Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van úgy, hogy retkes a kalapács nyele, de attól még lehet hasznos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Én nem hiszek a politikai messiásokban, de hiszek abban, hogy lehet Magyarnál olyan információ, ami tovább repeszti a NER-t, és az az igazság, hogy minden szarnak örülök, amit a rendszer felé fúj a ventilátor. (Pottyondy Edina)

Verőfényt, jó reggelt, kulturált szép napokat kívánok mindenkinek! Azt írta tegnap a mértékadó Index, hogy Orbán Viktor elhagyta az országot. Bölcs kollégáim szerint akkor köszöntenek be a boldog szép idők, amikor egy ilyen cím úgy folytatódik, hogy de a hatóságok visszahozták. Egyelőre nem tartunk itt, hanem ott tartunk, hogy a miniszterek elnöke Brüsszelbe utazott hogy elfoglalja még mielőtt kicsavarják a kezéből a vétót, ahol az Európai Tanács kétnapos ülése előtt részt vesz egy atomcsúcson is. Ha minden jól megy, ez az EU-csúcs nem róla fog szólni, és nem kell kivonulnia kényszeredetten kávézni sem.

Tehát ha valaki arra gondolt esetleg, hogy a bátorak fejedelme azért pattant meg váratlanul, mert ha tudott volna arról, hogy a saját tulajdonaként kezelt jogállamban úgy mennek a dolgok, hogy Rogán és/vagy az emberei berongyolnak az ügyészségre meghamisítani egy, a kormány legmagasabb szintjéig érő súlyos korrupciós ügy, nevezetesen a Völner–Schadl-ügy nyomozati iratait, ahogy Magyar Péter állítja, biztos nem hagyta volna, akkor ez nem stimmel. Nem arról van szó, hogy a doktorminiszterelnök úr menekül, hiszen neki értelemszerűen semmi köze nincs egy sértett, labilis, agresszív focistafeleség locsogásához és fecsegéséhez. Rá meg amúgy se fröccsenhet a fekália, ami valójában nincs is. Ugyan minden, ami siker, az az ő kizárólagos érdeme, a lebukásokhoz, kudarcokhoz, botrányokhoz, bűncselekménygyanús történésekhez viszont a világon semmi köze nincs.

Továbbá a Központi Nyomozó Főügyészség szerint sem stimmel, amit Magyar Péter állított tegnap többek között azzal összefüggésben, hogy bizonyítékai vannak arra, hogy Rogán Feltaláló-Bűnöző Antal és/vagy az emberei manipulálták a Völner–Schadl-ügy ügyészségi iratait, már csak azért is, mert Schadl György, a végrehajtói maffia feje Rogán embere. Természetesen nekünk, akik ezt a rossz minőségű, ízléstelen drámát nézzük időtlen idők óta, egyáltalán nincs okunk kételkedni a Polt Elsikáló Péter vezette, köztudottan független, az igazság szolgáltatásától viszont állítólag nem teljesen független intézmény álláspontjában. Miszerint képtelen állítás, hogy a Völner-Schadl-ügyben bárki megsemmisített volna az ügyészségen lévő bizonyítékot. Tök jó, hogy ez így akkor le is van tudva, bár önmagában a tagadás nem cáfolat, de majd jövő héten meglátjuk/meghalljuk, hogy Magyar Péternek milyen saját maga által készített felvételek vannak a birtokában, amelyek mit támasztanak alá abból, amit eddig mondott. Abban mondjuk még Polt Péterrel is egyet tudok érteni, hogy Magyarnak elég nehéz lett volna bizonyítékokkal alátámasztani azokat a súlyos vádakat, amelyekhez a bizonyítékokat be se mutatta, mert nem is vitte őket magával. Azt mondjuk kérdés lehet, hogy miért is nem? Ha viszont csak ezután lesznek bemutatva a bizonyítékok, akkor az ügyészség honnan tudja tegnap, hogy Magyar Péter állításai képtelenségek?

Az ügyészség közleményét csak a Rogán-féle Kormányzati Tájékoztatási Központ és Kocsis Máté megszólalásai tudták überelni, de azok legalább nagyon. Mindkét megszólalás tök szánalmas képet fest egy olyan pártról, ahol a főállású feltaláló és a munkanélküli gipszfaragó egyre nehezebben találja az adekvát hangot ebben a korrupciótól, romlottságtól, erkölcstelenségtől bűzlő műsorban, ahol most már tényleg a küszöb alól is ömlik a mocsok. Szóval ahhoz képest, hogy egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásaival nemrég még nem óhajtottak foglalkozni, leleplezően sokat foglalkoznak vele. Tehát a KTK szerint Rogán nem is ismeri Schadl Györgyöt, soha nem is találkozott vele, nemhogy beszélt volna vele, Magyar Péter pedig alaptalanul dumál, üres szóbeszéd minden, ami a száját elhagyja, csak bosszút akar állni a kormányon, amiért „elhagyta a felesége és elveszítette kormányzati megbízásait”.

Mondjuk nekem speciel az üres szóbeszédről is, meg a Kocsis Nembuzeráns Máté fideszes frakcióvezető által említett fecsegésről és locsogásról is egészen más fogalmaim vannak. Nekem úgy tűnik, hogy egészen súlyos állítások hangzottak el a propagandaminiszterről és a kormányról, amire igen halovány, egyben végtelenül izzadságszagú erőlködésnek tűnik felböffenteni azt is, amit a KTK, azt is, amit Kocsis kipréselt magából, miszerint:

„Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni. A történtekért a kormányt és annak egyes tagjait okolja, ezért vádaskodik, de amit csinál, az végső soron csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása”. 

Meg se merem kérdezni, hogy ezek szerint a Fideszben az úgy működik, hogy minden jöttment idiótának a miniszterfelesége szerez munkahelyet? Többet is akár? Nem kell érteni semmihez? Így működik a tisztesség és a becsület pártja, amelynek oldalán ott az erkölcsi fölény? És ha anyus miniszter, akkor bántalmazni is lehet, csak ki ne derüljön? Mert ha igen, akkor én az állampárt frakcióvezetője helyében nem nagyon dicsekednék, ellenben szégyellném magam. Ez ugyanis elég szörnyű képet fest az éppen egy pedofilbotrányba keveredett, az Európai Unió második legszegényebb, egyben legkorruptabb országát uraló kormánypártról. Nem pusztán Kocsis Mátéról és az azonos kottából szavaló KTK-ról, akik franc tudja, miért szórakoztatnak minket Magyar Péter és volt felesége senkire nem tartozó magánéletével. Akit – mármint a volt feleséget – amúgy lemondatták, mert tehertétellé vált a pártja és a mindenható autokrata számára, majd amikor a volt férje vált váratlanul tehertétellé, akkor önmagukból hülyét csinálva egy reménytelen helyzetben lévő elkeseredett emberrel foglalkoznak, pedig feltűnése második percében azt ígérték, hogy nem tesznek ilyet.

Ettől függetlenül elég hátborzongató belegondolni abba, hogy élnek a NER csúcsán ezek az emberek. Ahol a veszekedés nem magánügy, hanem testőrök és rendőrök munkaköri leírásába tartozó közös program, akik asszisztálnak két össze nem illő ember magánéleti válságához, a háttal álló rendőr jegyzőkönyvezi a balhét, amit a férj nem kaphat meg, ellenben bekapcsolt hangrögzítővel járkál vendégségbe. A magam részéről csak gratulálni tudok annak az újságírónak, aki nem azon veri földhöz magát, hogy miféle kormánya meg elitje van ennek az országnak, hogy egyáltalán eszébe jut valakinek felvételt készíteni a saját maga/családja védelmében, hanem neki is az a baja, mint a kormánynak szokott: hogy kiderült valami egetrengető disznóság. Ezek a fontos és mértékadó véleményformálók, akik most azon forgatják a szemüket, hogy minő silány ember az, aki titokban rögzíti a feleségével és a barátjával készült beszélgetéseket (azt hagyjuk, hogy a barátjának az első dolga volt megtagadni őt, aki a felvételt készítette), nem mellesleg ugyanazok az emberek, akik szerint egy magánéleti perpatvar nyilvánosságra hozatala az újságírói szakma csúcsa.

De mindegy is, mivel halvány fogalmam nincs, mit tartalmaznak ezek a felvételek, én nem fogok fél lábon állni addig, ameddig Kocsis Máté és a Rogán-művek és Schadl György után Gulyás Gergely és Varga Judit is megszólal, hogy rendet rakjon értetlen fejeinkben. A fentiekhez még egy gondolat, amit Hadházy Ákos tegnap reggeli rezignált posztja ihletett, amelyben elhatárolódik Magyar Pétertől, bírálja Magyart és felveti a kérdést, hogy vajon egyáltalán van-e még értelme politizálni. Én nem vagyok soha annyira biztos az igazamban, mint az, aki fizetést kap azért, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül, ellentmondást nem tűrően borogassa az asztalt. Az is lehet, hogy tévedek, de én azt hiszem, hogy az a várakozás, ami mostanság ezt a NER-ből kicsekkolt, valóban megosztó és bizalmatlanságot keltő figurát övezi, nem annak szól, hogy az egyik fideszest lecserélnénk egy másikra, hanem annak szól, hogy ezt a rezsimet, ahol még a NER krémje is úgy él, ahogy az ember az ellenségeinek se kívánja, le kell bontani. Le kell bontani, majd pedig mindenkit, aki nem azt teszi, amit megígért, azt el lehet/kell zavarni a picsába. Magyar Pétert is, a pártját is, ha lesz ilyen. Ha nem teljesíti, amit megígért, a hirtelen jött népszerűsége ugyanolyan hirtelen megy a levesbe. De be kell látni, hogy bármekkora tisztelet is illeti a munkájáért, Hadházy Ákos magányos harcának megvannak a maga korlátai. Nagyon sok éve dolgozik, tiszteletre méltó, emberfeletti munkát végez, de ez a gyakorlatban ugyanúgy nem vezet sehova, mint az elmúlt évek más ellenzéki próbálkozásai. És egyáltalán nem úgy néz ki, hogy ebben gyökeres változás állna be a közeljövőben. Tudom, ebbe bele lehet fáradni, hogy hiába az emberfeletti napi munka, nincsenek tömegek a rendszer lebontásához. Lehet, hogy csak belemagyarázom, de én tényleg azt gondolom, hogy Magyar nem messiás, hanem csupán egy lehetséges eszköz, amiben sokan valóban látják a lehetőségét a rendszer meggyengítésének. Kalapács, amivel talán szét lehet verni a falat. És van úgy, hogy retkes a kalapács nyele, de attól még hasznos. Nagyon sok embernek tényleg nincs még négy és újabb és újabb és újabb négy éve egy arra, hogy minden csillag úgy álljon, hogy minden tökéletes legyen, hogy az önkény magától megomoljon, hogy eltartott kisujjal lehessen válogatni a kismillió, erkölcsileg feddhetetlen lehetőségek közül. Ez a helyzet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.