Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Magyarról magyarul

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindjárt rátérek a lényegre, csak előbb tisztába teszem a kevésbé fontos, ám mindenki által rágcsált mellékkörülményeket. Kérek egy kis türelmet azoktól, akiknek már régebben tele a hócipője a Magyar-Varga páros magánéleti lírájával, amiből őszintén szólva nekem is halálosan elegem van. Bár éppen visszavonulót fújt a sakálmédia Magyar Péter ügyében, éppen nem jelennek meg tucatjával cikkek arról, milyen brutálisan ütötte-verte-terrorizálta a családját ez az elfajzott ember, aki ráadásul annyira tehetségtelen, ostoba és lusta, hogy a bántalmazott felesége segítsége nélkül még munkát sem kapott volna sehol – ezt maga a volt miniszter hüppögte el Hajdu Péter műsorában -, az látszik az elsimult fekáliatenger mélyebb rétegeiben, hogy nem valamiféle önreflexiót látunk a propagandisták részéről. Az átmeneti hallgatás oka inkább az lehet, hogy Rogánék átállítják a gépezetet, igyekeznek némi politikai hasznot kicsikarni a dologból és a teljes ellenzéket, valamint a független médiát, az ellenzéki közéleti szereplőket és általában a teljes ellenzéki oldalt is lerántanák a mocsárba Orbán Viktor nagyobb dicsőségére, a Párt érdekében, a hatalom és pénz érdekében. Most az történik, hogy sorra kezdenek visítani, toporzékolni, mocskolódni a firkászok (ki-ki szerepe és a parancs szerint), a rogáni üzenet egyszerű és jól érthető korlátozott értelmi képességek esetén is; a  baloldal, liberálisok, ellenzékiek, az értelmiségiek többsége – nagyon kevesen maradtak a Fidesz udvarában -, újságírók, véleményvezérek, közszereplők (tehát mindenki, aki nem hisz Orbán Viktor minden és mindenki felett való hatalmában és abban, hogy övé az ország, a hatalom és a dicsőség) beállt egy bántalmazó mellé, mert annyira gyötri őket az orbánfóbia. Miközben azt hazudják magukról, hogy védik a kapcsolati erőszak, bármilyen erőszak áldozatait, ez a védelem, empátia és támogatása a fideszes áldozatokra nem terjed ki, mert az ellenoldal-ellenzék-ellenség ilyen romlott, hazug és aljas. Innen már nem sok ész kell ahhoz, hogy megértsük; az erkölcsileg makulátlan Fideszre kell szavazni. Mindig, mindenhol.

Csakhogy. És innentől szigorúan a saját véleményemet fogom leírni, nem képviselem senki más véleményét, még a szerkesztőségünk tagjaiét sem, csak a sajátomat. Nem fogom minden mondat elé odaírni, ezért mindenki gondolja oda a kulcsszót: SZERINTEM. Nem hiszek Varga Juditnak. Nem azért, mert fideszes, hanem azért, mert nem oly régen maga hangoztatta cikkekben és posztokban, mennyire kiegyensúlyozott a házassága, milyen harmonikus az élete, mennyire boldog a családja. Ennek homlokegyenest mond ellent abban a bizonyos interjúban, tehát valamikor hazudik. Nyilvánosan, tudatosan, bele a társadalom arcába. Az interjú – pontosabban inkább monológ – sokkal inkább tűnik betanult szerepnek, mint egy hosszú időn át bántalmazott, főként lelkileg bántalmazott ember vallomásának. Az én tapasztalataim szerint valaki, akit tizensok éven át lelkileg – és alkalmanként testileg – bántalmazott a hozzá legközelebb álló ember, akit ő szeretett, akiben megbízott, akihez önként kötötte az életét, akitől gyerekeket akart, az nagyon hosszú idő alatt tudja csak feldolgozni a traumáit. Nem beszél kevéssel a válás után gyűlölködve a volt párjáról, nem elemzi szinte klinikai precizitással a történteket, nem szorongatja egy új társ kezét. Azért nem, mert sokáig főként önmagát hibáztatja, mert önmagában keresi az okokat, mert ahogy tizenéven át nem látta át azt, ami vele történt, a válás után is hosszú évek telnek el, mire hátra tud lépni és objektív módon látja a történteket. Nem tud olyan önfeledten, átgondoltan sztorizgatni, a több, mint másfél évtizedet olyan precízen csomagokba rendezni, ahogy azt Varga Judit tette. Én még olyan áldozatot nem láttam, nem is hallottam olyanról, aki az őt lelki terrorban tartó bántalmazóját pofozza, márpedig Varga ezt maga ismerte el. A kitárulkozásában rengeteg a logikai bukfenc, melyekkel én nem tudok mit kezdeni. És ez nem áldozathibáztatás, hanem a véleményem. De meg is fordíthatom a dolgot.

Nem hiszek a Fidesznek, sem a fideszeseknek. Bayer Zsoltnak sem, aki szerint ők már 10 éve tudtak arról, hogyan bánik Magyar a feleségével. Ha ez így volt, akkor Varga Judit kinevezésével nemzetbiztonsági kockázatnak tették ki az országot, amennyiben egy borzalmas kapcsolatban sínylődő, tartósan bántalmazott, tehát lelkileg roncs embert ültettek olyan pozícióba, melyben a nagyon szenzitív adatoktól egészen az államtitkokig mindenhez hozzáfér. Ha ez így volt, ennek ellenére kinevezték, akkor is lett volna ezer módja annak, hogy leállítsák Magyart. A személyes beszélgetéstől kezdve a köreikben messze nem példa nélkül álló zsarolásig és fenyegetésig bármit tehettek volna, akár megakadályozhatták volna azt is, hogy az állami szektorban akár csak portásnak is felvegyék. Nem történt ilyesmi. Sőt. Nem hiszek továbbá a pártsajtónak, hiszen ezt már megcsinálták Hadházy Ákossal, megcsinálták Juhász Péterrel. Juhászt évekre tönkrevágták, tele volt a lakájmédia a nőverésével, azzal, hogy begyógyszerezte, bezárt a feleségét, megerőszakolta, és még nem tudom mivel. Juhász a sajtóperek tucatjait nyeri sorra, semmi nem volt igaz abból, amivel tele volt ugyanaz a mocsármédia, amelyik most Magyar Péter vérét kívánja. És aminek a végén – majd évek múlva – valószínűleg ítéletek tömegeiben fogja a bíróság elítélni a propagandát.

Itt található az Origo éjfélkor posztolt helyreigazítása, érdemes elolvasni.

Azóta még sokkal több pert nyert Juhász, sorra jelennek meg a helyreigazítások. Lehetőleg éjfélkor, valami eldugott helyen. Ez a valóság, nem az, amit a propagandisták állítanak, vagy követelnek. Ezt pontosan tudja a független média, éppen ezért nem foglal senki állást ebben a kérdésben. Megdönthetetlen bizonyítékok nélkül nem. Éppen úgy, ahogy azzal kapcsolatban sem jelennek meg cikkek, hogy milyen mendemondák keringenek (nem tegnap óta) Orbán Viktor vérmes természetéről, és Anikó asszony napszemüvegeiről, vagy Gáspár menekülési kísérleteiről. Mások magánéletéből nem szabad közügyet csinálni, kétségtelen bizonyítékok nélkül pedig egyenesen tilos. Szóval jelenleg a Fidesznek kellene előpattanni bizonyítékokkal arról, hogy Magyar tényleg bántotta a feleségét, nem egy egyszerűen heves, megromló kapcsolatról van szó – mert Judit asszony pofozkodása ezt valószínűsíti -, el kellene hihető módon magyarázni, ha tudtak róla, miért nem tettek semmit, ha nem tettek semmit, most miért az ellenzéken kérik számon? A magam részéről ezt a kérdést egyszer és mindenkorra befejeztem, mert egyáltalán nem ez az, ami fontos.

Kérem, itt is alkalmazni gondolatban és folyamatosan: SZERINTEM! Látom a sokféle véleményt Magyar Péter felbukkanása és politikai szerepvállalása kapcsán. Rácsodálkozom arra az őszinte, gyermeki naivitásra – mármár a bárgyúság határát súrolja több esetben -, ahogy egyesek értelmezik a politikát és Magyart. Olvasom, hogy ők hűdenagyon szeretnék a változást, de egy ILYENNEL, aki benne volt a NER-ben, aki fideszes volt, akit addig nem zavart a maffia, ameddig maga is profitált belőle, ilyennel nem kell még a NER megbuktatása sem. Meg hát biztosan vannak Magyarnak hátsó szándékai, és majd ő akar lenni az új Orbán. Igyekszem visszafogott és higgadt maradni, de nem esküszöm meg arra, hogy ez maradéktalanul sikerülni is fog. Ugyanis annyi ilyen fingreszelést hallottam, olvastam mostanában, hogy a szervezetem elkezdte kilökni magából. Szóval drága úri véreim! Az van, hogy a politika nem szűzleányok lélekmosodája. Inkább hasonlít az üzleti életre. Igen, van benne egy csomó olyan dolog, ami nem tetszik, amit jó lenne elkerülni, de nem lehet. Együtt kell vele élni, meg kell tanulni, hogyan kezeljük. Vagy visítunk és hányjuk magunkra a keresztet, lobogtatjuk lelkünk tisztaságának a zászlaját, aztán elmegyünk kecskepásztornak a Himalájába, leberetváljuk a fejünket és magunk is gyógynövényeket legelünk a hátralévő éveinkben.

Az van, kedves erkölcsileg patyolatos honfitársaim, hogy feddhetetlen ember, olyan, akiben senki nem fog találni semmi kivetnivalót, a büdös életben nem fog jelentkezni politikusnak, pláne nem arra, hogy ő majd megdönti a rezsimet. Ilyen embereket távoli országok barlangjaiban, magas oszlopok tetején, esetleg fák odvában lehet keresgélni, de valószínűbb, hogy az utolsó ilyet közel 2000 évvel ezelőtt felkalapálták egy keresztre. Magyar Péter múltja nem makulátlan, céljai kérdésesek, ám ez itt és most a sánta kutyát nem érdekli. Ami belőle érdekes, hogy okos. Ismeri belülről a rendszert, ezért tud mindig egy lépéssel a propaganda előtt járni, ezért tudja olyan ügyesen felépíteni önmagát, ezért képes annyi embert megszólítani. És érdemes kurvára figyelni arra, hogy KIKET tud megszólítani! Tessék beleolvasni a kommentekbe, megnézni a tüntetésen készült riportokat, beszélgetni azokkal, akik hívó szavára megmozdulnak, akik elindulnak Debrecenből, Kiskunmajsáról, Bécsből, Londonból, Sevillából, hogy ott legyenek holnap a tüntetésen! Hogy is lehetne szépen fogalmazni, hogy senki ne sértődjön meg – szokás szerint mások nevében -, de érthető legyek? Olyan emberek csatlakoznak Magyarhoz, akik képesek önerőből gondolkodni, akik felismerik a lehetőségeket, akik tudják, hogy mindennek ára van, akik elfogadják az élet, a piac és a politika törvényeit, és nem homokba dugott fejjel élnek, nem várják a fehérpáncélos lovagot, akinek tiszta a lelke, még szűz, és többnyire versben kommunikál.

Magyar okos, dörzsölt, törekvő, tudja használni a közösségi médiát, ki ismeri és kihasználja az ellenfele gyenge pontjait, de ki tud állni egy tömeg elé is, tud interjút adni, tud előre, taktikusan gondolkodni, képes megtartani a lépéselőnyét Rogánékkal szemben, belülről ismeri a NER-t és ezt a tudását képes is, hajlandó is annak lebontására használni, meg tudja győzni az embereket, hogy van remény, és meg tud mozdítani tömegeket. Most erre van szükség, nem végnélküli sajtótájékoztatókra, parlamenti motyogásokra, senkit nem érdeklő, végtelen hosszú programtervekre. A rezsim, Rogánék az emberi ostobaságra, korlátoltságra építenek, Magyar azokat célozza meg, akik gondolkodnak, mernek és akarnak. Márpedig az ország jövője nem a befolyásolható, butácska, bármiről meggyőzhető réteg kezében van, mert az nem jövő, hanem pusztulás. Hogy Magyar akar lenni az új Orbán? Simán lehetséges. Csakhogy neki nincs harminc éven át épített gazdasági háttere, nincs mindent elfedő propagandagépezete, nincs kiépített maffiahálózata. Ezért bármikor megállítható, korlátok közé szorítható, szükség esetén eltakarítható. Távolról sem jelent akkora veszélyt, mint a Fidesz-maffia. Ha szükséges, előléphet majd az a becsületes, tiszta, feddhetetlen erkölcsű szakember-politikus gárda, akikre jó szívvel bízhatjuk az ország sorsát, de most azt kell megértenünk, hogy nincs már idő és nincs mód finnyáskodni, ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak. Ezért én azt mondom, akár hiszünk Magyar tiszta szándékaiban, akár nem, most ő az, aki segíthet kimozdítani az országot a kátyúból. Ahogy az üzleti életben, úgy a politikában sincs helye az indokolatlan érzékenykedésnek. Ha Magyar nem megy ellene alapvető erkölcsi értékeknek – és eddig ilyet nem tett -, ha nem ellentétesek a céljai az elveimmel – ilyet sem láttam eddig -, engem bizony rohadtul nem érdekel, honnan jön, mit akar. Az érdekel, MOST mit tesz, mire képes és mire lehet képes akkor, ha mögé állunk. Sokan. Ha sikerült lebontani a rezsimet, majd lehet kezet mosni, sminkelni, felhúzni a fehér ruhácskát, most munka van, mocskos meló van, abba kell beleállni. Ha vége ennek, lehet majd keresgélni a mindenki számára elfogadható megoldást, most azt kell megragadni, ami van, és ami működik. Ezt az egészet egy mondatban is elmondhatom: hülye az az ember, aki fuldoklás közben nem ragadja meg a mentőövet, hanem azt elemzi, hogy ki dobta, miért dobta, és egyeznek-e az értékrendjeik, mert percekkel később már nem fog számítani, ugyanis beledöglik az illető a folyóba. Én ezt gondolom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.