Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy elvált feleség semmi más nem lehet, csak bosszúszomjas, hisztérikus, nevetséges és szánalmas? Nocsak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
Szép szombat reggelt kívánok mindenkinek! Most láttam Kubatov Gábor párkapcsolati szakértő diagnózisát Magyar Péterről. Eddig is láthattam volna persze, hiszen februárban tette közkinccsé a futballistafeleségről szóló eszmefuttatását, és most sem azon akadtam fenn, hanem azon, amit a Patrióta Európa Mozgalom hozzáfűzött a megosztáshoz:
Varga Judit volt férje, felesége árnyékában sok jóban részesült
Most, hogy kikerült onnan, mint egy sértődött feleség, vagdalkozik, rágalmaz, és egyre nevetségesebbé, szánalmasabbá válik

Azt nem tudom, ez így elhangzott-e, ezért nem pazarolok az életemből fél órát arra, hogy megnézzem az interjút, vagy csak a Megafon mutációja értelmezte így a dolgot, de akármelyik, mindenesetre sokat elárul arról, hogy miként gondolkodik a nőkről az európai, keresztény, konzervatív fehér férfiak eme gyülekezete. Egy elvált feleség semmi más nem lehet, csak bosszúszomjas, hisztérikus, nevetséges és szánalmas. Ezért aztán semmi sem lehet annyira sértő egy jómagyar pénisztulajdonos számára mint az, ha nőnek, sőt, elvált feleségnek titulálja őt a kormánypárt valamelyik szócsöve. Én azért a nők helyében igen erősen feldühödnék, így csak a magam helyében tudok bosszankodni, de roppantul érdekelne, hogy ezeket a díszfaszokat a gólya hozta, netán a káposztában találták őket, mert amennyiben nem, csak az marad opcióként, hogy az általuk oly nagyon megvetett női nem valamelyik képviselője hordta ki és hozta világra őket. Kár volt a fáradságért.

Miközben a propagandisták Magyar Péter, és úgy általában minden és mindenki ellen küzdenek, a gazdájuk Brüsszelt próbálja meg elfoglalni, az Operaház igazgatója az életéért fut. Vagy inkább futkározik. Már a múltkori akciója a Carmina Buranába beiktatott büfészünettel is nagyon sikeres volt, de mostanra a helyzet tovább fokozódott. Miután az intézmény művészei úgy gondolták, hogy jó lenne megélni a fizetésből, ám Ókovács Szilveszter sehogyan nem talált forrást egy normális béremelésre, a zenekar tagjai sztrájkba kezdtek. Először csak késve léptek be az éppen előadott darabba, addig egy zongorista kísérgette az énekeseket, aztán már késve sem voltak hajlandóak beülni a zenekari árokba. Ókovács még ezen a ponton is ragaszkodott ahhoz, hogy márpedig megtartják az előadást, de azért lássuk be, operát zenekar nélkül meglehetősen nehéz élvezhetően előadni. Még a sokadik ötlete sem az volt, hogy akkor legyen pénz a béremelésre, hanem az, hogy akkor majd jól felkér egy másik zenekart, ugornának már be a sztrájkolók helyett. És ami nem működött a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók és senki más esetében, az itt és most igen. Nem ugrott be senki sztrájktörőnek. A következő ötlet az volt, hogy sztrájk idejére felfüggeszti az Operaház a zenészek biztosítotti jogviszonyát, amit nem csak én nem értek, hanem azok sem, akik értenek hozzá, merthogy ilyet nem lehet csinálni. Szerintem ideje lenne Ókovácsnak valami alkalmasabb feladatot keresni, és kinevezni az Operaház élére egy hozzáértő embert. Pintér Sándor nem ér rá esetleg? Ő nagyon tud rendet tenni, ezt már bizonyította az egészségügy és az oktatás területén. Néhány engedetlen zenész neki meg sem kottyanna, legfeljebb oda vezényelne pár rendőrt. Zenélni mondjuk ők sem tudnak, de ha kivont szuronnyal elállnák a kijáratot, a közönség mindjárt lelkesebben tapsikolna.

Magyar tudósok rájöttek, hogy a kutyák értik az emberi beszédet. Szerintem ezt bármelyik gazdi megmondhatta volna, de azért nem baj, hogy tudományosan is bebizonyosodott, négylábú barátaink evolúcióban lekörözték nem kevés embertársunkat. Pláne, mert a kutyák nem csak okosak, hanem hűségesek, érzékenyek és önzetlenek is, soha nem várnak semmit azért a sok jóért, amit adni tudnak. Beérik némi étellel és egy kevés simogatással – vagy sokkal, kutyája válogatja -, de mindig ott vannak mellettünk, ha szükségünk van rájuk. És van még egy verhetetlen tulajdonságuk; soha, de soha nem hazudnak. Nem azt mondom, hogy az emberek, pláne akik a politika körül tolonganak, azok esetleg hazudnak, mert nem mondom. Ahogy azt sem szoktam külön bejelenteni, hogy nulla fokon megfagy a víz, vagy hogy nyáron viszonylag ritkán van havazás. Örüljünk inkább a sikereknek, például az új propagandacsatornáénak, amelyik annyira népszerű, hogy még az elindulása előtt ellepték a rajongók. És hát nem is akármilyen siker ez, hanem nemzetközi. Indiából, Srí Lankáról és Etiópiából örülnek az új csatorna majdani indulásának. Alighanem ugyanazok, akik Varga Judit tejfölös videója alatt is ott nyüzsögnek. Jó is ez a nagy népszerűség, tegnap például mi is annyira befutottunk, hogy össze is omlottak az oldalaink a példátlan érdeklődésnek hála. Bár mi ezért legalább nem fizettünk, ingyen volt.

És akkor a végére emlékezzünk meg a közelgő önkormányzati választások, ezen belül is főként Budapest elfoglalásának kormányzati terveiről. Mert ugye a kocafocista nem csak a belga főváros tervezi rohammal (szerintem idegrohammal) bevenni, hanem a magyar fővárost is. Ennek érdekében ő is, az általa kinézett potenciális jelölt – Szentkirályi Alexandra -, Tarlós István és lényegében az összes propagandista azon dolgozik, hogy lejárassák a jelenlegi főpolgármestert. Én ugyan nem vagyok budapesti, nem is igazán kedvelem a várost, különösebben okom sincs oda járkálni, de attól még látom, hogy mi történik. Nem volt olyan apropó az elmúlt időszakban, amikor jó kormányunk ki ne talált volna valami módszert, melynek segítségével ki tudja fosztani a fővárost. A cél is világos volt első perctől kezdve; a forráshiány miatti problémák és a folyamatos lejárató kampányok – ebben volt minden, a Városháza eladásától a buszsávban közlekedésig, sőt, odáig, hogy Karácsony nem tud autót vezetni, kolbászt tölteni és bútort szerelni – hatására a jó polgárok majd elzavarják a nem-fideszes főpolgármestert. Ez eddig nem történt meg,  közvéleménykutatások alapján ezután sem fog megtörténni, de azért Orbán Viktor nem az a fajta, aki csak úgy feladja a terveit. Nem adja fel, de úgy tűnik, Karácsonynak is van egy kellemetlen szokása: nem hagyja magát. Úgyhogy levelet írt a csúti hadvezérnek, melyben az ÁSZ jelentéssel igazolja, hogy a főváros több pénzt fizet be a költségvetésbe, mint amennyi állami támogatást kap, és annak ellenére, hogy sem állami, sem uniós forrásokhoz nem jut jó ideje, bizonyos fejlesztéseket sikerült végrehajtani, és a város alkalmazásában álló munkavállalók bérét is emelték. A levelet és az ÁSZ jelentést itt lehet olvasni.

Én pedig jó ébredezést, szép napot és nagyon kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.