Október 23,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Almageddon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,767,750 forint, még hiányzik 1,232,250 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végigszunyókáltam a világvégét múlt kedden, amikor is teljesen leállt a Meta. Elérhetetlenné vált a Facebook, az Instagram és a Messenger, a felhasználókat pedig kitessékelte a rendszer. Sokan gyanakodtak arra, hogy kész, ennyi volt, vége a világnak! Kitört a III. Nagy Verekedés, elpuffogtatták az atomarzenálokat, vagy valami ilyesmi. Kapkodtak fűhöz-fához, próbálták menteni, ami még menthető. De végül is, csak Zuckerberg szívta meg az egészet – óriási pénzeket bukott a váratlan lételem-stoppal.

Egy Metaflorává lett az emberiség, ideje lenne tán mindünknek felébrednünk és tennünk a globális függőség metasztázisainak elkerülése érdekében.

*

A Gellért-hegy tetején is toronydaruk dolgoznak szorgosan. 

Szent Viktor országában semmi sem szent.

*

Mindenre képes, így szükség esetén botjával a sziklából is tudna vizet fakasztani.

Ezidőtájt azonban bőven van a népnek ivóvize, így csak az én hátamon fakaszt vizet. Bármit is mond vagy csinál, megvizül hátamon az ing tőle.

*

Van aki átússza a Balatont, van aki zsebre vágja.

*

„Szeretem a hocit!”

(Csuti Csen)

*

Orbán Viktor hazaáruló (is). 

Azok a közfeladatot ellátó – vagy közpénzből merítő – személyek, akik végrehajtják oroszbarát, EU- és NATO-ellenes utasításait, támogatják ilyen célzatú megnyilvánulásait, mind az ő bűntársai.

Punktum.

*

Aki hol Magyarországnak, hol Mimagyaroknak, hol az Atyaúristennek képzeli magát, az már sosem lesz önmaga.

*

Tarlós alatt minden jobb volt!

Tarlóst vissza, mindent vissza!

Egy a jelszónk: Tarlós béke!

*

Méghogy a korrupció színtelen, szagtalan!…

Ha valahol felfeslik a hatalom szövete, ott konkrétan a barna, büdös fekália kezd legott felbugyogni, megállíthatatlanul.

*

Nervőz posztban reagált Ókovács Szilveszter a hírre, hogy tüntetést szerveznek az ő operaháza elé, méghozzá a kultúra védelmében.

https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/tüntetést-hozott-össze-egy-büfé-budapesten-az-operaház-előtt-demonstrálnak/ar-BB1jr0re

„Orffológusok! Önjelölt operaigazgatók! Gasztrofóbok és sosem-esik-le-a-cukrom típusú aszkéták! Ybl Miklóst Megunó Ünők és Gyökerező Kultúrmércék! Okleveles operakerülők és Testszégyenítők!”

E tisztelettől duzzadó megszólítás után a bisztróka diri kifejezte abbeli reményét, hogy ő is szót kap majd a megmozduláson:

„Gyertek, és – habár odabenn akkor Don Giovanni megy (szünettel) – követeljétek Ti is a kultúra megmentését! Remélem, én is szót kapok majd e demokratikus pillanatban, hisz én is ugyanezért küzdök, éspedig a demokrata nem fél.”

A humorosnak képzelt bejegyzését azzal zárta, hogy szívesen látná a szervezőket az éppen futó előadáson.

„Gyere be az utcáról, hagyd a dagadt lufit másra, magad hozd fel a karzatra!”

E szájkarate annyiban nem érte el a célját, hogy a szellemesség ókovácsa nem ment le szónokolni az utcára, jegy nélkül pedig senki nem mehetett be az épületbe.

Namármost, szögezzük le: így nem beszélhet senki a kultúrát az elüzletesítéstől joggal féltő potenciális közönséggel. Akkor sem ha a zenei élet tótumfaktumának képzeli magát, sőt, akkor pláné nem. Az is nyilvánvaló, hogy a szöveg még nyomokban sem tartalmaz humort, pallérozottságot és műveltséget. 

Alapvetően pedig egy főigazgató legföljebb abba szólhatna bele, mennyi bérleti díjat fizessen a büfét üzemeltető, jogszerűen kiválasztott cég. Semmi köze és érdeke nincs ahhoz, hogy növelje a kantin bevételét. Az nem az ő asztala. Hacsak persze nem fűződik különös személyes érdeke ahhoz, hogy a cég tulajdonosainak a kedvébe járjon. Akik között – úgy hírlik – nagyon is ismert személy lelhető fel.

Végkövetkeztetésem: Ókovács Szilveszter egy polclakáj pitiáner surmó.

*

Borravaló:

O + 200 HUF

O + 500 HUF

O + 1 000 HUF

O + 2 000 HUF

Nem, nem a Kolozsvári Szalonnánál mentek el otthonról! Légkeveréses fritőzt ajánló kéretlen céges hirdetésben találtam a neten. Megrendelés esetén az X-elt összeggel fizethetünk többet, ha akarunk. (Ámde nem kötelező.)

Sok vendéglátó helyen a jattot – szervízdíjnak becézve – kérdés nélkül hozzácsapják a számlához. Ennek, ugye, minálunk megvannak a haladónak nem nevezhető hagyományai. Emlékszem, Ceauşescu idejében kampányt folytattak ellene. „Bacşişul ne dezonorează!” = A borravaló megfoszt a méltóságunktól! – hirdették minden vendéglátó egységben a táblák.

A „magyaros vendégszeretet” olyan amilyen, na de hogy már egy webshop is a baksisra hajt, az rendjén való?

A kajálda- & ivóbarát Ókovács Szilveszternek hogy nem jutott eszébe ezzel a jegybevételt növelő ötlettel operálni?!…  

*

„Szeretem magát. Látni akarom a farkát!” – csapódott nekem egy örömlány a Blahán, majd megsimította fentnevezett testrészemet. A mai divattrendek miatt megsaccolni sem tudom, hányan lehettek még ilyenek a téren, ám kéregetőt hetet számoltam össze.

De legalább „nem úgy táncolunk, ahogy Brüsszel fütyül”!…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.