Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kétségbeesett ember szánalmas próbálkozása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ne legyünk madarak!

A tömeg, ami Magyar Péter üres frázisokat puffogtató nagygyűlésen megjelent profi mozgósítás eredménye.

Igen, az. Méghozzá egy jól előkészített középre pozícionált média kampány után… miközben a DK, az egyetlen potens ellenzéki párt hogy, hogy nem pont nem tartott nagygyűlést.

A következtetést mindenki vonja le magának.

Kiemelkedő színvonalú irodalmi – költői, írói, irodalomtörténészi – tevékenysége elismeréseként József Attila-díjban részesült Kötter Tamás is. A frissen kitüntetett Kötter Tamás volt a fenti sorok szerzője, aki profi mozgósításról beszél Magyar Péter zászlóbontása kapcsán. Nem mondom, hogy maga a rendezvény nem lett volna profi módon megszervezve – annak ellenére, hogy Magyar Péter, azért lássuk be, nem egy szónok -, de hogy oda úgy hívták volna az embereket, azt egészen egyszerűen kétlem. Nem azért, mert esetleg nem tehették volna meg egy bizonyos szintig, hanem azért, mert erre semmi szükség nem volt. Azért ha az ember figyelte Magyar Péter kommunikációját és hogy miként reagált erre az internet népe, akkor azért sejthette, hogy a március 15-i beszédére igen sokan el fognak menni. Ahol ma még engednek kommentelni a cikkek alatt, ott jól látszott az, hogy sokan Magyarban látják annak lehetőségét, hogy lerombolja a jelenlegi rendszert.

Nem egy messiás, nem egy szent és nem is egy elképesztően tehetséges szakember és politikus, viszont tudomása lehet egyrészt olyan információkról, amelyek szétrobbanthatják a Fideszt belülről, másrészt pedig talán rá tud másokat is beszélni arra, hogy csatlakozzanak a harcához. Persze egy volt NER-lovagról van itt szó, egy olyan emberről aki a közpénzből kapta a nem kevés fizetését, de az igazság az, hogy még így is többen bíznak abban, hogy képes lehet valamiféle változást elérni, mint a teljes ellenzékben, akik 14 év alatt lényegében semmi eredményt nem tudnak felmutatni. Akármennyire nem szeretné elhinni a frissen díjazott Kötter Tamás azt, hogy az emberek maguktól mentek el erre a rendezvényre, ez mégis csak így volt. Az igazság az, hogy Orbán beszédére fele annyian sem voltak kíváncsiak mint arra, hogy miféle mondanivalója van a kiugrott Magyar Péternek. Orbán már több, mint egy évtizede buszoztat pénzért embereket a beszédeire, amely számtalan alkalommal bebizonyosodott már. Ezt letagadni sem igazán lenne értelme, tehát ehhez kellene viszonyítania Kötternek.

Az igazság az, hogy már Békemenetet sem mertek tartani a szokatlan negatív kritika miatt, amely a kormány irányába érezhető a szavazók részéről. Rajongókból sem ment el annyi Orbán ünnepi beszédére, mint amennyit látni szerettek volna. Pedig elképesztő pénzösszegeket és forrásokat használnak fel arra, hogy mindig az látszódjon, hogy Orbán Viktor népszerűsége töretlen. Itt viszont arról van szó, hogy ez egyszerűen nem jelenthető ki, sőt, ennek az ellenkezője igaz. A kegyelmi botrány olyan hullámokat ver, amire sokan nem számítottak még a Fideszen belül sem. Orbán azt hihette, hogy ezt a botrányt is gyorsan elfelejtik majd az emberek, hiszen volt már számtalan megbotránkoztató eset, az érintettek lemondtak, eltűntek a nyilvánosság elől, és le volt tudva mindent. Ez most nem vált be, és a mai napig téma a kegyelmi ügy, Balog Zoltán közszájon forog és számtalan más olyan eset is, amely pedofíliával kapcsolatos.

Értem én, hogy a fizetett propagandisták féltik az állásukat, de előbb-utóbb a jó életnek vége lesz. Tudom, hogy ezt mondtuk az előző választások idején is, amikor is tévedtünk, de most nagyon úgy néz ki, hogy ez egy olyan botrány, amelyből jóval nehezebb lesz kivergődni. Az emberek kezdenek belefáradni a sorozatos botrányokba és emellett az életük is rosszabb lett, mint az pár évvel ezelőtt volt. Az általános elégedetlenség egyre csak nő, ameddig teljesen el nem szabadulnak az indulatok. Én itt nem polgárháborúról, vagy forradalomról beszélek, hiszen ez egyáltalán nincs benne a mai társadalmi viselkedésben, de arról már igen, hogy akár az urnáknál is egyfajta forradalom fog majd lejátszódni, és egy óriási pofonba fog a kormánypárt beleszaladni. Igazából Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölése sem érdekelte a kutyát sem, hiszen mindenki a pedofil-botránnyal van elfoglalva a mai napig is.

Akik megjelentek Magyar Péter beszédén – vagy online követték azt – nem mások voltak, mint az elégedetlen tízezrek. Ezek az emberek egy új opciót akarnak, akire leszavazhatnak még akkor is, ha egyébként Magyar múltja nagyon nem tiszta. De a szükség nagy úr, már így is vártak 14 évet a változást akarók, sokak számára nem áll rendelkezésre egy egész élet arra, hogy egyszer megszülessen az az ember, akire kérdés nélkül le tudnak szavazni. Magyar Péter nem egy tökéletes jelölt, egy mindenki által szerethető figura, ő inkább egy betongolyó, amelyet felhasználva le lehet rombolni a Fidesz által épített rendszert. Márpedig ez is messze jobb a semminél.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.