Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Feltámad, vagy a pokolra jut?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Véget ért a húsvéti pihenő, mostantól újra a valósággal való szembenézés kell, hogy folytatódjon, most nem lehet megállni. Bár a Karmelita és a NER szerintem simán aláírná, hogy inkább maradjon így minden az idők végezetéig, ahogy most van, ez nem kívánság műsor senkinek. Legfőképpen azoknak nem, akik eddig szorgalmasan és odaadóan lefetyeltek, sündörögtek és tepertek annak érdekében, hogy a birodalmi halálcsillag ragyogjon felettünk lehetőleg még legalább harminc évig, ameddig Júdás magát a politika színpadára vizionálta. Meg ha a nagyurat védik, támogatják és éltetik, akkor nekik sem marad üres a kamra, a zseb, a padlás. Egy mindenkiért, pontosabban mindenki Júdásért.

Az idei húsvétot valamiért kihagyta a kedves vezető, nem úgy, mint tavaly, amikor már a feltámadást megelőzően jóval maszek zöldségesnek öltözve turnézni indult az összes unokájával, és egy falunak elegendő szárazáruval és pékáruval tért haza szerény otthonába sonkafőző tanfolyamot tartani. Idén szerénység volt, elvtársak, egy, a feltámadást hirdető posztra, valamint egy, a tavalyi nyersanyagból összefércelt propagandavideóra futotta mindössze, amelyben a szemmel láthatóan igencsak szétcsúszott despota elmondta, hogy természetesen torma, semmiképpen nem piros arany. Ez így rendben is van, hiszen nem mind arany, ami fénylik, és hát őfelsége tekintete is jobban hasonlított egy partra vetett hal üveges szemeihez, mint egy magabiztos utcai harcoséhoz. Nem is csoda, hiszen olyan ütést kapott a NER az elmúlt hetekben, hogy rájuk kellett számolni. Talán majd most kicsit erőre kapnak, hogy Magyar adott nekik három nap pihenőt. Mondjuk a Fidesz-jugend és NER-kommandó rendületlenül ostromolja az embert, sőt, szerintem még az éjféli misén is őt szidta a pap, vagy ha nem is, de szórják rá az átkot ezerrel, nem kérdés.

A gerincműtött Gulyás Gergely is kiposztolt egy érdekes idézetet a Bibliából, ami úgy szól, hogy Miért keresitek az élőt a holtak között? Elég áthallásos üzenetnek tűnik, de végül is miért ne? Ha Jézusra gondolt a költő, akkor rendben van, ha esetleg magára, akkor köszönjük az információt. Mert tény, hogy annyi itt már a politikai hulla, hogy szinte alig van, aki még ilyen értelemben életben van. Rogán és Gulyás felett a guillotine, ami szerintem bármikor a fejüket veheti. Tulajdonképpen az egész kormány élén a Júdás nevűvel egy normális demokráciában már rég azon dolgozna egy ilyen bizalmi válságban nyakig, hogy miképpen adja át a hatalmat a lehető legkevesebb veszteséggel egy másik kormánynak. Mert ez igazából bizalmi válság, ami most van, csak mivel ahhoz vannak szokva, hogy rájuk semmiféle szabály, semmiféle jogi, pláne erkölcsi törvény nem vonatkozik, ezért tíz körömmel ragaszkodnak ahhoz, amit ők maguk hoztak létre. Érthető, végül is mi csak kiszolgálói vagyunk ezeknek, ők azok, akik profitálnak belőlünk. A sztrájk, mint olyan, például nem létező kategória, hát még az, hogy a nép elégedetlen legyen a tévedhetetlenekkel, és utcára vonuljon ellenük.

Majd meglátjuk, hogy Júdás feltámad, vagy a pokolra jut a következő időszakban. A Varga-féle förtelmet már országosan nyomatják, nem lesz itt Ben Hur, meg húsvéti mesefilm nézés, lófaszt! A Hajdú Péter által celebrált, Mónika show-t megszégyenítő alakítást meg kell néznie majd mindenkinek, és lehet, hogy a mozik is levetítik még pünkösd előtt. Csak azt remélem, hogy a középiskolásoknak nem ebből kell majd a magyar érettségit megírniuk.

A vajdával ellentétben a közélet egyébként sem volt annyira csendes az elmúlt napokban, Puzsér Róbert páros lábbal szállt bele Pityinger művész úrba, akit úgy alázott meg a saját pályáján, hogy öröm volt hallgatni. Lett is ennek visszhangja, az Orbán hungarocell fejének rugdosásójából kínos NER-szócsővé avanzsált tehetségtelen rapper már meg is fenyegette a publicistát, és megüzente neki, hogy jobb ha vigyáz magára, mert lehet, hogy tettlegességig fajul a videoklipje utóélete. Mondjuk igaza van ennek a nyomorultnak. Minek itt az egyes táboroknak őrjöngve egymás torkának esni, amikor egy az egyben is le lehetne játszani a nézeteltéréseket, és mindenki boldog lehetne. Mint az ókori görögöknél. Sok ember élete megmenekült, amikor az egymással szemben álló két tábor legerősebb emberei leverték egymást, és az győzött, akinek erősebb volt a harcosa. Oszt’ jónapot. 

Nálunk más a helyzet, a sajátjai között a legnagyobb arcú Júdás állandóan sunnyog és bujkál, maga helyett másokat küld elvérezni a harcmezőn, a saját bőrét pedig mentegeti , mert annyira nem kemény fiú ő, ahogy azt Chuck Norrisnak előadta pár évvel ezelőtt. Ha itt eldurvulnának a dolgok, ő lenne az első, aki elhagyná kelet felé az országot, és onnan pofázna a híveinek. Akárki akármit mond, szerintem beszartak Magyar Pétertől, akin nem igazán találnak fogást, ezért a jól bevált moszkovita módszerrel próbálkoznak: a karaktergyilokkal. Az összes nindzsa támadásba van lendülve, Gulyást leszámítva, aki egy rövid, de annál kínosabb bejelentkezéstől eltekintve éppen gyengélkedőn van, mert a gerince odalett. Ezen nem is csodálkozom, amennyi terhet rápakolt a főnindzsa, csoda, hogy eddig bírta a nyomást. Pedig a kaucsuk nem szokott megroppanni, legfeljebb elhajlik, de ha már a gumigerinc se állja a sarat, akkor nagy a baj. Április 6-a igen komoly erőpróba lesz a NER-nek, mert szerintem brutális tömeg fog összegyűlni a Magyar által szervezett demonstráción, és ehhez sincsenek hozzászokva. Ráadásul aligha lehetnek biztosak abban, hogy vége a terhelő, bizonyító erejű felvételek bemutatásának. Ha semmi érdemleges cselekvés nem körvonalazódik az eddig feltárt disznósággal kapcsolatban, ha továbbra se lesznek válaszok az érdemi kérdésekre, akkor véleményem szerint érdekes szivárgások érkezhetnek még a belső ügyekről. Szerintem a húsvét idén nem a tojásfestegetésről és sonkazabálásról szólt a műanyagkeresztény, szuverén kipcsak vezér hatvanpusztai dácsájában, hanem a lehetséges esélyek és következmények latolgatásáról. Dolgoznak a titkosszolgák, a felderítők és propagandagyártók, készülnek a lejárató csatakiáltások és hergelések. Meglehetősen nagy a fekália mennyiség, amibe belesodródtak Katika és Juditka révén. A két nő személyesen hekkelte meg Orbán buliját, beleköptek a levesébe, és most mindenki issza ennek a levét.

Érdekes hét előtt állunk, kíváncsian várom, mi lesz a következő húzásuk. Az biztos, hogy a súlyos kérdésekre a válaszok még mindig a levegőben lógnak. Miért kapott kegyelmet K. Endre, mit keresett Rogán embere az ügyészségen, ki fogja vizsgálni és mikor fogja vizsgálni azt, amit azoknak kéne vizsgálnia, akik elbaszták ezt az egészet? Mi a következménye ennek az egésznek Rogánra? Mi lesz Polt Péterrel? Lehet azt mondani, hogy ha be is áldoznak bárkit, aki tehertételt jelent Orbánnak, úgyis találnak a helyére hű kádert, aki ott folytatja, ahol az elődje abbahagyta. Csakhogy már annyira szánalmas és átlátszó ez az egész, hogy a híveiken kívül senki nem hisz nekik. Nem mintha eddig nem ez lett volna, de most azért bizonyosságot is nyertek a feltételezések. Majd elválik. Nem csupán a tavasz, hanem az előttünk álló időszak is forró lesz. Hajrá, várjuk a következő ballépést.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.