Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ő szabad ember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szentesi Zöldi László fideszes propagandista meg van sértődve, amiért sokan propagandistának tekintik. Azt követően kapta meg sok olvasótól ezt a címet, hogy a 444 írt ama becslésére, amely szerint nemhogy 2-300 ezren, de talán még százezren sem voltak a szombati tüntetésen, amelyet Magyar Péter szervezett. Mivel a rendőrség politikai indíttatásra becsül csak tömeget – a Fidesznek nyilván megteszik ezt a szívességet -, ezért tőlük nem várható ilyen szám, viszont mindenki más valamilyen oldal irányába elfogultabb lesz, ezért valós számot soha nem fogunk megtudni. Egy biztos, ilyen tömegre azóta nem volt példa, mióta én a politikát komolyabban követem, ami bőven több, mint tíz év. Tehát a demonstráción sokan voltak, és már Orbán Viktort és propagandáját is zavarja ez a tény, hiszen úgy vélték sokan, hogy a hangfelvétel közlését követően, valamint a vele szemben a volt felesége, Varga Judit részvételével indított lejárató-kampány, csökkenteni lesz képes a Magyar Pétert támogatók számát.

Nem így történt, sőt. Van mitől rettegnie Orbánnak, amin tovább ront az a tény, hogy Magyar Péter nem kíván összefogni Gyurcsány Ferenccel sem, ami még igen nehéz helyzetbe sodorhatja a jelenlegi hatalmat, hiszen mindig őt használták a saját üzeneteik tolmácsolása érdekében. Akármennyire is tagadják sokan, Gyurcsány Ferenc azóta a hatalom környékén van, amióta Orbán is ott van, ezért más-más szerepben, oldalon és mértékben, de kéz a kézben uralják a magyar közéletet, közbeszédet. Tény és való, hogy 2010 óta Gyurcsánynak nincs köze a kormányzáshoz, de az is tény, hogy ez a két ember az, aki uralja a magyar politikát lényegében több évtizede. Persze van itt MSZP, Momentum, LMP és számtalan más jelentéktelen párt, de Magyar Péter felbukkanását megelőzően volt a Fidesz és a DK, valamint a futottak még kategória, ahova számtalan pártot be lehetett sorolni.

Úgy tűnik, hogy ez megváltozott akkor, amikor Magyar Péter bejelentette, hogy szembemegy korábbi kenyéradójával, és nem csupán ezt teszi meg, de az ellenzéki pártok többségétől is elhatárolódik, mivel elmondása szerint nekik volt már több, mint 10 évük arra, hogy tegyenek valamit a változás érdekében, de erre képtelenek voltak. Önmagában ez is elég volt ahhoz, hogy olyanok is csatlakozzanak a mozgalmához, akik korábban legfeljebb a billentyűzetet ragadták meg, ha felháborodásuknak hangot akartak adni, vagy még ennyit sem tettek. Magyar Péter ugyan nem messiás, de könnyen lehet, hogy ő az az ember, akire jelenleg a magyar társadalom apolitikus, kiábrándult, mindenben és mindenkiben csalódott részének szüksége volt, van. Ez megrémiszthette nemcsak a hatalmat, de az ahhoz dörgölődző propagandát is, amely jól láthatóan mindent megtesz annak érdekében, hogy kicsinyíteni tudja a tüntetés által vert hullámokat. Elvégre ezek a figurák ebből élnek. Legalábbis erre gondol az emberek többsége, amit Szentesi Zöldi magyarázkodva visszautasít, mivel elmondása szerint ő mindig is keresztény, jobboldali újságíró volt, ráadásul nagyon tehetséges.

Arról sincs fogalmuk ezeknek az embereknek, hogy én mindig magyar, keresztyén és jobboldali voltam. Tizenhat éves koromban is. A hadseregben is. A főiskolán is. Amióta munkába áltam, azóta is. Mindig, mindig. Azok közé tartozom, akik egy fél pillanatot sem töltöttek a túlsó oldalon. Szóval, nem a hatalomért és a pénzért vagyok itt – mindig is a nemzeti oldalon álltam. Már akkor is, amikor sok később idetévedt ember még a baloldalon szórta az igéit.

(…) Amink van, csakis magunknak köszönhetjük. Ha bármit megveszek, és fizetek, nem közpénzből, hanem az általam kemény munkával megkeresett pénzből teszem.

(…) Minden reggel tükörbe tudok nézni, teljesen nyugodt a lelkiismeretem. Nekem barátaim és ismerőseim, nem pedig főnökeim vannak a közéletben, és ha valamire, erre igazán büszke vagyok. Valóban szabad vagyok, azt teszem, amit akarok, gondolok, másképp nem is szabad élni, azt hiszem.

Egy hős ez az ember, nem is vitás. Jobboldali, keresztyén és még magyar is! Ő nem a pénzért teszi, a közpénzhez köze sincs ennek a drága embernek. Hát persze, saját meggyőződésből ír ekkora baromságokat. Vagyis még akár ez is lehetséges, de nem tudom, hogy ez a rosszabb, vagy az, ha valaki a pénzért áll ki egyes ideológiák mellett, vagyis a hatalom mellett saját honfitársaik ellenében. Én mondjuk mindkettőt szánalmasnak találom, de ha valaki erre büszke, akkor legyen rá büszke. Ameddig nem közpénzért teszi ezt valaki, addig semennyire nem zaklat fel, ám a hazai propaganda köztudottan mindannyiunk adóbefizetéseiből működik, tehát az egyszerűen nem igaz, hogy ne közpénzből terjesztené a saját vagy a pártközpont véleményét ez az ember. De hogy ezen felül még annyira büszke is a tudására és tehetségére, az azért igen vicces. Mert az egy dolog, hogy a haverjai odaadtak neki jó pár díjat, de azoknak a valódi értéke egyenlő a nullával, hiszen ma már állami elismerést csakis az kaphat, akinek a feje kilóg a NER valagából. Hogy ezt valaki pénzért teszi, vagy meggyőződésből, az tulajdonképpen mindegy is.

Szóval, ahogyan Nyugat-Texasban és a Dél-Alföldön mondják: nyugodtan ássák el magukat a préri legsötétebb vermébe azok az irigy, tehetségtelen, szarházi alakok, akik engem szolgasággal vádolnak, miközben ők tehetségtelenek, lusták és buták, ezért nem vitték semmire. Erről viszont nem én tehetek. Biztosan kínos érzés továbbá, ha az ember rossz újságíró, de miután én ezt az érzést hírből sem ismerem, meghagyom baloldali kritikusaimnak, a kis törpéknek, a jelentéktelen senkiknek, a nóném levélíróknak, a macsakajancsiknak, az elvakult butáknak és a hisztérikus libáknak, hogy osszák az észt.

Bátran vagyunk mi buták, tehetségtelenek és lusták, akik nem vitték semmire. Aztán majd amikor elbukik a Fidesz-kormány és az ilyen kitartott figurák nem fognak állami támogatásokat kapni, akkor majd meglátjuk, hogy ki mire is vitte. Lehet, hogy Szentesi Zöldi keresztyén, magyar és jobboldali, de ezek közül egyik sem jelent sem tudásbéli, sem pedig ideológiai előnyt, pláne nem magasabbrendűséget, nagyobb értéket, ezért hát ezekre büszkének lenni nemcsak értelmetlen, de kínos is. De ha neki erre van szüksége, akkor legyen csak boldog vele.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.