Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rossz és a még rosszabb közötti választás lehetősége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A világnak szüksége van arra, hogy Donald Trump győzedelmeskedjen a közelgő amerikai elnökválasztáson, mert csak egy erős amerikai elnök tud stabilitást és biztonságot adni a nemzetközi rendszernek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Breitbart amerikai lap hírportáljának adott interjúban.

A Fidesz sosem titkolta, hogy határozottan kiállnak Donald Trump mellett, tegyen bármit is. Véleményük szerint ha valaki, hát ő elhozhatja a békét, hiszen egy erős elnökről van szó. Nos, az tény és való, hogy Joe Biden, ha elindul a választásokon Trumppal szemben, vélhetően vereséget fog szenvedni, hiszen jól láthatóak a jelei annak, hogy nem igazán van a helyzet magaslatán sokszor. Ez idős korának tudható be, ami sok esetben normális és elfogadható, de az valóban nem, hogy egy ilyen állapotban lévő ember vezesse azt az országot, amely az egyik legjelentősebb az egész világon. Nem fér bele, hogy hibázzon, noha nem nagyon hiszem, hogy a valódi döntéseket valóban Joe Biden hozná meg, mint inkább egy egész csapat, amely megpróbálja meggyőzni őt a legjobbnak vélt megoldásról. De még ez is jobb annál – véleményem szerint -, mint egy elég jól láthatóan problémákkal küzdő Donald Trump, aki úgy véli, hogy mindenhez is ért és mindenbe beleszólása van, hiszen ért mindenhez.

Donald Trump nem egy erős vezető, hanem egy eltökélt vezető, ami nem ugyanaz. Eltökélt, hogy neki joga van ahhoz, hogy újra az ország vezetésével legyen elfoglalva és eldöntse, hogy mely irányba haladjon az Egyesült Államok. De aki valóban azt hiszi, hogy az ukrán háború csak azért véget fog érni, mert ezt akarja Trump, az vagy naiv, vagy ostoba. Ha valakit szinte kizárólag a pénz motivál, az pont Trump, hiszen mindent megtett és megtesz a mai napig is azért, hogy az emberek azt higgyék, ő egy sikeres üzletember, aki milliárdokkal rendelkezik. A legtöbb információ szerint ez nem igaz, és vagyonát is apjának köszönheti, aki ráhagyta azt. Persze nem vitás, hogy rendelkezik igen komoly kapcsolatokkal világszerte, és valóban beleszólása van elég sok mindenbe, de ezt leginkább saját érdekében kívánja felhasználni, sem mint hogy azért, hogy az embereknek ettől jobb élete legyen. Elvégre most is azon dolgozik, hogy ejtsenek minden vádat vele szemben, lehetőleg egycsapásra, mert ő elnök akar lenni.

Amennyiben lennének valódi ellenfelei, véleményem szerint esélye sem lenne arra, hogy újra a Fehér Házba költözhessen, de mivel a demokraták ezidáig nem álltak elő egyetlen erős jelölttel sem, ezért könnyen lehet, hogy újra Donald Trump lesz az USA elnöke a következő négy évben. Kérdés, hogy tanulva az első négy évéből, milyen változtatásokat fog majd végrehajtani annak érdekében, hogy még inkább a saját képére formálhassa az országot és a republikánusok dominanciáját biztosíthassa akár évtizedekre előre. Trump Orbánhoz hasonlóan egy olyan ember, aki egyszemélyben testesít meg egy „álmot” sokak számára. Őt nem a pártjával azonosítják, hanem szinte egy különálló entitásként kezelik, ami miatt neki nem szavazói, hanem hívei, követői vannak. Ezt láthattuk egyébként a Kapitólium ostromakor is, amikor is a hívó szavára ezrek rohamozták meg a törvényhozás amerikai épületét. A támadásnak több halálos áldozata is volt, és számtalan ember került rácsok mögé azért, mert megkísérelte megdönteni a hatalmat.

Ezért véleményem szerint Donald Trump soha nem felelt, és már nem is fog. Van annyira hatalmas ma már az amerikai politikában, hogy szívességekért cserébe megoldják ezt neki. Évekig húzódnak a perek, szépen elcsöndesedik a közvélemény, Trumpot megválasztják elnöknek, és ejtenek vele szemben minden vádat. A fene sem szeretné azt hinni, hogy ez bekövetkezhet, de nagyon úgy néz ki, hogy jelenleg ez a valóság. A Trump-jelenséggel szemben pedig még párton belül sincs ellenszere senkinek, ezért akik meg is mertek próbálkozni a legyőzésével, ma már belátták, hogy jobb, ha inkább visszalépnek. Trumpnak a mai napig egy igen komoly követőtábora van, amely követőtábor szinte megszállottként hisz abban, hogy egy luxuskörülmények közé született ember, aki a legmagasabb helyeken rendelkezik kapcsolatokkal, képes lesz – és le akar – leszámolni az úgynevezett washingtoni mocsárral. Trumpnak egyáltalán nem érdeke, hogy a helyzet megváltozzon, hiszen a gazdagok még gazdagabbakká válnak, a szegények pedig még szegényebbekké. Nem is értem, hogy miért hitték el, hogy ő majd szépen felkarolja az egyszerű munkásembereket, miközben szerintem még egy kalapácsot sem tud használni, hiszen ezzel soha nem kellett törődnie.

Nyilván a Fidesz számára a legtökéletesebb az lenne, ha Trump nyerné meg a választásokat, mivel a Biden-adminisztráció nem ápol túl jó kapcsolatokat Orbánnal, de ez is csak egy jelzése annak, hogy milyen politikát is képvisel a Fidesz. Nem azt mondom persze, hogy Joe Biden egy tökéletes elnök – ettől nagyon távol van -, de az igazság az, hogy még az is jobb, ha egy demenciában szenvedő kirakatfigurát a háttérből szaktudással és intelligenciával rendelkező emberek irányítanak, mint hogy egy mindenhez is értő, nemet válaszként el nem fogadó elnök kerül hatalomra. Az tény, hogy Trump egy karizmatikus figura, de egyáltalán nem a szó pozitív, mint sem a negatív értelmében. De végső soron az Egyesült Államok népe lesz az, amely meghozza a döntést, én pedig csak sok sikert tudok kívánni ehhez, mivel a lehetőségek igen szerények.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.