Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Parádés kapufa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Vége az izgalomnak, a feszült várakozásnak, immár biztosan tudhatjuk, hogy Vlagyimir Putyin kemény küzdelemben, ám hihetetlenül fölényesen ismét elnyerte az orosz nép szeretetét, bizalmát és feltétel nélküli támogatását egy tiszta, becsületes választáson. 87,75 százalékos győzelem, ez aztán a valami! Arról meg ki a bánat tehet, hogy a riválisokat, kritikusokat tragikus balesetek sora tizedeli? Vagy éppen egy jókor a véráramba került vérrög vet véget a több évtizedes börtönbüntetésüknek? Senkise. Biztosan gratulált már neki a csúti csoda, hogy mindjárt ez után meghirdesse a forradalmat. Azt írta ő ki a Facebookjára – nem saját kezével persze, annál sokkal elfoglaltabb, és abban sem lehetünk biztosak, hogy be tud lépni a fiókjába -, hogy ideje fellázadni, mert el kell nekik foglalniuk Brüsszelt. Mondjuk forradalmárnak kissé mókás egy olyan figura, aki elég komoly nehézségek árán tudott csak felkúszni néhány lépcsőfokon az ünnepinek nehezen (sem) nevezhető kukorékolása után, így aztán meg sem próbálom hősi jelmezben, netán lóháton elképzelni. De legalább azt elmondhatná neki valaki, hogy Magyarország limitált számú képviselőt küldhet Brüsszelbe. Jelenleg 21 magyar képviselő van a 705 fős Európai Parlamentben, ennél több akkor sem lehet, ha itthon 610 százalékkal nyer a Fidesz, tehát baromi nehéz lesz bármit elfoglalni egy terjedelmesebb kocsmaasztalon kívül. Még akkor is gondot okozna a belga főváros bevétele, ha összefognának a fideszes, ellenzéki és látszatellenzéki képviselők. Szóval nem kellene hétfő reggel hülyeségeket beszélni, amúgy is nyűgös szoktam lenni reggelenként. Ez kedden is igaz.

A pártmédia bénultsága hétfőre sem oldódott jelentősen. Kitört ugyan majdnem a harmadik világháború – csak ebben a hónapban legalább ötvenszer tett ilyet -, de többet foglalkoztak Katalin hercegné senkit nem izgató állapotával, mint az országon belül fortyogó helyzettel. Sőt, merem állítani, a magyar hírfogyasztó tájékozottabb a brit trónörökös feleségével kapcsolatban, mint a Nagy-Britanniában élő emberek. Vagy csak az én ott élő ismerőseimet nem izgatja a dolog, de hogy nem tudtak róla – ameddig én nem tájékoztattam őket -, az biztos. Jó, belátom, a Pesti Srácok már mozgolódnak. Leleplezték Magyar Pétert, ezt nem lehet vitatni. Van neki apja, anyja, testvére, sőt, volt nagyapja is. A nagypapa bíró volt, az anyja is az – innen lehet a gyerekszoba megléte -, és minek utána a nagypapa az előző rezsim idején élt és dolgozott, sőt, közismert volt – a Jogi Esetek című tévéműsor jogi szakértője -, ezért egyrészt nyilván megvan a történetben a Gyurcsány-szál, másrészt Magyar Péter minimum baloldali, de inkább kommunista. Ezzel a lendülettel azt is kétségbe vonja a portál, hogy Magyar konzervatív családban nőhetett fel. Hát én nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni Rogánék rapid szellemi leépülését, de szerintem ember nincs ebben az országban, akinek ne lenne olyan felmenője, aki az elmúlt rezsimben élt, dolgozott. Ki ezt, ki azt. Van, akinek bíró volt a nagyapja, másnak kommunista propagandista, besúgó, szadista, és hát én hirtelen nem tudom eldönteni, hogy az-e a nagyobb gazember, akinek a nagyapja közkedvelt bíró és televíziós személyiség volt, vagy az, aki az MSZMP agitátor apjából megpróbál konzervatív nagytőkést farigcsálni közpénzen, miközben az öreg most is ragaszkodik a susogós macinacihoz. Mindenki döntse el maga, melyik a nagyobb gáz.

Ha a mocsármédia kímélte is egészen tegnap estig Magyart, a HVG nem tesz ilyet. Bevallom, ötvenszer még nem olvastam el egy cikket sem – Váncsáét sem, pedig azt többször szoktam -, ötvenszer talán ezt sem, de hogy sokszor, az biztos. És minden olvasáskor több lett a kérdés, mint a válasz. Ahogy én látom, volt egy alapszituáció; Peti és Judit (hívjuk most így a hőseinket) házassága valamely okból zátonyra futott. Mindenki feszült – mert hát emberek, és senki nem így tervezi a házasságát az elején -, hangos szóváltások, indulat. Ez tökéletesen mindennapi sztori, amelyik párkapcsolat nem a kölcsönös unalomba fullad bele, és ha netán valamelyik fél félrelép, az így néz ki élőben. Onnantól kezd izgalmas lenni a sztori, hogy Judit egy ponton rendőrt ragad és megkéri, menjen vele haza. Rendőr megy, ám ezek szerint Judit félelmének vannak határai, mert nem bentre hívja a rendőrt, hanem kint hagyja. Mintegy fültanúnak. És eme bizonyos rendőr a fülével azt hallja a vita egy pontján, hogy Peti azt ordítja – mert ha nem ordítaná, a kint ácsorgó rendőr aligha hallhatná -, hogy ezt Judit még meg fogja bánni, Peti botrányt csinál és ebbe bele fog bukni a kormány. Aha, értem. Egy párkapcsolati válságkor ki az, aki nem ilyesmivel hozakodik elő? Az csak természetes, ha Judit válni akar, vinné a gyerekeket, netán simán csak kiderült, hogy nem tartotta be teljeskörűen a házastársi hűségre tett esküjét, akkor Peti első gondolat mai? Na? Igen, a kormánybuktatás. Lehetőleg egy rendőr fültanú jelenlétében, mert úgy üt igazán.

Na most, ez a történet nem most volt, hanem 2020-ban. Aztán a rendőrségi jegyzőkönyv jól elvolt magának, majd mit ad isten, hirtelen és váratlanul előkerült, és még véletlenül sem a pártsajtó valamelyik ékkövénél landolt. Hanem a HVG-nél. Világos, ez már csak így szokott lenni, hogy hupsz, ni, mit fújt be a szél az ablakon? Azt a jelentést, amit az abban szereplő egyik fél nem láthatott. Nincsen ebben semmi meglepő, mondjuk mulatságos még annyi sem. Nem akarok okoskodni, de szerintem Rogán iszonyat nagy kapufát lőtt, nem először. Az itt az alapvető gond szerintem – grátisz van a szellemi termékem -, hogy Magyar támogatói köre, és azok, akik érdeklődnek, óvatosan, de közelednek, vagy még csak figyelnek, nem azon a szellemi szinten vannak, mint akikhez Rogán szokva vagyon. Akiknek elég üzenet, ha a kormány számára kínos emberek hasára dollárjelet pingálnak, és teleplakátolják vele az országot bődület összegekért. Léteznek ebben az országban mások is, sőt, van élet 80-as IQ fölött is. Na, ez most eléggé szépen bizonyosságot nyert.

És akkor a folytatás: a 18:12 órakor publikált HVG cikkre hivatkozva az Origo Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter címmel 19:12-kor, a Magyar Nemzet háromnegyed nyolckor, a Mandiner 19:27-kor, a Pesti Srácok pedig (a Mandinerre hivatkozva) ismeretlen időpontban, de bizonyosan este nyolc óra előtt hozta le a cikket. Semmi szokatlan, így szokták ezt csinálni. Miután ezzel aligha sikerült elérni a kívánt hatást, talán ideje lesz előhozakodni másvalamivel. Jöhetnek a prostik, a halálba üldözött szomszédok, ilyesmik. Amúgy szerintem ezzel a nagyszerű húzással sikerült meggyőzni egy csomó embert, akik eddig óvatos kétkedéssel viszonyultak Magyarhoz. Jár a jutifalat.

Én most ezen a hajnali órán veszem a búcsúmat, jó ébredezést, szép napot kívánok majdnem mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.