Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az valami egészen döbbenetes, ahogy a fideszesek el vannak tévedve térben, időben, valóságban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Eljött hát a nagy nap, előbújnak a forradalmárok. Vagy hát van, amelyik inkább előhömpölyög, hogy megcsodálhassa őt a népe, és ezt kivételesen a gyűlölt, bűnös fővárosban teszi, mert most úgy vannak a számok. Ha nem változik az eddig megszokott tendencia, akkor a megcsodálással is lehetnek gondok, mert csak erősen szelektált nézők kerülhetnek a közelébe, akiknek az is tökéletesen elegendő, ha a bálványuk negyven percen keresztül azt ismételgeti, hogy sárga bögre görbe bögre, attól is elalélnak. Most persze még csak éppen pitymallik, előtte vagyunk Orbán Viktor ünneplésének, ahogy az ellenzéki pártok sok kis zsúrjának, vagy éppen Magyar Péter nagy érdeklődéssel várt fellépésének, úgyhogy arról még nincsen mit beszélni, foglalkozzunk hát kevésbé fontos dolgokkal. Például azzal, hogy az Index milyen csodálatosan oldotta meg Sulyok Tamás, a nép egyszerű gyermeke, a közvetlen ember, az egy közülünk prezentálását. Ezért jó az, ha nem megvadult DJ-k és balettáncosok dühöngenek a szerkesztőségekben, hanem olyanokat is beengednek, akik tudnak gondolkodni és írni is. Az van tehát jelenleg, hogy úgy tűnik – én legalábbis ezt véltem kiolvasni a cikkből -, hogy Novák Katalinnak még nem sikerült kiköltöznie a Sándor palotából, ennek következtében Sulyok Tamásnak sem sikerült beköltözni. Egyébiránt a frissensült köztársasági elnök rendkívül közvetlen ember, régebben még boltba is járt, beszélgetett a népekkel. Istenem, ha egyszer rólam is megírná az újság, hogy amúgy milyen rendes ember vagyok, személyesen nyitom ki az ajtót magamnak, úgy járok az utcán, úgy vezetek autót és úgy állok be a pénztári sorba, mint mindenki más. Ez mondjuk azért lehet, mert olyan vagyok, mint mindenki más. És itt jön a csavar a történetben; azt lenne jó végre megértenünk, hogy az összes politikus is pontosan olyan, mint mindenki más. Ők sem belgacsokit szarnak, nem parfümöt hugyoznak, ám velük szemben a szakmai és erkölcsi elvárás magasabb. Mármint normáliséknál, nem nálunk. Nálunk abból lehet tudni, hogy VALAKI az illető, ha a TEK őrzi, ha áthajthat a piroson, ha ingyen jár neki minden, ha annyit keres, mint egy komplett falusi iskola teljes költségvetése, ha semmivel nem kell elszámolnia, ellenben korlátlan közpénz áll rendelkezésére az indokoltalan rongyrázáshoz. Érik a banán.

A Rogán-Habony pár hosszas vajúdás után sem talált megoldást a kegyelembotrány gyújtózsinórjának végén fityegő bombára, ezért – legalábbis most nekem ez a benyomásom – úgy döntöttek, hogy kussolnak. Hátha akkor elmúlik, elfelejtik, ráunnak. Jó, de azért ellenség akkor is kell, harcolni mindenképpen szükséges. A baj csak az, hogy már szerintem többen unják az eddigi célpontokat, mint ahányan nem, mert lássuk be, évek múltán a legsátánibb kacajú Soros György is ismerőssé, mármár családtaggá válik, hiszen ha az ember vele kel és vele fekszik, ez óhatatlan következmény. Már nem lehet annyira gyűlölni és rettegni tőle, kellene valaki más. A migránsokkal most nem érdemes riogatni, napi 20-30 határsértő még az átkosban is volt, ezt azért nehéz lenne ostromnak nevezni. Itt van Magyar Péter, a frissen felbukkant jelenség. Sokan nem tudják még, hogy mennyire hihető, és milyen célt szolgál az ő felbukkanása, de a pártmédiának foglalkoznia kell vele. Ám a helyzet eléggé nehéz, hiszen amennyiben valóban a NER-t akarja ő lebontani, akkor a propagandistáknak kapniuk kellett volna valami egyértelmű utasítást arra vonatkozóan, hogyan viszonyuljanak a dologhoz. Ugyanez igaz arra az esetre is, ha Magyar Péter felbukkanása nem más, mint zavarórepülés, esetleg egy új típusú közvéleménykutatás. De én azt tapasztalom, hogy ezzel sem tud mit kezdeni a propagandaközpont. Mert amennyiben Magyar – ez persze csak fikció – az ő emberük, akkor legalább szőrmentén támadni kellene minden oldalról, hiszen a látszatra adni kell, arról nem beszélve, hogy ez a módszer jól bevált a reklámiparban, hiszen egy termék ismertségét úgy is lehet növelni, ha szidjuk azt. Amennyiben azonban Magyar nem az ő emberük – és az itt és most huszadrangú kérdés, hogy ez esetben valóban a NER-t akarja meggyőződésből lebontani, vagy a saját pecsenyéjét sütögetné -, akkor pláne lőni kellen rá minden irányból. Az engem zavarba hoz, hogy sem ez, sem az nem történik. Ám még ennél is komolyabb fejvakarásra késztetett az, amit tegnap reggel leltem a pártmédiában. Ilyet én még nem láttam, és nem is értem, mi történik. Az Origo néhány mondatos írása arról szól, hogy Magyarnak új frizurája van, gyanús, hogy rúzsozza a száját és erősen sminkel, bár tagadja. És ennyi. A Pesti Srácokon meg valami zavaros irományban a szépségkirálynő-választással állítja párhuzamba a költő. Ez mi ez? A propaganda sem tudja, melyik térfélen játszik Varga Judit volt férje? A pártközpont sem tudja? Mert ha tudná, csak kiadták volna a megfelelő utasítást, hiszen azon az oldalon nem bonyolult az élet. Valami fehér, másvalami fekete, azt pedig Orbán Viktor mondja meg, hogy mi ilyen, mi olyan. Aki nem velük van, az ellenség és le kell mészárolni. Pont. De ilyet én még nem láttam, hogy valakihez nem mernek hozzányúlni.

És akkor jöjjön a tegnapi nap csúcspontja. Ezt leltem:

A videón az látható, ahogy Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára megcsillantja humoros oldalát, továbbá intellektusát és hosszan méltatlankodik azon, hogy Gelencsér Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselője hivatalos útjára hivatkozva kért szállást a berlini magyar nagykövetségtől, majd pedig tüntetni fog a nagykövetség előtt a magyarországi politikai helyzet elleni tiltakozásul. Menczer fejében nem áll össze a történet, ami talán egy külkereskedelmi főiskolát végzett riportertől nem is feltétlenül elvárható, ám mindenképpen elvárható, sőt, elvárandó egy önmagát politikusnak tartó parlamenti képviselő, pláne államtitkár esetében. Az valami egészen döbbenetes, ahogy a fideszesek el vannak tévedve térben, időben, valóságban. Senki nincs, aki elmagyarázná ennek a szerencsétlennek, hogy a nagykövetség és úgy általában az összes állami fenntartású intézmény nem a Fidesz magántulajdona? Bizonyára szabályozva van, hogy mi a helyzet ebben a konkrét esetben, tehát akkor, ha egy parlamenti képviselő külföldi útja során szállást kér a nagykövetségtől. Amennyiben ilyen esetben a nagykövetségnek teljesítenie kell a kérést, az mindenkire vonatkozik. Ellenzéki politikusokra is. Hogy aztán az a politikus tüntet, fejen áll, vagy mit csinál, az az ő dolga. Az van, drága Tamás – nem Deutsch, hanem Menczer -, hogy az állami fenntartású intézmények költségét a magyar adófizetők adják össze. Ellenzéki adófizetők is. A nagykövetségek feladata nem a Fidesz, nem is Orbán Viktor szolgálata, hanem Magyarország, és a magyar emberek szolgálata. Akkor lehet hőbörögni és idióta vieókat gyártani, ha a fideszesek – a Tamások, Viktorok, Lőrincek, Tónik és Barbarák – összedobják a suskát egy kifejezetten saját fenntartású fideszes nagykövetség működésére, oda aztán azt engednek be és annak adnak szállást, akinek akarnak. Ameddig nem ez a helyzet, addig egyrészt nem kellene drága Tamásnak nyilvánosan hülyét csinálnia magából államtitkári minőségében, az ugyanis az ellenéki érzelmű emberek számára is nagyon kínos, másrészt pedig fel kellene fogni, hogy sem az ország, sem annak vagyona, sem az intézményei, sem a befizetett adója nem a fideszesek magántulajdona. Örülök, hogy segíthettem.

Jó ébredezést, szép napot, kellemes ünneplést kívánok mindenkinek! Mindentől függetlenül mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert úgy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.