Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Alkalmas kormányváltó ellenzék 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy hiteltelen (csókos) figurától végül is bátor és pozitív megmozdulás volt, hogy kiült/kiállt és elmondta: meztelen a király. Bár ez az egyébként intelligens, képzett és jó gondolkodású ember abban az értelemben viszolyogtató, hogy a volt felesége nyomogatta a gombot a törvényhozásban, korábban az állampárt egyik vezető politikusaként, minisztereként jegyezték, aki személyesen asszisztált az ellenzéki politizálás lehetőségeinek törvényesített ellehetetlenítéséhez. Ez különösen visszás, bár értem, hogy ebben éltek és nem volt probléma, hogy 1000 watton szólt a propaganda folyamatosan az ő fülébe is. De ezek után ingerülten az ellenzék nettó alkalmatlanságáról beszélni már rögtön az első zászlóbontó, igazmondó beszédben, meglehetősen visszás.

Nem lett volna persze ez nagy baj, ha elmondja, amit tud, és utána visszamegy dolgozni. De ahogy bekerült a tükörlabirintusba, ahogy a sok-sok pozitív visszajelzés, komment és üzenet bódító hatása alá került, talán félreértette ezt. Elhitte ugyanazt a propagandát, amit ugyanaz a Rogán-központ terjesztett, amelyikhez ő is tartozott: hogy mindenki alkalmatlan és ostoba, aki ellenzéki politikus. Hogy ezért nem jutnak előre. De majd ő lesz a megváltó. Az igazi ellenzéki politikus, aki legyőz mindent is. Aki nem is érti, nem is látja a nehezített pályát, amin mozogni kell most egy ellenzékinek Magyarországunkon, hanem azt látja, hogy ezek mind mozgáskorlátozottak, hülyék és képességtelenek, az hamar el fog vérezni. 

Lehet ám, Péter, hogy nem az van, hogy mindenki hülye és alkalmatlan, aki nem kormánypárti politikus, ahogy azt mondogattátok egymásnak, ahogy tizennégy éve a propagandagépezetetek (igen, a tied is) tolja az ország arcába. Hanem az van, hogy a te volt barátaid, volt feleséged, volt elvtársaid által hozott törvényekkel és szabályokkal lényegében kinyírnak mindenkit, aki csak a közelébe kerül annak a lehetőségnek, hogy nem egy város, vagy egy falu, de akárcsak egy kemping vezetését kompetensen, hittel és szakértelemmel autonóm módon elvigye. Félnek, mert lenne igény jó vezetőkre, ezért mindent meg kell állítani rögtön, nehogy aztán vérszemet kapjon valaki, és késő legyen megállítani. 

Úgyhogy tisztázzuk: az Orbán által összerakott rémálom, a NER, a kormány, a Fidesz Magyarországa leginkább egyetlen dolgot csinál, egyetlen dologban jó: ellehetetlenít mindenkit, aki politikai alternatíva lehetne. Nem hagyják szóhoz jutni (közmédiában való zéró szereplés, tapló bohócnak öltözött propagandisták prankelik a sajtótájékoztatóján, vitára nem állnak ki vele), lejáratják (megafonos papagájok csilliókért nyomulnak a közösségi médiában, vagyis a baráti körökben, a családi nappalikban kajabálnak hazugságokat 0-24-ben bárkiről), vagy ellehetetlenítik (egyik napról a másikra hozott, saját politikai célokra írt törvényekkel, az ÁSZ bevetésével, vagy akár nullkilométeres állami szervezetek létrehozásával, karhatalommal, számlát zároló NAV-val, koncepciós perekkel, stb.). Nevezzük ezt most itt sportszerűtlennek: Holdról látható sportszerűtlenségnek.

Közben még a nem kormánypárti fejekben is elültették, hogy az ellenzéki politikus (az összes) alkalmatlan, nincs kire szavazni, nem is léteznek, hülyék, köztörvényesek, hazaárulók, stb. Végtelen lemez. Ritkán találkozom olyan emberrel, aki nem ezt gondolja ma Magyarországon. Ez az Orbán-rendszer lényege. Ettől működik, aki pedig ezt a hazugságot elhiszi és terjeszti, az tartja fenn a rendszert.

Miközben az Orbán-rendszer tanulsága éppen az, hogy bármelyik ellenzéki párt, gyakorlatilag bárki képes lenne ennél jobb 14 évet hozni Magyarországunkra, mint amit az Orbán-féle sportszerűtlen 14 év hozott. A magyar ellenzéki valóságot ismerő, alulról építkező, fiatal, képzett européer arcok meg akár a 21. századi sikeres Magyarországunkat is garantáltan megépítenék pár év alatt. Ha nem tiporná el őket a hatalom, és ha nem tiporná el a saját fejében a sok megvezetett választó.

Sziráky Félix

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.