Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a pórnép, a nyilvánosság, a független sajtó szembejön a kiváltságokkal kitapétázott világukkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Derűs, emelkedett jó reggelt kívánok minden felkelőnek! Mert hát milyen is lehetne a hétfő reggel, ha nem derűs és emelkedett? Egykori nagyra becsült vendégszerzőnket, Mirtillkét idézve továbbá sok szép tavaszt is mindenkinek, aki igényt tart rá! Illetve akár igényt tart rá, akár nem, szédítő sebességgel vágtatunk március idusa felé, ami már eléggé tavasznak számít ezen az égövön is. Ahol különben tél se volt, vagy ha igen, körülbelül három és fél napig. Amiről újfent eszembe jutott, hogy a klímasemlegesség változatlanul nem azt jelenti, hogy betiltják az időjárást, ahogy Schmidt Mária Bayer Zsolt párttévés műsorában feldúltan idétlenkedve felvetette.

A naptári kitavaszodás felé száguldásban – mert ha már se a világbéke, se a forradalom nem törik ki, legalább a tavasz rúgja ránk az ajtót, ugye, és tartson az is legalább három napig – én az Oscar-gálát is jól átaludtam, ami nemcsak hogy nem szégyen, de sokkal jobb és hasznosabb is, mintha egy utasszállító gép pilótafülkéjében szundítottam volna el egy röpke félórára úgy, hogy én vagyok a pilóta. Ámazonban. Mielőtt nekirongyolnánk a legújabb ünnepi hétnek, amikor sajnos békemenet se lesz, pedig igény és viszkető tenyér az nagyon is volna rá, kössük csokorba a közelmúltat. Előrebocsátom, hogy a tegnap esti exkluzív (?) Migráns1-es interjúról egy hangot nem szeretnék ejteni itt és most. Hanem.

Miközben nem felejtettem el egyáltalán, hogy még mindig nem tudjuk, konkrétan ki könyörögte, ki taposta, ki rugdosta ki Novák Katalinból (a szerelmes Varga Judit ellenjegyzését is megszerezve) K. Endre pedofilbűnsegéd kegyelmét, még egy gondolatot megengedek magamnak a nemzetvezető amerikai magánlátogatásával (értsd: törvénytelen magánkirándulásával), más megfogalmazásban az amerikai választási kampányba való beavatkozásával kapcsolatban. Amihez Orbán Viktor ezúttal biodíszlet gyanánt a legkisebb gyerekét, a 19 éves Flóra lányát hurcolta magával. (Hogy elszaladt az idő, pedig mintha ma lett volna, amikor az egyhetes csecsemő éjjelent kétszer-háromszor felébresztette az akkor ellenzéki szerepben romboló, bomlasztó megélhetési politikus apját. Az meg mintha valami tudományos-fantasztikus történelemkönyv lenne, nem a 19 évvel ezelőtti magyar valóság, hogy a Blikk nevű bulvárlap elkísérhette a kismamát, Lévai Anikót, az újdonsült apát és a dedet az első közös sétájukra.)

Nem az ifjú hölgy Floridában villantott 600 ezer forintos Gucci táskája fölött óhajtom megforgatni a szemem, mint a politikai divatkeresztények a szivárványon, bár ez is megér egy mondatot. Csak azért és annyiban, hogy lófasz ez az összeg Mar-a-Lago fényűző, giccses luxusához képest, ez csak a magyar életszínvonal miatt hajmeresztő, meg azért is, mert bár ezt a táskát apuka törvényesen megkeresett fizetéséből sem nagy ügy kifizetni, az embernek eszébe jut azért, hogy mi van a törvényeken túl. Egy ilyen kiegészítőhöz kicsivel nyugatabbra még a felső tízezerhez sem kell tartozni, ez legfeljebb a lepusztult, csóró magyar számára tétel. Számára viszont bicskanyitogató. De amikor Lölőné alsó hangon 6000 eurós szettekben indul meg bele a vakvilágba, hagyjuk is ezt a nyomorult tatyót. Hanem:

Orbán Viktort azért a kisebbik lánya, Flóra kísérte el amerikai útjára, mert a felesége nem tudott vele tartani – írta a 24.hu-nak Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök. Aki azt is közölte, hogy Orbán Viktor lánya utazásának költségeit az ilyenkor érvényes szabályok szerint saját maga fizeti ki. (Nyilván az Állami Számvevőszék szerelmes elnöke meg majd az érvényes szabályok szerint ellenőrzi és természetesen semmi kivetnivalót nem talál az elszámolásban, hát persze). Továbbá „az USA volt és – reményeink szerint – leendő elnöke meghívására látogatott Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba. Egyben eleget tett a Heritage Found korábbi meghívásának is. A miniszterelnöki út célja az volt, hogy helyreállítsa a magyar-amerikai barátságot” – így a sajtóalászolga.

Először is: ha a miniszterelnöki hakni célja a magyar-amerikai barátság helyreállítása volt (bár én nem emlékszem, hogy eme barátságnak a floridai szála bármikor is elszakadt volna annak dacára sem, hogy a világ egyik legeszelősebb futóbolondja nem mindig képes eltalálni, hogy Orbán haverja pontosan melyik országnak a mindenkinél okosabb, erőskezű vezetője, aki megmondja, hogy mi legyen és mindig az lesz), akkor mi a tökömet keresett a díszes delegáció a béketeremtő Donald Trump rongyrázó floridai magánrezidenciáján ahelyett, hogy a Fehér Házba iramodott volna?

Másodszor: mire válasz az, hogy azért vitte a kölkét, mert az asszony nem ért rá/nem volt olyan állapotban/meg nem nevezett ok miatt nem tudott vele tartani? Hol van az leírva, hogy ha valamiért nem áll rendelkezésre a ló, jó a szamár is? Miért magától értetődő, hogy ha Lévai Anikó (aki tegnapra  összekapta magát, a Sulyok Tamás ünnepélyes beiktatásán már ott volt az ura jobbján) nem bevethető, mert éppen el kell rakni a baracklekvárt, vagy meg kell tömni a fagyasztót akciós wagyubélszínnel, vagy éppen gyengélkedik, akkor a família random tagja beugrik helyette? Milyen minőségben? Orbán Flóra is a magyar-amerikai barátság helyreállításán dolgozik? Mióta? Ki döntötte ezt el? Ha meg így van, akkor miért nem dicsekedett el vele a büszke édes jó apja azon túl, hogy a propagandavideóból nem lehetett kivágni? Akkor miért Trump saját közösségi médiaoldaláról (Truth Social) tudtuk meg félhivatalosan, hogy volt szerencséje vendégül látni a magyar miniszterelnököt és lányát, Flórát? Szerintem Havasi Bertalan semmit nem indokolt meg Orbán Flórát illetően, ellenben további kérdéseket vetett fel.

Amelyek mind abba az irányba mutatnak, hogy elszaladt végképp a dakota ló az ország önjelölt tulajdonosával, még ha nincs is egyedül ezzel. Demonstratív módon, csak azért is. Nyilván ha az ember tíz éve nem szembesült azzal, hogy milyen egy hónap alatt 6 százalékot bukni a felmérésekben, akkor ezt teszi: rezzenéstelen pofával provokál tovább, mert azzal erőt mutat. A jellemtorzult akarnok nem mutathat gyengeséget, ugyanazt kell tennie, mint harminc éve és amit jövő héten is tenni fog, ha engedi neki a szeretett népe. Ha nem tetszik, legközelebb az összes kölkét magával cipeli, talán Gáspárt nem, mert ő éppen Csádban töri ki a világbékét.

Ettől persze a legfontosabb megválaszolatlan kérdés az asztalon marad: kinek volt fontos K. Endrének kegyelmet adni? Úgy értem, az RTL kamerája elől sárban, sötétben, erdőben bűnözőként menekülő Balog püspökön kívül. És Lévai Anikónak vajon mi köze van K. Endréhez, akiről szintén az RTL tegnapi Házon kívül című műsorát ajánlom mindenkinek, aki esetleg nem látta, és még mindig nem tudja elképzelni sem, micsoda alávaló gazember ez, és mekkora botrány valójában, hogy megkaphatta a kegyelmet. A bicskei áldozatok hosszú éveken át tartó szenvedéseihez képest persze minden lábjegyzetnek tűnik, de egy ilyen botrány után előmászni a kövek alól és megint megpróbálni hamis tanúvallomásra rábírni egy korábbi bántalmazott, már egyszer hamis tanúvallomásra kényszerített fiatalt azért, mert Endre bácsi szerint valójában ő itt az áldozat, a politikailag meghurcolt mártír, kívülállóként is megrázó. Úgyhogy én nem csodálkozom azon, hogy a saját helyzete súlyából semmit nem értő, állítólag korábban köztiszteletben álló református presbiterrel és jóemberrel szemben Novák Katalin nem mer előbújni a kövek alól. Tegnap bátran kihagyta az utódja beiktatását, miután a Sulyok tiszteletére rendezett zártkörű NER-zabáláson önmaga csúfos paródiája gyanánt ott volt.

Igaz, Windisch László ÁSZ-elnök sem rángatta magával a szerelmét, a K. Endre kegyelmébe szintén belebukott Varga Juditot, és ezen azért elég pontosan lemérhető, hogy milyen vállalhatatlan fertő a NER. Hogy tizennégy év totális hatalom hogyan termelte ki ezeket a menekülni, bujkálni, sunnyogni, lapulni, fal mellett settenkedve közlekedni kényszerülő bűnözőket és bűnözők cinkosait. Tiborcztól Balog Zoltánig, Kósától Orbánig, Nováktól Rogán Antalon keresztül Varga Juditig egy rakás gyáva menekülőművész alkotja ezt a büszke, keresztény együttbűnözési rendszert. Egymás között nagy a mellényük, zárt körben arcoskodnak, gúnyolódnak, lesajnálnak, előre megbeszélt kérdésekre folyékonyan böfögik fel a propagandát, olyan magasan vannak és annyira érinthetetlennek gondolják magukat, hogy eszükbe nem jut önmérsékletet gyakorolni, de amint a pórnép, a nyilvánosság, a független sajtó szembejön a kiváltságokkal kitapétázott világukkal, amint válaszolni kellene, felelősséget vállalni kellene, felveszik a nyúlcipőt. Még egyszer: mindenki nézze meg a Házon kívül adását, amely bemutatja, hogy két héttel ezelőtt K. Endre hogyan próbálta tisztára mosdatni magát az egyik áldozattal, és tegye fel magának a kérdést, hogy elbír ennyi szörnyeteget és szörnyeteget mosdató szörnyeteget ez az ország? Mert ha eddig nem volt kérdés, hogy ki a franc ez a K. Endre, kinek a kije, és a minden reformátusok szégyenének tekinthető Balog Zoltánon kívül kinek volt fontos, hogy kegyelmet kapjon, akkor mostantól biztosan az.

Az utolsó szó jogán pedig remélem, hogy Navracsics Tibort is utoléri az ő sorsa, aki eljutott a lealjasodásnak, a gecinizmusnak arra a szintjére, ahol eddig leginkább Lázár Jánost vagy Rogán Antalt lehetett szabad szemmel azonosítani. A budapesti öreg gazdag népesség elleni tankönyvi uszítása még Rogánnak is dicsőségére válna. Hogy tehát nem az a baj 2010 után tizennégy évvel, hogy a NER betonba önti és a nevére íratja a Balatont körbe, bazmeg, hanem hogy a pénzes idős budapestiek felvásárolják a házakat, felverik az árakat, a Balaton menti településeken lakó fiatalok pedig nem tudják elkezdeni az életüket. Hogy tényleg nem szakad le az ég. És nem szakad le, hanem úgy folytatódik, hogy pénzes vén budapestiek ide vagy oda cél, hogy 6 éven belül Magyarország kerüljön az öt legélhetőbb uniós ország közé. És nem hajtja el vizes kötéllel és szívlapáttal senki. A világbajnok korrupt kormánya mára elérte, hogy a fél vidéki Magyarország a legszegényebb európai régiók közé süllyedt, Navracsics meg arról pofázik, mint egy meghibásodott Matolcsy-Orbán-lemez, hogy hat év múlva Európa legszegényebb országa a legélhetőbb öt közé kerül. Hány életnek, hány generációnak kell még rámennie ezekre a nyakló nélküli, következmények nélküli uszításokra, hazugságokra, ígérgetésekre?

A címlapkép illusztráció. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.