Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Halálcsillagot csak belülről lehet felrobbantani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezerrel pörögnek az események kicsiny hazánkban, ahol Magyar Péter igen rövid idő alatt a feje tetejére állította az eddig békésen vegetáló, ámde annál durvábban bűzlő politikai mocsarat. Ahol a varangykirály kedvére brekegett, ha úgy hozta kedve. Ahol a többi mocsárlakó is viszonylag jól elvolt eddig a zavarosban, azt csinálták, amit mondtak nekik, miközben a felszín alól mérges gázok formájában feltörő buborékokban lévő nevetőgázt szívták magukba, és flegma módon osztottak ki mindenkit, aki nem a békakirály agymenésétől volt elájulva. Viszont úgy tűnik, új időszámítás kezdődött. Mondhatni bebaszott a menykő, fejre állt a párhuzamos valóság, amit 15 éve vetítenek a szélesvászonra a tátott szájú híveknek, akik szemmel láthatóan elbizonytalanodtak az elmúlt hónapok kaotikus eseményeitől.

Amit korábban a kollégák írtak, bár nem volt alkalmam beszélni velük erről se, másról se, de az írásaikból ez egyértelműen kiolvasható: nagyjából hasonló véleményen vagyunk Magyar Péterrel, a jelenséggel kapcsolatosan. Itt van az a bizonyos esély. Legalábbis az az esély, amire azok várnak, akik abban reménykednek, vagy még mindig elképzelhetőnek tartják, hogy Júdás leváltható úgynevezett demokratikus úton. Lehet persze kombinálni, meg csűrni-csavarni a dolgokat, de úgy fest, hogy aki változást akar, annak most a tétjeit Magyarra kell tennie. Örömmel mondanám, hogy ez hülyeség, de sajnos nem ilyen egyszerű. Nincs ellenzék, és ha minden így marad, ahogy február előtt volt, akkor biztosan nem is lesz. Akkor marad minden úgy, ahogy 2010 óta becsontosodott, és lehet ugyanazt a szarszagot szívni reggel, délben és este. Persze be lehet utána fújni illatósítóval az egész országot, de attól nem lesz rózsaillat és friss levegő.

Márpedig ebben az országban szarszag van. Minden irányból. És nemcsak a politikára gondolok, hanem úgy általában mindenre. Nem kezdem el sorolni, mert ezt csináljuk, ugatjuk, írjuk reggeltől estig. Nyilván akinek ez így megfelel, lelke rajta, de azokat legalább hagyják békén, és ne akadályozzák, akik másképp gondolják. Senki másnak a nevében nem beszélek, kizárólag a sajátomban: amikor jön valaki, aki 2 hónap alatt a semmiből egyáltalán el tud érni annyi emberhez, meg tud mozgatni annyi embert, amennyit az ellenzék 14 év alatt talán soha, akkor azt morális kötelesség támogatni és mögé állni. Persze csak akkor, ha azt akarjuk, hogy Júdás takarodjon a picsába. Nincs itt rejtély, nincs itt csapda. Mint korábban többször leírtam, a Halálcsillagot csak belülről lehet felrobbantani. Minden ilyen rendszer belülről indul erjedésnek, rothadásnak, és most ezt látjuk. Nem tudom, mi olyan hihetetlen abban, hogy van egy fiatal faszi, aki belülről, közelről látta azt, amit mi kívülről legfeljebb sejtettünk, és bár sokáig haszonélvezője volt az egésznek, mostanra felfordult a gyomra attól, ami ott folyik. Mi olyan hihetetlen abban, hogy valaki kiábrándulhat abból, amiben sokáig hitt, amivel sokáig azonosult? Szeretnék hinni abban, hogy vannak emberek, akiknek van lelkiismeretük. Akik nemcsak bólogatni és szolgálni, de nemet mondani is tudnak, és amennyire tőlük telik, képviselik az elveiket. Bár a neheze még csak most jön, Magyar Péter egyelőre jól csinálja.

Az ellenzéknek is ott volt ugyanez a recept: eltanulni és alkalmazni az állampárti taktikát. Magyar semmi mást nem tesz, csak azt, amit Júdás művelt eddig az ellenzékkel. Megszólítja a bizonytalanokat, felrázza az apátiában szenvedő népet, és egész pályában gondolkodva támad. Visszaszorította a NER-t a saját térfelére. Felszínre jött a nyilvánvaló: hogy félművelt, szervilis bábokkal vette körbe magát Júdás, akiknek egy önálló gondolatuk nincs, de nem is lehet, mert központilag van kiadva minden parancs. Rogánék láthatóan sarokba szorulva próbálják bekeríteni Magyart, de mielőtt odaérnek, ahol éppen van, ő már visszafelé jön. Zseniális. Nincs már lejjebb, és ettől olyan szánalmas az, amit művelnek. Nyilván ez a retorika a keménymagnak most is bejön, de akinek egy marék lepkényi esze van, az látja, hogy itt valami nagyon nem kerek. Hozzáteszem, ez is következmény. Júdás olyan szinten szigetelődött el és vált egy súlytalanná az európai politikában elsősorban, hogy az már itthon is lecsapódni látszik. Súlyosan szarok a gazdasági adatok, az EU ágyúval lövi a Fideszt, az üres lózungok már nem érnek semmit. Kezd ébredezni az alvó óriás, és ha felébred, akkor úgy fogja ezeket lerázni magáról, mint Gulliver a liliputiakat, amikor azok lekötözték.

Az, hogy egy maréknyi maffiózó élősködik ezen a népen 15 éve, nonszensz és tarthatatlan. Ennek a rombolásnak véget kell vetni, és most már teljesen biztos vagyok abban, hogy Magyar Péter ezt végig fogja csinálni. Egy estben nem, és nem akarom dramatizálni a helyzetet: ha Vlagyimir közbe nem lép. Láttuk, hogyan bánt el Navalnijjal, nehogy Júdás végső megoldása az legyen, hogy segítséget kérjen a véreskezűtől arra az esetre, ha a számok tényleg már nem úgy állnak. Már csak azért is, mert Moszkvának is az az érdeke, hogy Júdás maradjon, márpedig Magyar olyat mutatott már most is, ami nagyon rég nem volt. Tényleg bajban vannak, és mint tudjuk, a sarokba szorult rágcsáló veszélyes is tud lenni. És ha nem lesz elég a sok kritikán aluli megafonos, KESMA-s lejáratás, akkor másra is szükség lehet, bár tényleg azt kívánom, hogy idáig ne fajuljon a helyzet, mert akkor itt tényleg vér fog folyni. Magyar kilengette a szeizmikus kijelzőt, és földrengésszerű mutatványt hozott létre.

A NER nagyon sok helyen omlásnak indult, és inog a berendezkedés, mint egy rosszul megépített függőhíd a folyó felett. Amikor a vállalhatatlan Deutsch Tamást meg a tehetségtelen sportriportert kell ráuszítani az emberre, ott azért éghet a ház. Amikor már ott tartunk, hogy Magyar övcsattal veri a feleségét, és női napszemüvegben pózol, ott elfogynak a szavak, már ha voltak egyáltalán. Ha most az a nő az áldozat, aki vagy akkor hazudott, amikor először váltak, vagy akkor, amikor exkluzív interjút adott az adócsaló Hajdúnak, akkor ott baj van. És ez a nő volt az ország igazságügy minisztere. Emlékszünk még? Szerintem sokan nem emlékszünk, mert annyi a tömény mocsok: A január végén a családunk ellen indított összehangolt sajtótámadás után, semmilyen, a magánéletünket érintő kérdésre, így a Blikkben ma megjelent cikkre sem kívánunk reagálni. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy a privátszféránkat ne tegyék a politikai játszmák részévé és kiskorú gyermekeink védelmében tartózkodjanak a magánéletünkkel kapcsolatos híresztelésektől. Tisztelettel: Varga Judit és Magyar Péter (2021.02.13)

Ehhez képest Magyar Péter február 10-e óta, amikor kilépett az árnyékból, igyekezett védeni a volt feleségét, legalábbis amennyire lehetséges volt. Ezzel szemben amikor belépett az ügyészségre a hangfelvétel nyilvánosságra hozatala után rögtön, a volt felesége már nem volt egyáltalán érzékeny a privátszférájára, és úgy teregette ki a magánéletüket az egész ország elé, hogy fájdalom volt nézni. Miközben ő közölte, hogy nem egyszer felpofozta a bántalmazó férjét. És ezek után sokan még azon morfondíroznak, hogy vajon tényleg áldozat-e Varga Judit? Nincs több kérdésem, én a magam részéről maximálisan támogatom Magyart mindenben, amit tesz, vagy tenni fog. Ha és amennyiben az arra irányul, amit mond: lebontani az orbáni rezsimet, és egy demokratikus országot létrehozni a mostani helyett. Mert nekem már nagyon régóta naponta van hányingerem a szarszagtól, amit kénytelen vagyok beszívni.  

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.