Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A vörös vonal, amit Rogán átlépett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Büszkeség és balítélet. Avagy Magyar Péter ügyének néhány vonatkozása, a Rogán-Völner-Schadl szálon innen. A tegnapi ügyészségi jelenésére most nem térek ki részletesen. Az nehezen cáfolható, hogy zajlik az élet, zajlanak a közéleti események is. Mindenki forgatja a fejét, kapkodja a tekintetét, és nem mindig tudja eldönteni, ki kivel van. Racionalitás és érzelem kavarog párhuzamosan sokakban, és bár változatlanul megoszlanak a vélemények Magyar Péter személyével kapcsolatban, egy tényt mindenképpen rögzíteni lehet: valamelyest felrázta azt apátiában szenvedő tömegeket, és hangossá tette a politikai színpadot.

Mint több ízben is írtam – és ehhez most is tartom magam -, ezt a rendszert sajnos nem kívülről lehet megdönteni, hanem belülről. Nem árulok zsákbamacskát azzal, hogy én nagyon remélem, pontosan ennek vagyunk szemtanúi most. Kurvára leszarom, hogy ki és honnan jön, ha segít lerugdalni az országot irányító maffiát az elefántcsonttorony magaslatáról. Aztán majd lesz valami. Ez is egy folyamat, ami elindít valamit. Esetleg felrázza azokat, akik eddig ugyan kiszolgálták a rezsimet, de közben befogták az orrukat, becsukták a szemüket és bedugták a fülüket. Nem értettek egyet azzal, ami történik, de nem volt olyan erő, amelyik mögé beálltak volna. Most talán lesz. És nem érdekel, hogy ez a csávó honnan jött, azt nézem, hova megy. Ez akkor is így volt, amikor összefogást ígértek az ellenzéki pártok; mert én aztán világ életemben messziről elkerültem a Jobbikot, mégis elfogadtam, hogy ha változtatni akarunk, akkor mindenkire szükség lesz Júdás ellen. Ez már csak ilyen. Az ellenségem ellensége a barátom. Mert sajnos háború van, méghozzá nem is akármilyen. Nagy Imre is kommunista miniszterelnök volt, aztán fellázadt az akkori rendszer ellen, majd az életével fizetett érte. Brutus a saját apját ölte meg, mert diktátor akart lenni. Sorolhatnánk az olyan eseteket, amikor olyanok szálltak szembe a hatalommal, akik addig tagjai, támogatói voltak annak a hatalomnak. Magyar szerintem ilyen. Nem tudom, hanem ezt gondolom, a megnyilvánulásai alapján erre következtetek. Még nem tiszta a kép, de tisztul.

Az ügyészségi jelenése előtt a HVG cikkétől és annak újságírójáról hangos a közvélemény, erről szeretnék pár szót ejteni. Van egy rendőrségi jelentés, amiben semmi különleges nincs, legfeljebb annyi, hogy éles szóváltás, vita alakult ki Magyar Péter és Varga Judit között. Na bumm. 18 év házasság után? Hát az vesse rájuk az első követ, akinek a házassága sokadik évében nem volt még veszekedés. Vagy ennél cifrább dolgok is. Szerintem Magyar már akkor érzékelte, hogy a feleség olyan dolgokba sodródik bele, amelyekbe nem kéne. Hogy ez a munkaköri feladta volt-e, vagy meggyőződésből tette, azt nyilván nem tudjuk, hiszen Varga nem nyilatkozik. Ezek után nehezen tartható az az álláspont, hogy mindhárom érintett fél megszólalása alapján íródott a cikk, amely a rendőrségi jelentésről szól. Varga kussol, csak egy sejtelmes videót tett ki. Ez nem vélemény. Magyar előre elmondta, hogy a propagandasajtó le fogja lejáratni, mondjuk Rogántól ez egy mesteri húzás volt, hiszen nem a sajátjaik előtt kell lejáratni Magyart, hanem az ellenzék térfelén, a mértékadónak számító médián keresztül. Ez egyébként bulvár jellegű hír szerinte, és vastagon magánügy kategória, főleg úgy, hogy nem történt tettlegesség. Ha meg igen, akkor pont a volt miniszterasszonyságnak kellett volna ezzel előállnia. Akkor, amikor történet az eset, nem most.

De hát a rogáni karaktergyilkosságok lényege pont ez. Ami az oroszoknál a novicsok nevű idegméreg, az itt csak a karaktergyilok. Itt, ahol a buzizó, asszonyverő lyukas zokni a menő. Magyar előre elmondta, hogy neki fognak esni, mint Tóth az anyjának, és mindenféle szarházinak állítják be. Aki nem aludta át az elmúlt 14 évet, annak nem lehetett kétsége. Meglehetősen ritkának gondolom azt a kapcsolatot/házasságot, ahol ne lenne üvöltözés, anyázás, válással való fenyegetés, de legalább egy hangos szóváltás. Főleg, ha igaz, amit Magyar mondott: a Varga Judittal való kapcsolatuk nem volt egy átlagos házasság. Az biztos, hogy Gulyás több mint egy hónapja el van tűnve, és nem is nagyon fog előkerülni mostanában. Ez nekem felettébb érdekes, mint ahogy az is, hogy Varga miért nem bújik elő, és miért nem adja elő a saját verzióját?

A családon belüli erőszakról szóló kisfilm, az semmi. Ha arra utalt ezzel, hogy ő valójában egy kapcsolati erőszak áldozata volt, akkor miért nem jelezte ezt, miért békült ki az ominózus eset után Magyarral, és szarta tele a Facebookot a boldog családját ábrázoló képekkel, ahol együtt karácsonyoznak, imádkoznak, sütnek-főznek és majd felrobbannak a boldogságtól? Egy igazságügyi miniszter ennyire nem lehet hazug és képmutató. Ha valaki, hát pont Varga tudta volna ezt az ügyet a nagy nyilvánosság bevonásával a saját javára fordítani, és megszabadulni Magyartól már akkor, ha annyira elviselhetetlen volt az élete. Varga a maga szemszögéből szerintem hibázott. Olyan információkat mondott el a volt férjének, amelyek értékes bizonyítékokat képeznek most a kezében Orbán és Rogán ellen. A mai nap után különösen nagy lehet a baj azon a szinten. Ha nekimennek, akkor a saját táborukban is beszédtéma lenne az ügy, ami a kegyelmi botrány után tovább gyengítené a birodalmi állampártot, a kussolás meg azt jelzi, hogy tele van szarva a nagy nemzeti gatya. Ha bántják Magyart, akkor mártír lenne belőle, ami szintén nem nekik kedvezne, ha viszont engedik beszélni, akkor szintén lajtos kocsival fog a szar a nyakukba ömleni. Az kérdés az, hogy Varga milyen szerepet tölt be ebben a játszmában? Ragaszkodik a jól bevált NER-es élethez az új NER-es kitartója karjaiban, azaz nem akarja lejjebb adni a színvonalat, vagy pont ez a csávó tartja sakkban Vargát, hogy ne beszéljen, mert akkor még nagyobb bajba kerül.

Egyébként nem csak félig megalapozottan kattogott két napig a nyilvánosság azon, hogy Magyar Péter lepropagandázta a HVG-t, és Dezső Andrást propagandistának nevezte. (Becsületére legyen mondva: elnézést kért tőle tegnap.) Ettől még igaz, hogy a HVG nem bulvárlap, és bár érteni vélem az érvelésüket, egy ilyen sztorit nem biztos, hogy le kellett volna hozniuk. Főleg úgy nem, hogy a három szereplő közül csak egynek a véleményét ismerjük. A rendőrről semmit nem tudunk, és azt sem tudjuk, hogyan, kitől származik ez a jelentés, amit éppen most szivárogtattak ki. Varga kussol, egyedül Magyar ment elébe az ügynek, nyilvánvalóan nem véletlenül. Szerintem ez volt a vörös vonal, amit Rogán átlépett. A család. A lap szerkesztősége szerintem hibázott ebben az ügyben, mert ez így nem kerek. Ez akkor lett volna korrekt, ha mindhárom fél elmondja a saját álláspontját, és utána hozzák ezt nyilvánosságra. Ez így konspiratív és a valóság torzítására alkalmas lebegtetés. Az meg sehol nincs leírva, hogy egy újságíró nem hibázhat. Pont ezek miatt kellene sokkal körültekintőbben eljárniuk, mert ahogy a kommenteket olvastam a cikk alatt, elég sok olvasót veszítettek ezzel a bakival. Ez persze kizárólag az én véleményem, amit nem Magyar védelmében vagy ellenében fogalmaztam meg. Előre lehetett tudni, hogy ez lesz, és szerintem ehhez asszisztált elég hebehurgya módon a fentebb nevezett orgánum. A többit majd meglátjuk. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.