Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt az ideje a váltásnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megy a cicaharc Ceglédi Zoltán és Magyar Péter között, akik azért kaptak össze, mert Magyar azt merte mondani, hogy Ceglédi nem több egy NER által fizetett megmondóembernél. Nos, véleményem szerint ehhez még Magyar Péter igazmondására sem volt szükség, hiszen elég jól látható az, hogy bár Ceglédi és Hont András is tagadja, hogy kormányzati köröknek dolgozna, de a munkájuk valahogy és nyilván akaratlanul, de azért a Fidesz szekerét tolja. Ilyen Schiffer András is egyébként, aki ide is mond, meg oda is, hogy aztán egy jó odamondást követően valamelyik NER-közeli figurával fotózkodjon. Persze van olyan, hogy az ember nem párttag, csak nagyra tartja mondjuk Gulyás Gergelyt, csak hát nehéz ezt értelmezni. Noha véleményem szerint Puzsér Róbert is szokott érdekesen megnyilatkozni, de azért az tudható, hogy ő szokszor nem azért támadja mindkét oldalt, mert ezzel próbálja meg kiszolgálni valamelyik oldalt, hanem azért, hogy a felszínen maradjon. Elvégre egy megmondóemberről van szó, aki többek között ezzel keresi a kenyerét.

De térjünk vissza Ceglédire, aki valamiért komolyan azt gondolja, hogy az emberek elhiszik neki azt, hogy ő egy pártatlan, középen álló szakember, aki csupán elemzi a jelenkori Magyarország politikai viszonyait. Nos, mint ahogy korábban is leírtam, nem kell túl sokat agyalni azon, hogy ez mennyire igaz. Magyar Péternek, aki a NER-ből ugrott ki, és aki évekig a mi pénzünkből élt és szedte meg magát ,viszont nem igazán van oka hazudni ebben a témába, hiszen az égvilágon semmit sem nyer vele. Nyilván nem szállt volna bele Ceglédibe, ha a zászlóbontását nem nevezi nevetségesnek és magát Magyart is, aki véleménye szerint hamarosan el fog tűnni a süllyesztőben, miközben Ceglédi örökre itt marad nekünk. Mondjuk remélem, az utóbbi azért nem igaz, hiszen egy elég idegesítő figurájáról van szó a magyar közéletnek, de ameddig vannak, akik olvassák őt, addig tény és való, hogy lesz hol és kinek elmondania a véleményét.

Abban egyetértek, hogy olyan nagy politikai pályafutást nem érdemes megálmodni Magyar Péternek, hiszen végső soron egy volt NER-lovagról van szó, aki nem azért ugrott ki, mert hirtelen rádöbbent arra, hogy mit művelnek az országgal, hanem azért, mert volt feleségének véget ért a politikai pályafutása, és már ő sem gondolta úgy, hogy van értelme ebben a fertőben tovább halászni. Fontos viszont az, hogy az olyan emberek, mint Magyar, beszéljenek és elmondják, hogy miként is működik a rendszer. Na nem olyan szinten, ahogy mi is el tudjuk mondani és látjuk is nap, mint nap, hanem olyan információkkal kellene szolgálnia, amelyek konkrétan bűncselekményeket igazolnak. Nem hiszem, hogy ne lenne tudomása számtalan ilyen esetről, ezért ha valódi változást akar – még ha ez a változás csupán annyi is, hogy lerombolja a mostani rendszert -, akkor jobban teszi, ha nem csak Facebook posztokat pakol ki a közösségi oldalára, hanem valódi háttérmunkát is végez. Persze ennek voltak jelei, de kérdés, hogy ezeket képes-e kézzelfoghatóvá tenni még az EP és az önkormányzati választások előtt, vagy ez egy olyan elhúzódó folyamat, amelynek hatására nem nagyon fog megremegni a szék Orbán Viktor alatt.

Mindenesetre Magyar Péter még így is többet tehet a hatalom ellen, mint amennyit Ceglédi „elemzései” tettek az elmúlt években. Ez az ember mindenről is tud mindent, csak aztán valahogy mégis ráragadt az, hogy inkább segíti a kormánypártokat, mint hogy ellenük tenne. Mondjuk elemzőként és megmondóemberként nem kell kormányt váltani, nyilván nem ez a feladata, de az igazság az, hogy ha már a NER-ben korábban dolgozó Magyar Péter is kimondta azt, hogy itt bizony egy trójai falóról van szó, akkor nem nagyon kellene itt vergődnie. Mondjuk magának kereste a bajt és talán azt hihette, hogy nem fog foglalkozni az ő jelentéktelen bejegyzésével Magyar, de kicsit félrement ez a dolog, most pedig próbálja megúszni a dolgot. Nos, erre véleményem szerint olyan sok esélye nincs, hiszen Magyar nem titkolja – nem is tudná, mondjuk -, hogy honnan érkezett és milyen életet élt, de Ceglédi még mindig azt próbálja meg elhitetni az emberekkel, hogy ő egy független elemző.

Nem hiszem, hogy olyan nagy baj lenne, ha ezek a megmondóemberek a háttérbe szorulnának és inkább olyanok határoznák meg a közbeszédet, akik legalább valamennyire függetlenek az állampárttól. Na, mondjuk Magyar Péter nyilván nem ilyen, de azért akadnak még közéleti személyiségek, akik közül lehetne válogatni. Elvégre Hont, Ceglédi és Schiffer is kiélhette már magát az elmúlt években, nem ártana egy vérfrissítés mindannyiunk érdekében. Szokás mondani, hogy minden pofon jó helyre ment, ami véleményem szerint ebben az esetben is igaz, hiszen most már mindenki számára kiderült, hogy Ceglédi pont annyira független, mint amennyire Magyar Péter volt annak idején. A különbség annyi, hogy Magyar legalább nem tagadja, noha az tény és való, hogy a tevékenysége során jóval nagyobb károkat okozott, mint amennyit Ceglédi valaha is okozhatott volna.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.