Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy ideológiát nem lehet fegyverekkel és bombákkal elpusztítani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint az sajnos tapasztalható volt nemrégiben, az ISIS nem szűnt meg létezni. Ennek oka, hogy az egy szélsőséges terrorista csoport, amely a vallást és az azzal összekapcsolható ideológiát használja fel arra, hogy támadásokat indítson más országok ártatlan polgáraival szemben. Egy ideológiát pedig sajnálatos módon nem lehet kiirtani, hiszen a terroristák többsége nem azért követ el ilyen támadásokat, mert változást szeretne, céljuk ugyanis a megrettentés, a káosz kialakítása. Mert létezik célokat szolgáló terrorizmus – nem jobb, vagy rosszabb ez nyilván, hiszen végső soron emberek életét követelik a támadásaik – ilyen volt az ETA, vagy az IRA, amely az ország, vagy országrész autonómiájáért harcolt és úgy vélte, ez felhatalmazza őket ilyen támadások elkövetésére. Mondanom sem kell, hogy ez is teljességgel elfogadhatatlan, hiszen emberéleteket követeltek a támadásaik, ahol is sokszor civilek voltak az áldozatok, noha a cél általánosságban véve nem ez volt.

A terrorista az terrorista, ezen nincs mit szépíteni. Mégis azt kell, hogy mondjam, hogy sokkal rémisztőbb tud lenni egy olyan terrorista, aki egyszerűen bosszúból, vagy vallási fanatizmusból gyilkol le szinte bárkit, aki az útjába kerül. Moszkvában pontosan ez történt nemrégiben, ahol is az ISIS terroristái több, mint 130 embert mészároltak le válogatás nélkül. A cél ezekben az esetekben az elrettentés, hiszen a minél nagyobb áldozatszám elérése a cél, teljesen másodlagos, hogy kik esnek a támadás áldozatául. Ilyen volt az Al-kaida madridi merénylete, vagy az ISIS nizzai, vagy párizsi merénylete is. Ezeket az emberek megvezetik, átmossák az agyukat és elhitetik velük, hogy hősi, mártír halált halnak prófétájukért. Ezek az emberek a legtöbb esetben elveszett figurák, a család, vagy barátok oltalma és szeretete nélkül. Lehetne őket áldozatoknak is nevezni, de érthető, hogy egy-egy ilyen támadás elkövetését követően ilyen meg sem fordul senkinek sem a fejében.

Mint ahogy egy sorozatgyilkos sem lehet áldozat csak azért, mert gyermekkorában molesztálták, esetleg bántalmazták. Akkor nyilvánvalóan az volt, de amikor elvette valaki életét, akkor megszűnt áldozatnak lenni. Ugyanez igaz a mostani terroristákra is, azonban azt érdemes megjegyezni, hogy ők csupán eszközei annak a vezetésnek, amelynek célja a káosz elterjesztése. A legfelsőbb szinteken terveznek meg ilyen támadásokat, ahol tehetős, bizonyos ideológiával rendelkező emberek rávesznek arra embereket, hogy a parancsaikat követve haljanak meg egy „nemes” célért. Nyilván itt semmiféle nemesről sincs szó, hiszen ezek az emberek csupán tömeggyilkosok, akiket megvezettek, átmosták az agyukat. Ez viszont nem menti fel őket, hiszen aki elveszi szándékosan akár egyetlen ember életét is, az véleményem szerint megbocsáthatatlan. Ilyen embereknek semmi keresnivalója a társadalomban, noha tény és való, hogy vannak olyan ritka esetek, amikor valaki megbánja a bűnét és felfogja, hogy amit tett, az elfogadhatatlan.

A terroristák viszont nem ilyen emberek, hiszen ők a mártírhalálukig úgy gondolják, hogy hősökként fognak eltávozni ebből a világból. Itt mutatkozik meg a propaganda elképesztő ereje, hiszen olyan fiatalok is, akik előtt ott van a teljes élet, csatlakoznak ehhez a terrorszervezethez, hogy feláldozzák mindenüket egy olyan ügyért, amely véleményük szerint megéri. Elképesztő, hogy egyesek képesek másokat lemészárolni és akár saját magukat is feláldozni egy támadás végén csak mert úgy vélik, hogy ezzel ők szolgálatot végeznek. A legrémisztőbb az egészben pedig talán az, hogy szinte bárkiből lehet gyilkológépet faragni, ha megfelelő agymosási taktikákat használnak fel azok, akik ezt tűzték ki célként. Ezért is fontos az, hogy az oktatás színvonala megfelelő legyen, és az elérhető legyen a többség számára. Azért az ritka, hogy egy ilyen terrorista Finnországból, vagy épp Svédországból érkezzen, hiszen sokkal nehezebb megvezetni egy olyan embert, aki tisztában van a valósággal és megérti a lehetőségeit.

A terroristák nem véletlenül mindig olyanokat toboroznak, akiknek nincs családjuk, barátaik, vagy épp az élethelyzetük miatt gyűlölet uralkodik bennük. Hogy a moszkvai esetnél mi is történt, még nem tudni, mindenesetre kétlem, hogy az áldozatokat és a hozzátartozóikat érdekli, hogy ki, vagy mi volt az oka a támadásnak. Az is lehet, hogy politikai célokat szolgált ez a támadás, de ha nem is így volt, akkor is át kell gondolnunk azt, hogy bármennyi pénzt is ölnek a különböző kormányok a terroristák likvidálásába és bármennyire agresszíven is lépnek fel velük szemben, az ideológiát nem lehet fegyverekkel és bombákkal elpusztítani. A radikalizálódás legnagyobb ellensége az oktatás, ezért ha valóban változást szeretnénk, akkor azon kellene dolgoznunk, hogy a világ minden szegletébe eljusson a tanulás lehetősége.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.