Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A józan paraszti ész valóban elég ahhoz, hogy egy fékagyú ember is megértse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az új hét és a Parragh-féle Magyar Kereskedelmi és Iparkamara örömére gazdasági évértékelőt vagy évnyitót, vagy fene tudja, pontosan mit tartott az orosz agresszor csivavája tegnap. Bocsánat, tudom, hogy erre nagyon allergiás a doktorminiszterelnök uraság, biztos a kutya mérete zavarja, nem a diagnózis, amit Rómától Görög-Bizáncig, Rajnától Levédiáig felállítanak mindazok, akik ismerik és látják, hogy mit művel. A csivava egy öleb, akit a gazdi többnyire a hóna alatt cipel és úgy bánik vele, mint egy gyerekkel, aki jellemzően nem örül annak, ha valaki meg akarja simogatni, olyankor hajlamos morogni és ugatni. De azért, hogy nehogy megsértsem a lelkét ennek az 5 gyerekes, 6 unokás korrupt, szuverén libernyákokat hurcolászó kisiparosnak, legyen akkor Putyin bullmasztiffja. Hogy érezze az erőt és a nagyságot. Bár ez sem helytálló minősítés: ebben a kutyafajtában ezerszer több erő és nagyság van, mint a Júdás nevű árulóban. Aki pszichoterápiás kezelésre küldené azokat, akik így vélekednek róla: hogy nem más ő, mint Putyin kutyája. Ez valahol jó hír, hiszen azt jelenti, hogy bassza a csőrét ez a minősítés, ezek szerint jól van informálva arról, hogy mi vele az általános megítélés vele kapcsolatban. Idegesítse is nyugodtan, ez a cél. Ha már mást egyelőre nem tudunk vele kezdeni, legalább legyen tisztában azzal, hogy sokan mire tartják. És nem elsősorban Magyaroroszágról beszélek, hanem úgy általában a világ kulturáltabb országainak vezetőiről, közvéleményének jelentős részéről. Bár én a helyében nem nagyon keménykednék ezzel az orvosi vizsgálódással, mert szerintem meg neki nem ártana egy átfogó neurológiai és pszichiátriai analízis, főleg azok után ahogy rángógörcsöt kap , hol az EU-ban, hol Moszkvában ha a gazdija odahívatja magához. 

Szóval rázendített a nagy eszének osztogatására, miszerint ő  úgy gondolja, azért tartják a miniszterelnököt, hogy a gazdaságpolitika mögül az egyszerű gazdasági megfontolások ne tűnjenek el, megjelenjen a józan paraszti ész. Négy tétel fölött kell így őrködnie a kormányfőnek:

  • Mindig jobb ha nekünk tartoznak, mint ha mi tartozunk másoknak. Az államadósságra utalva azt mondta: „Sajnos ez a helyzet még nem áll fenn”.
  • Mindig többet kell keresni, mint amennyit költünk. Egyelőre ez sincs rendben szerinte.
  • Jobb dolgozni, mint tengeni-lengeni, ha nem dolgozunk, éhen fogunk halni. Ezt szerinte nem csináljuk rosszul.
  • Mindig jobb, ha mi keresünk másokon, mint ha mások keresnének rajtunk.

Taps. Tapsoljuk meg a magyar miniszterelnököt, akit természetesen a józan paraszti eszéért tartunk, és aki ilyen súlyos bölcsességek birtokában van. Hogy a hülyék is megértsék. Azt azért tegyük hozzá, hogy ő üzleti ügyekkel nem foglalkozik, úgyhogy szeretjük, amikor úgy pofázik üzleti ügyekről, mintha foglalkozna üzleti ügyekkel, és értene is hozzá. De ha már így megvillantotta a konyhagazdasághoz szükséges paraszti észjárását a nagyérdeműnek: nemcsak haszontalannak, de pofátlannak is érzem. Aki nem küzd kóros önámítási kényszerrel, az a saját bőrén érzékeli azt a hatalmas fejlődést, amit a kormány összehozott az unortodox gazdaságpolitikájával.

Különösen az utolsó aranyköpete az, ami a legjobban érvényesülni látszik és hatékonyan működik, miután ezzel az országgal bármit meg lehet csinálni, tehát miért is ne ő keresne rajtunk? Nyilván nem így értette a kegyelmes úr, de nem utolsó szempont ez. Főleg nem a lélegeztetőgépek, az orosz olaj és gáz meg a villamosenergia szemszögéből, ahol ők és a strómanjaik nagyon jól kerestek rajtunk, hiszen 5-7- szeresen túlárazva kapjuk azt, amit egyébként a fél világ már a háború előtti áron vásárol. De kell a pénz az udvartartásnak és a családi leágazásoknak, vőnek, lánynak, szomszédnak, hogy nehogy éhen haljanak.

De a jobb dolgozni, mint tengeni-lengeni sem gyenge kijelentés egy olyan ember szájából, aki soha a büdös életben nem dolgozott még a piacon, hanem az állam csecsén csüngve, az adófizetők pénzén éldegél, mióta a józan eszét tudja, és mára már ott tart, hogy törvényesítette és intézményesítette a lopást a mi bőrünkre. Aki meg nem teng és leng, az pontosan azért keccsöl reggeltől estig, hogy egyrészt éhen ne haljon, másrészt, hogy befizethesse adó formájában azt, amit ezek a józanok aztán számolatlanul öntenek át mindenféle magántőkealapokba azért, hogy a közpénz jelleggel már ne legyen baj.

Aztán jött a kampánybeszéd, mert ugye mi nem szólunk bele más országok belügyeibe, csak akkor, ha a helyzet úgy kívánja. Azt üzente őfényessége a vállalkozóknak, hogy a háború miatt sem néz ki jól a gazdasági környezet, ezért a legjobb esélyük, hogy Trump visszajön az év végi amerikai elnökválasztáson. Mert ha nem hallották volna még eleget: a háború eleve azért tört ki Ukrajnában, mert nem ő volt hatalmon. Mi nem látjuk bele a mostani amerikai kormányzatba azt a lehetőséget, hogy békét teremtsen – közölte az orákulum, a rossz ómen, aki ha valakit támogatott a múltban, az jellemzően akkorát bukott, mint az ólajtó. Nagyon rá van cuppanva Trumpra, aki ellen kismillió ügyben zajlik bírósági eljárás, aki a világ egyik legveszélyesebb szélhámosa, és aki valamiért nem hajlandó eltakarodni a világ egyik leghatalmasabb országának húsosfazeka mellől. Ezért is mer a Orbán a jelenlegi demokrata adminisztrációról olyan stílusban beszélni, amilyenben beszél mert megint egy lapra tett fel mindent, ahogy szokta. Aztán ha nem jön be az A terv, akkor nincs B terv, de majd lesz valahogy. Egy politikai hazárdőr már csak így gondolkodik, a többire meg szarik nagy ívben, hiszen ennél lejjebb már nehéz lenne kerülnie, ami a nemzetközi megítélését illeti.

Addig is, amíg újra eljön Trump. Orbán szerint neki is van egy fixációja, egy „nünükéje”, ami beakadt, ez pedig a profitegyenleg, vagyis hogy mennyi pénzt visznek ki az országból, és mennyi jön be. Elvileg azért csavarodott rá erre, mert fontos problémának tartja a számunkra nyitott gazdaságot, ahol 4-6 milliárd eurót visznek ki a külföldiek évente, amivel nem járunk rosszul, mert közben dolgoznak a magyarok, de azért jobb lenne, ha nem menne el ez a pénz. A profitkivitelt nem lehet megtiltani, mert akkor nem jönnek a beruházások, de a kifektetési programot fel kell zárkóztatni emellé, mondta, vagyis a nemzeti bajnokokat támogatni kell abban, hogy külföldön ruházzanak be. Szerinte az ingatlanos nagy cégek, a távközlés, az építőipar, lassan a hadiipar is alkalmas lesz arra, hogy profitot hozzon haza, ezek kellenek ahhoz, hogy helyrebillenjen a helyzet, ne legyen „szegényházi” hangulat, ne legyen tapintható a meglopottság, kizsákmányoltság érzése.

Figyelj ide, Júdás! A mi nünükénk ezzel szemben pont te vagy, hiszen ezeket a dolgokat mind te idézted elő az elmúlt 14 év során. Egyszerűen nem értem, ha itt minden happy, és mi vagyunk a királyok mindenben, akkor miért beszélsz szegényházi hangulatról? Csak nem az van, hogy a lenyúlt ágazatokon keresztül ti vagytok azok, akik lajtos kocsival lopjátok a pénzt, majd másra mutogattok? Ha veszteségesen működik a gazdaság, arról csak és kizárólag te tehetsz, és ez nagyon egyszerűen magyarázható. Mégpedig azzal, hogy mindent tönkretettetek és elloptatok, miközben a legnagyobb pénzcsapot elzárták előled, mert tisztában vannak azzal, hogy mindent ellopsz, amihez hozzáérsz. Nem kell ezt túllihegni, semmi szükség rá. Ahogy mondtad, a józan paraszti ész is elég ahhoz, hogy egy fékagyú ember is megértse: ameddig ti vagytok az egyetlen lehetőség arra, hogy itt jobb legyen valami, addig ez veszett fejsze nyele, nincs miről beszélni. Kecskére káposztát már régen sem igazán bíztak a nagyok, nemhogy most, amikor egy hétmérföldes tolvaj és csaló vezeti ezt az országot. 

Ceterum censeo: az orbáni rezsimet el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.