Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem nagyon áll össze a vérfürdővel riogatás a békével

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Be kell vallanom, engem teljes mértékben megnyugtat, hogy mióta 2018-ban, az akkor éppen soros történelmi választás kampányhajrájában, a Rogán-féle munkaköri leírása részeként a migránsoktól rettegő Lázár János leforgatta az osztrák főváros megállíthatatlan pusztulásáról, identitásának a kulturális sokszínűségben való felszívódásáról és közbiztonságának drámai hanyatlásáról szóló propagandavideót, sokat javult a helyzet Bécsben. Bár az nem teljesen világos, hogy a Szijjártó-család (ahol az apa férfi, az anya nő) miért nem Moszkvában kereste az olasz luxusmárkákat közpénz készpénz mindig jeligére, annak őszintén örülök, hogy bár a kormánya azóta is permanens migránsozással és a migrációs álsághelyzet fenntartásával él vissza törvénytelenül a hatalmával, Bécs nem esett el. Olyannyira nem, hogy Szijjártónak és becses famíliájának sem kellett az életéért rettegnie a hanyatló szomszédos ország fővárosában. Ha idegen kultúrájú, más vallású és bőrszínű emberek nem is jöttek szembe a hisztériaminiszterrel, vagy ha szembe is jöttek, nem akarták rögtön kitépni a keresztény gyökereit, Bécsnél azért távolabb kellett volna ruccannia, hogy legalább egyetlen kritikus honfitárásba ne botoljon bele, aki kérdésekkel provokálja.

Közben egy rakás dolog van, ami a bécsi közbiztonság állapotánál jóval kevésbé, vagy egyáltalán nem nyugtat meg. Feltétlenül ezek közé tartozik az egyáltalán nem utolsósorban Szijjártó Péter nevével fémjelzett magyar külpolitika, annak jellege, iránya és minősége, amelynek mint szinte minden másnak is, az első számú alakítója természetesen  a teljhatalmú miniszterelnök. Aki a harcos külügyminiszterével megtámasztva lényegében feltette az országot az európai populista szélsőjobboldal, valamint  Vlagyimir Putyin Donald Trump választási győzelmére. Amely választási győzelem a pártpropaganda, Orbán és Szijjártó papagájüzemmódban ismételt tenyérjóslatai szerint elhozza a világbékét. Nem véletlenül kellett a pártgyűléssé aljasított március 15-i nemzeti ünnepen is háború és béke kérdésévé egyszerűsíteni az EP-választás tétjét, nem véletlenül nyomult egész hétvégén a nemzet korrupt zsarnoka azzal, hogy Magyarország nem megy háborúba, és el kell foglalni Brüsszelt és június 9-én háború vagy béke, brüsszeli járszalag vagy a magyar szabadság között kell dönteni, hogy mi nem kérünk a háborúból, mert Magyarország csak a békével járhat jól. Azt most hagyjuk, hogy ki az a román, osztrák, lengyel vagy svéd európai kultúrember, aki a különleges, mindenkinél okosabb és értékesebb és büszkébb és józanabb és patriótább magyar emberhez képest a háború  oldalára áll, és hallani sem akar a békéről, mert egyszerűen méltatlan ennyire gombának nézni a magyarokat.

Hanem olvasom, hogy ez az ember, aki lényegében az ikertestvére is lehetne Orbánnak, és akinek Orbán-kormány szerint már a neve is egyet jelent a békével, a hétvégén kitett magáért egy kampányrendezvényen Ohio államban. Lényegében egy republikánus szenátusi jelölt mellett kellett volna kampányolnia, de mint az egy valamirevaló nárcisztikus, személyiség-  és viselkedészavaros figurához méltó, saját maga jutott eszébe, amint mikrofon elé került, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem őt választják meg novemberben, akkor

„vérfürdő lesz az egész – ez lesz a legkevesebb. Vérfürdő lesz az országnak”.

Nem tudom, ki hogy van vele aszerint, hogy ún. békepárti, mint a Magyarországot a szellemi polgárháború puskaporos hordójára kényszerítő orbánisták, vagy kevéssé békepárti, azaz nem ordítja reggeltől estig magán kívül, hogy legyen béke, mert pontosan tudja, hogy csak azért, mert ugyanazt a néhány mondatot ismételgeted éveken keresztül, mint egy eszelős barom, miközben semmi hatásod és befolyásod a folyamatokra, kurvára nem lesz béke, az biztos, hogy nekem nem nagyon áll össze a fejemben a vérfürdővel való riogatás a békével. Tök mindegy, hogy milyen kontextusban (jelen esetben az autóiparról volt szó) veszi valaki a szájára a szót.

Igaz, hogy az se áll össze egyáltalán se, hogy Donald Trump, aki lényegében annak köszönheti a vagyonát és lényegében mindent, amije van, hogy német bevándorló nagyapja, Friedrich annak idején, 1892-ben megkaphatta az amerikai állampolgárságot, meg annak, hogy miután megpróbálta visszaszerezni eredeti papírjait, azt a német hivatalnokok megtagadták tőle (azt ehhez képest értelmezni se tudom, hogy Donald is és az apja, Fred is egy darabig mindenkivel elhitették, hogy családjuk svéd származású), vagyis valaki, akinek a felmenői maguk is bevándorlók, horribile, akinek a felesége is bevándorló Amerikában, Bayer Zsoltot leiskolázva állatoknak nevezi a migránsokat. Mindeközben – ahogy egy igazi államférfiúhoz, nagyformátumú republikánus elődeihez méltó -, az ellenfelét, Joe Bident szimplán lehülyézi, ügyészek, kormányzók nevével/nevének kifacsarásával poénkodik, gyalázkodik (valahol a tengeren innen felsír egy Présember), illetve hogy teljes legyen a patrióta, szélsőjobboldali, konzervatív MAGA-élmény, a rivális párt más képviselőit a külsejük miatt gúnyolja, a súgógépnek is nekimegy, és bár a sajátjai sem tudták bizonyítani, hogy a 2020-as választásokat elcsalták, újra a választási csalásról szóló nettó hazugsággal  támad és lazán benyögi, hogy ha novemberben veszít, akkor az Egyesült Államokban már semmi értelme nem lesz a választásoknak.

Ez engem olyan nagyon nem nyugtat meg, mint a bécsi közbiztonság, bár kétségtelen, hogy az nem közvetlenül az én problémám, hogy Thomas Jefferson vagy Theodore Roosevelt pártjából mi lett, vagyis hogy a legmagasabb világi hely elnöki pozíciójára pályázó Donald Trumphoz képest egy elszabadult hajóágyú is semmiségnek számít. Csakhogy miután a világbékére semmilyen érdemi hatással nem lévő Orbán-kormány mindent ennek a magán kívül őrjöngő erkölcsi hullának a választási győzelmére tett fel, aki annak ellenére fröcsög és uszít, hogy az általa felhergelt tömeg már egyszer megmerényelte félig a demokratikus államrendet, amikor bevonult törni-zúzni a Capitoliumba, nem kicsit aggasztó. Azt értem, hogy a hasonszőrűek vonzzák egymást, hogy a politikai korrektség és az illiberális populizmus kificamodott világában a vandál csőcselék a hazafi, a felbujtó az áldozat, és mindenről a háborúpárti liberális mainstream tehet, de milyen fényes magyar jövőt vetít az előre, hogy egy szegény, korrupt, lecsúszó európai ország kormánya ilyen őrültekre teszi fel a jövőt és ettől reméli a békét? Ez a nyíltan gyűlölködő, uszító, erőszakra fölbujtó, puccsista gazdasági bűnöző Magyarország reménye a világ jobbra fordulásában? Ez a nőket tárgyiasító szégyentelen, műveletlen, korrupt szarházi? Ez a béke záloga? Ez fogja elhozni két nap alatt a békét? Akinek négy év is kevésnek bizonyult arra, hogy elismerje a választások eredményét? Aki állandóan erőszakra buzdítja a híveit? Aki lázadást szít és hazafiként hivatkozik a megkerült csőcselékére? Aki szerint a neve és a kinézete teszi az embert? Aki szerint az Egyesült Államok elsöprő többségét kitevő bevándorlók állatok? Aki világvégét ígér arra az esetre, ha esetleg megint eltaknyolna a választáson? Aki szerint csak annak a választásnak van értelme, amit ő nyer meg?

Miközben a Trump-kormányzat magas rangú tisztségviselői, Mike Pence egykori alelnök, vagyis olyanok, akiknek volt alkalmuk közelről meg-  és kiismerni, mostanság óva intenek az újbóli megválasztásától, természetesen az amerikaiaknak akkor is szívük joga visszatapsolni a Fehér Házba, ha szerintem kevés rosszabb dolog történhet ezzel a pusztulásra amúgy is megérett világgal, mint hogy ezt a nárcisztikus bunkót választják meg novemberben. Persze az egyáltalán nem egészséges, ha a világ egyik legnagyobb hatalmát egy szenilis ember vezeti, aki olykor összetéveszti a szezont a fazonnal, de ezt a körülötte lévők azért tudják kezelni. Ezt a vérfürdőt vizionáló eszelőst jóval nehezebb, mert ez közveszélyes. Mit keres az Orbán-kormánynak köszönhetően Magyarország ennek a dühöngő alaknak a zsebében? Mert hogy szétverhetik az EU-t, ha ez hatalomra kerül, afelől nekem sincs semmi kétségem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.