Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy óra múlva itt vagyok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Ha igaz, ma van a napja annak, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozza azokat a hangfelvételeket, melyekkel bizonyítani szándékozik Rogán Antal érintettségét a Völner-Schadl-ügyben. Közben már Völner Pál a felmentésére számít, Varga Juditot pedig még csak tanúként sem óhajtotta kihallgatni a hatóság. Rogán Antal természetesen semmiről nem tud semmit, és ezt egy 1,2 millió forintba kerülő ronda kabátban tette ő közhírré. Ez persze önmagában nem lenne érdekes, mindenki arra költi a becsületesen megkeresett pénzét (nem röhög!), amire csak akarja, ám ezzel a történettel összepattintva már több, mint öngól:

Most akkor ideje lenne eldönteni, hogy ki hordhat drága ruhát, és ki nem hordhat. A fideszes politikusok és az ő családtagjainak esetében rendben van a méregdrága széldzseki, kistáska, cipellő, de aki nem kormánypárti, netán kiugrott fideszes, annak ilyesmit hordani minimum főbenjáró bűn? Sajnos ott tartunk, hogy nekem is, az emberek többségének is kinyílik a bicska a zsebében azt látva, hogy olyan emberek, akik a fizetésüket a közösből kapják – legyenek azok politikusok, vagy állami cégek vezetői, igazgatósági tagja, propagandisták, bárkik – annyit költhetnék és költenek is ruhára, amennyi egy négytagú átlagcsalád éves kosztpénze, csak éppen engem az is dühít, ha fideszes rázza az arcomba a rongyot.

És akkor csapjuk hozzá ehhez az alábbi szép történetet:

Civilek igyekeznek összedobni annyi pénzt, hogy minden siófoki kivonuló mentős lábára jusson legalább egy pár munkavédelmi cipő. Az Országos Mentőszolgálat által biztosított évi 7000 forint cipőpénzből ugyanis mai árakon majd’ öt évig kellene spórolni megfelelő, strapabíró lábbelire. (Magyar Narancs)

Nem tudom, az Orbánba szerelmes hívek fejében összeáll-e a kép a focimeccsre magángéppel járkáló bálványuk, a lányai milliós kistáskái, a veje kastélyai, Hatvanpuszta, a felújított templomok itthon és külföldön, Szijjártó évi milliárdos röpködései, a felesleges lélegeztetőgépekre elbaszott milliárdok, az Orbánt, a kormány tagjait és az ő rokonságukat hurcoló és őrző testőrhadak, a Mészáros nevére íratott fél ország, a százmilliárdos propagandagépezet működtetése, az alapítványokba kiszervezett közvagyon és a mentősök évi 7000 forintos cipőpénze közötti ordító ellentmondásról. Segítek. A mentősök azok, akik rohannak segíteni, ha baj van, akik belehasalnak a sárba, ha éppen ott kell újraéleszteni, és akik ócska cipőben, vagy éppen vizes, mocskos ruhában húzzák ki a napot, mert sem normális ellátást, sem megfelelő ruházatot nem kapnak. Ugyanezt egyébként nyugodtan el lehet mondani a tűzoltókról is, akik kivágnak minket a roncsból akár egy cipőfűzön lógva a szakadék felett, vagy éppen berohannak értünk az égő házba, hogy mentsék az életet. Na, aki szerint ez így rendben van, azzal azért örömmel elbeszélgetnék egy csendes sikátorban. És miközben szurkolok Magyar Péternek – nem, nem rajongok érte, de ha ő tudja megmozdítani a társadalmat, akkor legyen -, baromira nem gondolom, hogy rendben van a milliós óra, ahogy azt sem gondolom, hogy Rogán széldzsekije rendben van. Ameddig nem gondolja úgy mindenki, hogy ez rohadtul nincs rendben, addig nem sok esély van arra, hogy ez valaha is normális, élhető ország lesz.

Azt nem tudom persze, hogy közelebb kerülünk-e ehhez az ideális állapothoz ma kilenc óra után, de bízom benne, hogy a Magyar Péter által közreadandó hangfelvétel újabb téglát üt ki az egyébként is meggyengült falból. A tegnap esti interjúja a Gulyás Médiával mindenesetre ezt a feltételezést erősíti. Gyanítom, a propagandagépezetet tájékoztatták már a hangfelvétel tartalmáról, mert az Origo a bejelentés előtt élesített egy cikket ezzel a felütéssel:

Az inkoherens karaktereket leselejtezik a választók. Erre nem egy precedens van Magyarországon is. A Magyar Péter-történet nem biztos, hogy megél több évadot, és könnyen lehet, hogy ő is kellékként végzi mások kezében – minderről Megadja Gábor beszélt az Origónak. A Századvég Alapítvány kutatóintézeti igazgatója szerint Magyarnak nem fordul meg a fejében, hogy valamiben esetleg hibázott, ezért sem jelent problémát számára, hogy akár a családját, barátait is „a busz alá dobja” 

A Magyar Nemzetben már fenyegetés is helyet kapott:

Magyar Péter hangfelvételek bemutatásáról írt a közösségi médiában. Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász ennek kapcsán elmondta: a Polgári Törvénykönyv deklarálja, hogy képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges. Ahhoz, hogy bármilyen bizonyíték megállja a helyét a bíróságon, először át kell mennie a hitelesség próbáján. Amennyiben Magyar Péter manipulált bizonyítékokat ad át az ügyészségnek, akár még szabadságvesztésre is számíthat.

Magyar az interjúban ezeket a kérdéseket szerintem eléggé ügyesen megválaszolta, úgyhogy nincs más hátra, mint várni még egy órát. Aztán majd meglátjuk, mi történik. Azon kívül persze, hogy a propagandagépezet akkora zajt fog csapni, amekkorát csak tud. Aki lemaradt volna a tegnapi bejelentésről, itt meg tudja nézni. Érdekes napunk lesz, ha jól gondolom. Nem is húzom az időt, jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.