Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rendes bolondokháza ez, adunk a részletekre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Interjú jelent meg a Blikkben Völner Pállal, aki saját megállapítása szerint tök ártatlan az ellene felhozott vádakban. Nehezményezi továbbá, hogy a családtagjait is belerántották az ügybe, fizetést zároltak, autót foglaltak le, holott nem csak ő ártatlan, hanem a családtagjai még nála is ártatlanabbak. Állítja, ő soha egy fillért nem fogadott el, csupán a segítőkészség hajtotta. Továbbá jogellenesen hallgatták le, hiszen mentelmi joga volt, jogellenesen figyelték meg, nem idézték be tanúnak Varga Juditot, akinek ugyanannyi köze volt az ügyhöz, mint neki – tehát semennyi – és az egyik beidézett személyt a gyereke mellől vitték el kihallgatásra, majd vették őrizetbe. De ő küzd tovább az igazáért, további személyek meghallgatását fogja kérni. Jól teszi egyébként. Javaslom Varga Juditot is, őt már nem védi a mentelmi joga, nyugodtan be lehet idézni. Persze csak akkor, ha nem kell attól tartani, hogy nála is magasabbra nyúlnak az ügy szálai, és van annyira sértett, hogy ne akarja elvinni más helyett a balhét. Mert akkor most sem lehet kihallgatni. Majd meglátjuk.

Majdnem úgy volt, hogy szétesik a Kétfarkú Kutya Párt, de aztán mára úgy tűnik, hogy mégsem. Magyar Péter nagy erőkkel készül a nemzeti ünnepre. Biztosan Orbán Viktor is ezt teszi, ahogy az ellenzéki pártok vezetői is. Ceglédi Zoltán szerint – pontosabban a Propeller szerint Ceglédi Zoltán szerint – Orbán erőt fog demonstrálni azzal, hogy sok fideszest csődítenek az állami ünnepségre, ám az ellenzéki pártok – ide értve akár Magyar Pétert is – nem tudnak erőt demonstrálni, mert nem együtt ünnepelnek, hanem külön-külön. Szerintem pedig súlyosan, alapjaiban beteg az az ország, ahol egy nemzeti ünnep nem arról szól, hogy ünnepel az ország, hanem arról, hogy a politikai szereplők megmutathassák, kinek nagyobb. Mármint a tábora, természetesen. Mondjuk azt sem értem, az erődemonstrációnak mi az értelme. Engem például semennyire nem tud érdekelni, hogy hányan jelennek meg Orbán Viktor beszédét hallgatni – már persze ha egyáltalán közel tudnak jutni a bálványhoz, mert nem igazán hiszem, hogy nem fogják a szokásosnál is jobban elzárni a szélesebb nyilvánosság elől -, az halálbiztosan nem tudna befolyásolni egyetlen egy szavazás alkalmával sem.

A ló néz, a csikó lát… ja, nem ide. Hanem. A nap reggel felkel, a szél fúj, az elemzők elemeznek. Ez a világ rendje. Ahogy közeledik bármiféle választás – és most kettő is lesz egyszerre, az önkormányzati, és az EP-választás – sorra bukkannak fel a szakértők, akik rendre megkísérlik megjósolni a szép, avagy rút jövőt. Az ATV-n Kiszelly Zoltán, a Századvég elismert, országon belül nemzetközi hírnévnek örvendő szakembere, és Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet igazgatója mondták meg a tutit. Kiszelly Zoltán abban maradt magával, hogy Karácsony Gergely simán legyőzhető, ha a csillagok együttállása megfelelő lesz. Igaz ugyan, hogy a Fidesznek még nem sikerült megneveznie a jelötjét, de ez nem azt jelenti, hogy nincs nekik ilyen, pláne nem azt, hogy úgy gondolnák, reménytelen az ügy. Nem. Ez stratégiai nyugalom, kivárnak – az nem derült ki, hogy mire várnak, hiszen Karácsony Gergely személye ismert már néhány éve -, aztán majd jól közibénk vágják az atombombát. Aki vagy Szentkirályi Alexandra lesz, vagy valaki más, de ha Vitézy Dávid is indul, akkor ő majd jól elszedi Karácsonytól a szavazatokat, az önállóan induló ellenzéki pártok a maradékot, és akkor a győztes Fidesz mindent visz. Závecz Tibor szerint Vitézy – már amennyiben indul egyáltalán, mert saját állítása szerint még nem sikerült neki ezt eldönteni – éppen nem Karácsonytól, sokkal inkább a Fidesztől vehet el szavazatokat. Ezt nem az elemzők mondták, hanem én; indíthatnák Schmitt Pált is a vaníliás karikáival, az a múltkor is olyan jól bejött. Egyébiránt tök jó látni, hogy úgy huzakodik a politika a településeken, az ott élők feje fölött, mintha saját territóriumuk lenne az ország, a kérdés csak az, melyiket ki kapja. Ha semmi másból – és mennyire jó lenne, ha másból nem -, ebből is remekül látszik, mennyire nincs önkormányzatiság, de még annak a látszata sem ebben az országban, és mennyire szarik minden párt az országlakók érdekeire és akaratára. Normáliséknál ez úgy megy, hogy a jelöltek bemutatkoznak, elmondják mit akarnak, hogy akarják, a polgárok pedig eldöntik, melyik ajánlat tetszik nekik a leginkább. Az demokratikus országban elő nem fordulhat, még csak fel sem merülhet, hogy egy település akkor kerülhet jobb helyzetbe, akkor juthat állami támogatáshoz, ha kormánypárti jelöltet választanak, és retorziókra számíthatnak akkor, ha ellenzékit. Ez csak az ilyen maffia-diktatúra esetében lehet szempont, de itt legalább még titkolni sem kell.

Végezetül emlékezzünk meg Szijjártó Péterről, aki valamiért úgy döntött, hogy most van ideje haszna a sértődésnek, ezért be is rendelte David Pressmant Joe Biden kijelentése miatt. Mármint hogy azt találta mondani Biden azt találta mondani, hogy Orbán szerint a demokrácia nem létezik. Vagy ilyesmit. És ezt Mipetink erősen kikérte magának. Jól is tette, bár nem kellene összemosni a dolgokat. Biden nem Magyarországot, csupán Orbán Viktort bírálta. Igaza is van neki, én is szoktam, mert okom van rá. Ellenben már várom, hogy az USA berendelje az ottani magyar nagykövetet, merthogy Orbán Viktor meg azt mondta – nem egyszer, de százszor -, hogy az amerikai kormány háborúpárti. Majd, miután mindenki berendelt mindenkit, üzenjünk hadat az USA-nak, az mindig bejön. Rendes bolondokháza ez, adunk a részletekre.

A magyar-amerikai háború kitöréséig mindenesetre én jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.