Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha csak az lenne vele a baj

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Azt hittem, meglehetősen ütésálló és hülyeségtűrő vagyok, erre tegnap reggel kiderült, hogy ez távolról sincs így. Frissen főtt kávéval a kézben nekifogtam elolvasni az Indexen a Mészáros Lőrinccel készült interjút, de néhány sor után feladtam a dolgot. Csak azon csodálkoztam, hogy ez a végtelenül tehetséges, művelt, intelligens, nagytudású ember nem latinul, netán ógörögül nyilatkozott a sajtónak, azt is élőben, videó formájában. Az hihetőbb lenne. Szóval nem olvastam, úgyhogy véleményem sincs róla azon túl, amit elmondtam. Talán majd valamelyik kolléga bátrabb lesz. Nekem elég élményt jelent a kaszinós-repülőgyáras-honvédelmi miniszteresné új főpolgármester-jelölt, aki vagy önerőből – ennek azért kicsi a valószínűsége, de kizárni persze nem lehet -, vagy a propagandagyár jóvoltából megtalálta a tuti fogást Karácsony Gergelyen. Talált három dolgot, amit Karácsony Gergely nem tud utána csinálni, tehát ALKALMATLAN. Beindít őnagysága egy autót, és elmeséli, hogy ilyet a jelenlegi főpolgármester nem tud, és hát hogyan is szervezhetné meg a főváros közlekedését, ha még jogosítványa sincs?

Franc tudja, nekem van jogsim, sőt, vezetni is tudok, de ettől még biztosan nem vagyok alkalmas közlekedésszervezésre, merthogy azt szakembereknek kell csinálniuk. Olyanoknak, akik ehhez értenek. Mint mondjuk Vitézy Dávid, aki állítólag nagyon ért hozzá (ezt én egyáltalán nem is vonom kétségbe), ám ettől még véleményem szerint nem feltétlenül lesz jó városvezető. Az egy összetett feladat, egy vezetőnek – bármilyen vezetőnek – soha nem az a dolga, hogy ő maga mindenhez értsen és mindent egyedül csináljon (ilyen kunsztot csak Orbán Viktor tud), hanem az, hogy a legjobb szakembereket válogassa össze a megfelelő helyekre. A második Szentkirályi Alexandra tudományainak sorában az, hogy tud angolul telefonálni, Karácsony Gergely meg nem tud. Én nem állítom, hogy ne lenne fontos a nyelvtudás, de azért feltalálták már a tolmácsot, ha Karácsonynak a fővárossal kapcsolatban kell intéznie valamit, nem kell a kézzel-lábbal mutogatásra szorítkoznia. Tarlós sem beszélt idegen nyelven, azt mégsem kérte rajta számon senki. A harmadik az ex-szóvivő tudományainak sorában az, hogy ő be tud csavarni egy villanyizzót. Valóban elengedhetetlen képességek ezek. Ha véletlenül mégsem sikerül meggyőzni a főváros lakóit, hogy őnagyságát válasszák, még mindig elmehet házgondoknak. Ott ki tudja majd használni a sokrétű szakértelmét.

Hír volt a napokban, hogy az orosz raktáráruház-lánc, a MERE Magyarországra óhajt jönni némi piachódítás céljából. Több portál munkatársai is kicsődültek valamelyik határ közelében fellelhető ilyen üzletbe, hogy felmérjék, mire lehet számítani. Mindenki azt derítette ki, hogy a raktáráruház nem más, mint egy raktáráruház. Nincs zene, nincs csicsa, nincs hangulat, sem dísz. Raklapok vannak, azon hegyekben áll a cucc. Nincs zöldség, gyümölcs, sem pékség, sem húspult, elleneben van olcsón mosószer, vécépapír, száraztészta, konzerv. Aha, általában ez a jellemzője egy raktáráruháznak. Nem elégít ki minden igényt, merthogy nem szupermarket. Gondolom, majd ha megnyílik Magyarországon az első ilyen üzlet, Lázár János személyesen megy szemlézni, és mindjárt szét is tépi magát a helyszínen, mert ott aligha fog magyar termékeket lelni. Vásárlói oldalról pedig én azt mondom – ha eltekintek attól, hogy most már csak elvből se mennék orosz boltba vásárolni, ahogy a NER éttermeibe, szállodáiba sem tenném be a lábamat -, hogy majd a vásárlók eldöntik, jó-e az nekik. A magam részéről túl nagy jövőt nem jósolok, mert ahol valóban szükség lenne rá – a leszakadó vidékre gondolok -, ott nem fognak ilyen üzleteket nyitni, ahol meg igen – a nagyvárosokban – aligha verik le egymást a vásárlók.

Az Index felért a csúcsra. Mondjuk nem először, és aligha utoljára.

Novák Katalin kegyelmi döntéseiről szólalt meg a Sándor-palota

Lehet még újabb fordulat az ügyben?

Főcím tőlük. A tartalom: a momentumos Bedő Dávid levelet írt a Sulyok Tamásnak, hogy nyilatkozzon már Novák Katalin kegyelmi döntéseiről és ha már amúgy is ezzel foglalatoskodik, a döntések részletes indoklását is hozza nyilvánosságra. Megérkezett a válasz; nem. Na, ez vajon miféle újabb fordulatot jelenthet indexék szerint? Eddig nem ez volt? Szerencsére Polt Péter se kavarta meg azzal a társadalmat, hogy elkezdett volna normálisan dolgozni. Maradt hűségesen az, ami eddig is volt, így aztán amit Varga Judit mondott a hangfelvételen, annak nincsen jelentősége, mert magánbeszélgetés volt, már amennyiben Magyar Pétert nem tekintjük hatóságnak. Nyomoznak, de legalább vizsgálódnak azért ők, de eddig nincsen nyoma annak, hogy Rogánék belenyúlhattak volna az ügyészségi iratokba, és ő nem is hiszi, hogy történhetett ilyesmi. Én mindenképpen elhiszem, amit az ország legbecsületesebb, legszavahihetőbb embere mond. Jó, ez nem pont Polt Péter, csak úgy eszembe jutott, hogy van, akinek hiszek. A legfőbb ügyésznek speciel azt sem, ha köszön. Micsoda fájdalom, hogy amikor az ország legtehetségesebb vállalkozója igyekezett volna bebizonyítani a zsenialitását, nem Polt Péter volt a legfőbb ügyész. Így az ellenség el tudta nyomni a zsenit, állandóan zaklatták a hatóságok, de mióta tiszták a játékszabályok, és becsületes a piaci verseny, azóta a gázszerelő megmutathatta országnak-világnak, micsoda lángész lappang abban a gyönyörű fejében. Sajnálom nagyon, hogy ezt interjúban mondta ő, bármit megadtam volna, ha hallhatom az ő szájából az egész beszédet, amit előadott az Indexnek.

Az történt még tegnap, hogy Magyar Péternek újabb súlyos bűn szárad a lelkén, ugyanis Menczer Tamás szerint női napszemüveget hord. Tökéletesen függetlenül attól, hogy ez nem igaz, a kérdésem mégis az lenne, hogy na és ha, akkor mi van? Speciel bármit megadnék érte, ha mondjuk Orbán Viktor összes bűne az lenne, hogy női napszemüvegben jár, netán tűsarkúban, bugyiban. Azzal és simán tudnék élni, még csak nem is zavarna, amennyiben jó miniszterelnök lenne. Úgy értem, hogy nem hazudna, nem lopna, nem lenne aljas és bosszúszomjas. És az a baj, hogy ez még sokat fog romlani, mert ahogy a vesztét érzi, úgy vadul meg. A cselédeivel egyetemben. Nem kellemes éppen, de olyankor arra gondolok, hogy már közeledünk a végéhez. Ha eddig kibírtam, azt a keveset már fél lábon is. Szerintem júniusban lesz a fordulópont, onnan már majd tisztábban fogjuk látni, hogy van-e még remény, vagy ennyi volt.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.