sőt, nem csak vétózhatna, hanem megakadályozhatná az uniós jogalkotást is. Orbán egymaga dönthetné el – és persze más erkölcsi agyhalott is, amennyiben sikerül még ilyennek hatalomhoz jutnia -, hogy pontosan mi történjen. Egyedül megbéníthatná az egész uniót, az de szép lenne! Akkor mennyi kárt okoznának a közösségnek, mert ugye mostanában már egy kávé árából kijön a vétó, már ismerik Orbán összes trükkjét és tesznek is ellene. Erre most nem azt találják ki az okosok, hogy mégiscsak legyen úgy, ahogy a csúti akarja? De. Az kétségtelen, hogy nem tud veszíteni.

 Kövér László a Közép-európai elvárások az Európai Unióval szemben című panelbeszélgetésen azt mondta, a magyarok azt a következtetést vonták le a történelemből, hogy a magyaroknak ott kell élniük, ahol vannak, Oroszország pedig nem fog eltűnni és soha nem lesz liberális demokrácia, tehát Oroszországgal együtt kell élni akkor is, ha különbözik tőlünk.     Úgy vélekedett, hogy a második világháború folytatása zajlik most, azt ugyanis nem zárták le rendesen, és most ennek a következményeit viseljük.

Megint félreértett valamit Kövér nertárs. Senki nem azt akarja elérni, hogy Oroszország tűnjön el, vagy legyen demokratikus. Azt nem mondom Kövér után, hogy liberális demokrácia, ugyanis másféle demokrácia nincsen, ez nem a fagyizó, hogy legyen csoki, vanília, pisztácia, eper. Szóval senki nem írja elő, ha az oroszok szeretnek úgy élni, ahogy élnek, tegyék. Az egyetlen elvárás velük szemben mindössze az, hogy maradjanak a saját határaikon belül, azokat a határokat ne próbálják meg kitolni, ne támadjanak meg más országokat és ne gyilkoljanak le más embereket. Odahaza háborúzzanak és irtsák egymást, ha erre van igényük. Ezzel szemben Kövér László szerint valójában jogos Putyin háborúja, mert a harmadik világháborút nem zárták le rendesen. Ebben az olvasatban el nem tudom képzelni, ez mit jelenthet. Hiszen Oroszország területéhez csatoltak más területeket, nem onnan el. Hogyan kellett volna jól lezárni a harmadik világháborút? A Szovjetuniónak kellett volna adni egész Európát? Mert azért egy jó részét megkapta, mi is a vendégszeretetüket élveztük hosszú ideig. Most ugyan senki nem akarta megszállni Kövér László tudatát, de amit összehordott, az ijesztőbb, mint bármelyik alufóliasisakos ámokfutása.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert úgy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.