Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Bomló szövet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Mához egy hétre már mögöttünk lesz a nemzeti ünnep, jelenleg annyit lehet tudni, hogy most még Orbán Viktor sem bújhat el valahol vidéken, ahol jó alaposan körbe lehet szigetelni őfényességét, nehogy a mosdatlan tömeg a közelébe férkőzzön és a lába nyomát csókdossa. Meg kell nyugtatni a nyájat, ahhoz pedig ki kell állni a lépcsőre szavalni. Viszonylag új fejlemény, hogy nem lesz békemenet. Én eddig úgy tudtam, hogy lesz, de aztán most mégsem. Pedig eső sem lesz, szelet sem jósolnak, lehetett volna sétálni a friss levegőn. Ha jól emlékszem, nem ez az első alkalom, amikor Bayer Zsolt belengeti, aztán mégsem lesz belőle semmi. Ha nem, hát nem.

Van itt helyette nekünk egy szép új államfőnk, aki már első megnyilvánulása alapján is tökéletesen passzol a rendszerbe. Első nagyinterjúját a Mandinernek adta, ebben az interjúban nemtelen támadásnak, méltatlan helyzetnek nevezte azt, hogy az apjáról elhangzott – mármint az is Sulyok Tamás szájából hangzott el, senki nem bányászott az irattárban, hogy előásson valamit az őseiről – állításait két történész is cáfolta. Azt mondta ő ugyanazzal a szájával, hogy nem beszéltek a családban a múltról, de a családi legenda fennmaradt a halálos ítéletről és a tíz évnyi bujkálásról, ő csak ezt mondta el egy interjúban. És ő nem felelős az apja tetteiért. Ez így igaz is, senki nem is állította, hogy felelős lenne. Azért azonban ő a felelős, hogy nagy nyilvánosság előtt olyasmiket állít – és nem is ám legendaként, hanem konkrétan és részletesen -, ami nem csupán nem felel meg a valóságnak, de ezt Sulyoknak – jogvégzett emberként – tudnia is illett volna, mert a mese tökéletesen nélkülözte a realitást. Olyan ez, mint amikor egy politikus/celeb a családi életével, gyerekeivel igyekszik népszerűségre szert tenni, majd amikor borul a családi bili, kikéri magának, hogy a családját/gyerekeit is belevonja a dologba a sajtó és a közvélemény. Sulyok olyan kettő az egyben figura, Novák helyére ült be, de Varga Juditot is ügyesen alakítja.

A propagandagépezet még mindig keresi a megfelelő csapásirányt, valahogy nem sikerült helyreállítani a működőképességét. Kóstolgatják persze Gyurcsányt és Karácsonyt, de azt is inkább rutinból csinálják. Mintha kiveszett volna az a tűz és lelkesedés, ami eddig jellemezte a hatalomgyár szócsövét. Most inkább hősöket gyártanak maguknak. Itt a méltatlanul támadott Sulyok Tamás, és még Vidnyánszky Attila is megtette azt a szívességet, hogy most töltötte be a hatvanadik életévét. Meg is jelent egy méltató cikk az Origón Nagy harcos, zseniális művész, tiszta ember címmel. Aki emlékszik a nagy harcos és pláne tiszta ember közelmúltbeli működésére, az azért legalább egy futó pillanatig elgondolkodik a dolgon. Mondjuk aki bólogatott arra a nemrégiben felröppent elképzelésre, hogy Bayer Zsoltot leginkább Arany Jánoshoz lehet hasonlítani, az már ezen sem fog meglepődni, csak a többség ámul el legfeljebb.

A Propeller csodálkozott rá a világra, mert a felnőttképzésben a legtöbben dajkának tanulnak, második a vagyonőr, harmadik az idősgondozás. Még mielőtt Pintér Sándor elégedetten hanyatt esne, felhívom a figyelmet arra, hogy ezek külföldön igen keresett szakmák. Annak igen kicsi a valószínűsége, hogy aki ezeket a szakmákat választja, az azért teszi, hogy itthon dolgozza ki a belét annyi pénzért, amennyiből nem csupán családot alapítani, de megélni sem lehet. Sokkal valószínűbb, hogy osztrák, német, angol, holland, svéd kisbabák és idős emberek fognak profitálni a megszerzett tudásból. A dajka mellett menő szakma lehet még a nemzetbiztonsági főtanácsadó is. Persze csak akkor, ha egyenesen az országot fenyegető legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat mellett szolgálhat valaki. Az sem baj, ha Kovács Józsefnek hívják az illetőt, mert hogy ezzel a névvel ember nem fogja tudni, kiről van szó.

Valószínűnek tartom, hogy nem most lett ennyi pedofil állat az országban. Valószínűleg eddig is jártak közöttünk a szörnyek, csak éppen a sánta kutya nem foglalkozott velük. Még ha el is jutott egy-egy eset a rendőrségig, bíróságig, viszonylag alacsony kockázattal állíthatom, hogy megúszta az illető. Úgy hiszem, most azért lettek annyian, mert az áldozatok talán bátrabban mernek jelezni, a hatóság nem hessenti el őket, hanem nagyon komolyan veszik a dolgot. Ahogy eddig is kellett volna. Ha semmi másra nem lett volna jó a hetek óta tartó, nyugvópontra jutni képtelen (nagyon helyesen, ameddig az összes bűnös nem vállalja a felelősséget, ne is legyen nyugta senkinek) kegyelmi ügy, mindössze arra, hogy most sorra kerülnek nyilvánosságra ezek az ügyek, már akkor is hasznosabb volt a 444.hu-nak megírni a történetet, mint amennyi eredményt a komplett parlamenti ellenzék 14 év alatt elért.

A lombkoronasétány szárnyain hírnevet szerzett fideszes képviselő, Tasó László alighanem elárulva érzi magát. Hadházy Ákost utálja persze tiszta szívéből, ahogy a legtöbb aktív politikus – hiszen nem szokott válogatni, minden oldal disznóságaira igyekszik felhívni a figyelmet -, az Integritás Hatóságot is szidja, mint a bokrot, mert boszorkányüldözik őt, és két másik fideszest, akik szintén a lombkoronasétányban látták meg a szép jövőt, de nekem úgy tűnik, leginkább a kormánynak, ha nem egyenesen Orbán Viktornak üzent:

Történnie kell valaminek és lenni kell olyan körülménynek, ami megváltoztathatja ezeket a mindenkire káros és veszélyes folyamatokat, különben szétesik és eldurvul a közösség, elszakad a cérna és beköszönt a verbális után a hétköznapi erőszak korszaka (HVG)

Tasó nertárs nem figyelt elég éberen. Ha figyelt volna, máris tudhatná, hogy a főnöke bárkit feláldoz azért, hogy ő megússza. Az irány egyébként tökéletes, ha elkezdenek a kiskirályok bukni, előbb vagy utóbb bosszúra szomjaznak. És akkor beszélni kezdenek. Bemártják egymást – miután szinte mindegyik lop, nem lesz nehéz -, na, akkor fogom kivenni a hűtőből az erre a célra tartogatott sört.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi szokásunk szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Nem vagyok az a köszöntgetős fajta, de nőnapi zenét raktam be. Szerintem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.