Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Hullámzó mocsár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Mozgalmas hétnek ígérkezik ez is, pedig eddig sem unatkoztunk különösebben. Jó ideje felkavarodott a régebben poshadásnak indult állóvíz, és a hullámok nem ültek el, hanem éppen egyre nagyobbak és egyre büdösebbek. Akarhatunk bármi másról beszélni, de szerintem jelenleg kevés embert hoz lázas izgalomba az, hogy Vitézy Dávidnak mégsem kell idő a hónap végéig annak eldöntésére, hogy indul-e a főpolgármesteri székért, mert már most eldöntötte, hogy indul. Éppen arról csacsogtunk a kollégákkal, hogy vajon mit fog okozni a jelenlegi földindulás a feltartóztathatatlanul (hogy most leírtam ezt a szót, nem csodálkozom rajta, ha sokan nehéznek tartják a magyar nyelvet) közeledő önkormányzati- és EP választásokon. Már amennyiben feltételezzük, hogy addigra nem sikerül elsikálni a dolgokat, amire jelenleg kevés esélyt látok. Szóval mi lesz, ha marad a jelenlegi izgalmi állapot, netán még fokozódik is? Mert egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy esetleg a választások eredményeiben is nyomot hagy a dolog. Hiszen gondolhatják úgy az emberek, hogy nem is annyira erős már a rezsim, és ha tele a kiscipőjük a helyi kiskirályokkal, esetleg már nem fogják úgy gondolni, hogy csak akkor van esélye a településüknek némi pénzhez jutni, ha fideszes önkormányzatot választanak. Ugyanez igaz lehet az EP-választásokra is.

Ha tegnapig hiányoltam a posványmédia aktivitását Magyar Péter ügyben, mostanra visszaállt a világ rendje. Az Origo olyan vehemenciával füstölög és habzik, amire talán még a Karácsony Gergely ellen indított támadások idején sem volt példa. Természetesen a többi üzemegység sem marad ki a dologból, ám a független média is nagy erőkkel foglalkozik a dologgal. Holott szerintem nem kellene neki ilyet tenni. Addig ugyanis, ameddig bizonyosságot nem nyer, hogy történt-e tetlegesség azon a bizonyos napon – vagy bármely más napon -, avagy csupán úgy viselkedett két ember a megzápult házasság romjain, ahogy az emberek 99 százaléka ilyenkor viselkedni szokott, addig szerintem nincs ügy. Még az sem ügy – persze csak szerintem -, hogy Magyar Péter lepropagandistázta a HVG újságíróját. Azzal együtt, hogy biztosan nincs igaza, a kérdés az én fejemben az, hogy miért érezte fontosnak a HVG, hogy foglalkozzon ezzel a kérdéssel. Sőt, szerintem a Blikktől felfelé egyetlen portálnál sem lehetne még csak kérdés sem, hol van a helye egy ilyen információnak, főként iratnak, amit mégis ki és miért adott ki? Ki fért hozzá? Utcai rendőr aligha. Kinek az érdeke volt kiadni? Ezen túlságosan sokat nem szükséges töprengeni, azt hiszem. Az se lehetett nehéz kisakkozni, hogy a posványmédia csak arra vár, a függetlenektől valaki hozza le a sztorit, hogy aztán felkaphassák, hurcolhassák, színesíthessék, szagosíthassák. Most ez történik. És az történik, hogy a független média szinte csak azzal foglalatoskodik, hogy le lett propagandistázva egy elismert, jó újságíró. Hiba volt itt is, ott is. Szerintem mindenki akkor járna jól, ha Magyar elnézést kérne a propagandistázásért, a HVG pedig azért, mert meggondolatlanul belefolyt olyan történetbe, amihez a dolgok mostani állása, és a jelenlegi tudásunk alapján sem nekik, sem az olvasóknak, sem senkinek nincsen semmi köze. Én ezt így gondolom, persze én nem vagyok újságíró, sem politikus. Így aztán – a pálya széléről könnyű – azt is gondolom, a HVG hibája nagyságrendekkel meghaladja Magyar Péter hibáját. Ott igenis tudni kellett volna, mi az, ami hírérték – két ember vitája biztosan nem az -, mi tartozik ebből a nyilvánosságra, illetve milyen hatása lesz annak, ha hírt kreálnak egy magánügyből. A baj megesett, a pártsajtó a nőverő Magyarról cikkezik orrvérzésig, az ellenzéki sajtó pedig egyként feldúlt, összezárt és az izgatja őket, egy egyébként is zaklatott ember mit mondott annak az újságírónak, aki előhozakodott azzal a mélységesen csak rá és a volt feleségére tartozó történettel, amire valószínűleg amúgy sem büszke. Tök jó, hogy most ezzel foglalkozik a fél ország, csak éppen kötve hiszem, hogy ez lenne a legfontosabb problémánk.

És akkor most csacsogjunk egy kicsit a méltatlanul mellőzött másik résztvevőről a házastársi perpatvarban. Pontosabban a közel másfél hónapos méla hallgatás után Varga Judit magánember politikusi közösségi oldalára feltoszott videó utóéletéről. Azt változatlanul nem tudjuk, hogy Varga Judit döntött-e úgy, hogy az ott most kell megjelenjen, kényszerítették rá valamilyen módon, netán meg sem kérdezték a véleményét. Az biztos, hogy a videó a párkapcsolati erőszakról megjelent, és már sok ezer lájknál jár. És itt jön a humorfaktor a történetben. Mert ha rápislantunk a lájkoló honpolgárok névsorára, ezt fogjuk látni:

Varga Judit/Facebook

Mármint ezrével fogjuk ezt látni. Ami azt jelenti, a Rogán-művekben sikerült valamelyik pattanásos rokongyereknek kiadni a munkát, és az így oldotta meg a feladatot. Azt hittem – én balga -, hogy tovább már nem lehet rontani a helyzeten, erre nem kiderül, hogy de bizony, simán lehet. Pedig pénz van ott lóvéra gazdagon. A Magyar Hang írta meg, hogy tavaly, az év utolsó három hónapjában a kormány nagyjából havi 10 milliárd forintot, összesen 30 milliárdot költött kormányzati propagandára. És akkor még sehol nem volt a pedofil-botrány, a kegyelmi-ügy és Magyar Péter. Valamiért úgy hiszem, hogy azóta bőven rákapcsoltak, mert hát telik adófizetői pénzből, miért is ne csinálnák. Az lesz az igazán érdekes, ha még ennek ellenére sem sikerül visszagyömöszölni a szellemet a palackba. Szóval szarul dolgoznak, de legalább irtózatos összegeket vernek el a közösből. Csak az nyújthat némi megnyugvást, hogy az erre költött pénzből is biztosan lecsípik a szerencsések az alkotmányos költséget. Remélem, közeledik az a pillanat, amikor mi is benyújthatjuk a számlát, és nem miniszter úrnak fogják szólítani az illetékeseket, csupán vádlottnak.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert ez a mániánk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.