Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az sem érdekli őket, hogy belepusztul az ország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, szép vasárnap reggelt kívánok mindenkinek! Magyarország súlyos terhe Amerikában kampányolt. Itt rohadjak meg, ha értem, hogy miért. Az USA polgárai aligha annak alapján döntik el, melyik vénember vezesse őket, hogy a magyar kormányfő és az ő szorgalmas külügyminisztere kit támogat. Nyilván nekünk belekerül egy valag pénzbe ez a futkosás (is), annyira nagy és gazdag ország ez a miénk, hogy külön géppel röpköd Szijjártó apuka kicsi fia és a csúti csoda, miközben a fél ország napi, filléres gondokkal küzd, de hát Orbánt így szeretik a hívei. A kérdés mégiscsak az – kéne, hogy legyen -, meddig fogja ezt tűrni a bamba tömeg. Orbán fizetésemelése – ismétlem, ez csak az emelés – nagyjából annyi, mint öt nyugdíjas komplett járandósága. A lakájmédia természetesen teli torokból reklámozza a dolgot, szerintük az egész világ Orbán és Trump találkozójára figyel, még talán levegőt sem vesznek, annyira kurvára jelentős egy szemmel láthatólag mentális zavarokkal küzdő páros találkozója. Fogalmam sincs, hogy ki fogja nyerni az amerikai elnökválasztást, de ha nem Trump, akkor az amerikai-magyar viszony a jelenleginél is jobban el fog mérgesedni. Baromira nem hiszem, hogy a magyar kormányfőnek az lenne a feladata, hogy bárki mellett kampányoljon. Alapjáraton nem ugatunk bele másik ország belügyeibe, elfogadjuk az amerikai választók akaratát és kész.

Ehhez képest Orbán a magyar emberek pénzéből bohóckodik Trump mellett, megpróbál beavatkozni az ottani elnökválasztásba, súlyosan tiporja az ország szuverenitását, és rohadtul nem hiszem, hogy mindezt nem a saját, személyes érdekében teszi. Az a legkevésbé sem zavarja – most sem, ahogy soha sem – hogy az ő érdeke mibe kerül nekünk. Amilyen pofátlanul, szemrebbenés nélkül fosztja ki és rombolja porig az országot, ugyanolyan gátlástalanul pusztít a nemzetközi politikában. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy akik ezt a kártékony bandát támogatják, hogy a picsába nem látják, nem értik, hogy semmi a világon nincsen rendben ebben a nyomorult országban. És nem azért nincs rendben, mert járvány van, háború van, globális felmelegedés van, hanem azért, mert ez a bűnbanda nem csak tökéletesen alkalmatlan arra, hogy egy országot irányítson, de ráadásul olyan mérhetetlenül gátlástalanok is, hogy az még magyar szemmel is szinte hihetetlen. Egy egész ország nézi tétlenül az Orbán-pereputty, az Orbán-vő, a csontostoba gázszerelő elképesztő gazdagodását, Hatvanpusztát, kisvasutat, bánatos lószart, a semmiből elővakarodottak eszetlen rongyrázását, a bolygószerte röpködő senkiket, akik egytől egyig a mi vérünket szívják. Mert a lényeg ez, nem más. Ahány ilyen nemkormánygép felszáll, azt mi fizetjük, az összes, önmagát politikusnak tituláló majmot mi fizetjük, valamennyi propagandistát mi fizetjük, ha felépül egy templom akárhol, határon innen vagy túl, azt mi fizetjük, és bizony tőlünk lopják a pénzt a vállalatbirodalmakra, szállodákra, fociklubokra, mindenre az égadta világon.

Gondoljunk csak bele, hol tartana ma ez az ország, ha csak az elmúlt 14 évben az uniós források az ország gyarapodását szolgálták volna, ha abból a pénzből beruházások, mégpedig hasznos beruházások jöttek volna létre! Ehhez képest helyi kiskirályok építgettek belőle családi vagyont, megcsapolták a forrásokat, és nem ám akárhogyan, nem 10 százalékos túlárazással, hanem 300-600 százalékossal, magánvagyon lett a közpénzből, az ország fele néhány család nevén van. A magyar gazdaság nem csak döglődik, de lényegében nincs is, kínai, német és franc tudja milyen országok telepítik ide azokat a gyáraikat, melyeket otthon nem néznek jó szemmel, mivel jellemzően környezetszennyező, egészségre káros a működésük. Nincsen élelmiszeriparunk, normális mezőgazdaságunk, pedig a természeti adottságaink lehetővé tennék, hogy különleges minőségű, vegyszermentes, a nyugati piacokon nagyon jó áron értékesíthető zöldségeket és gyümölcsöket termesszünk. A legtöbb faluban nincs munkahely, de normális utak, tömegközlekedés, iskola, bolt, orvos, gyógyszertár, posta sincs. Néhány nagyobb város szívja fel a munkaerőt, de az ország többi része, a nagyobbik része haldoklik. Ha nem lopták volna el, és amit nem loptak el, azt nem építették volna be templomokba, stadionokba, vendégházakba – melyekben a kiskirályok laknak -, lombkorona-sétányokba és egyéb baromságokba azt a rengeteg pénzt, ez ma egy fejlődő, élhető, jó kis ország lenne.

De nem az. Az emberek többsége nyomorog, az idős emberek több, mint fele dönteni kényszerül, hogy eszik, fizeti a rezsit, vagy kiváltja a gyógyszereit. A dolgozói szegénység, a gyerekszegénység elképesztő mértékű, az infrastruktúra szétrohadt, az egészségügy összeomlott, az oktatás fos. Most éppen Szentendrén nincs víz, mert a defektes, ócska csöveket nem most, már régen ki kellett volna cserélni, de nincs rá pénz. Hol itt, hol ott durrannak el a csövek, nyáron, negyven fokban maradnak ivóvíz nélkül az emberek. Hol itt, hol ott, ez országos probléma. Amikor nincsen csőtörés, akkor is elfolyik a drága ivóvíz harmada-fele, a lakások, házak szigeteletlenek, az utcákat fűtjük, miközben beledöglünk a stresszebe, a rossz táplálkozásba, az orvosi ellátás hiányába – 6-7 hónapig várni egy hasi ultrahangra? Hétvégén nem lehet szülni a kórházban? Aki hétvégén kerül egy ilyen műintézménybe, azt nagy valószínűséggel napokig nem látja orvos, mert talán egy ügyel, annak is más a szakterülete? Kicsi gyereket, vagy éppen kiskamaszt küldenek haza meghalni? -, végső soron a nincstelenségbe, a kilátástalanságba. Mert mindennek ez az oka. 14 év elég lett volna arra, hogy rendbe tegyék az oktatást, az egészségügyet, hogy valóban jó pályára állítsák a gazdaságot, hogy fejlesszék az infrastruktúrát. Pénz is lett volna rá. Ehhez képest minden lepusztul, és még most is van vagy kétmillió agyhalott, akik istenítik ezt az elvetemült bűnbandát. A saját szarukba fulladnak bele, de akkor is kiállnak a maffia mellett. Mindhalálig. Még csak fel sem fogják, hogy bűnözőket, tolvajokat, hazaárulókat támogatnak. Dögöljek meg, ha valaha is érteni fogom ezeket az embereket! Ők azok, akik esténként azzal a boldog tudattal vackolnak el, hogy győztek, az van, amit ők akarnak. Az sem érdekli őket, hogy belepusztul az ország. Ők is belepusztulnak, de megéri nekik, mert akkor is az ő akaratuk érvényesült. Hát csodálatos.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert ez a szokásunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.