Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kit kell itt kitől megvédeni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Semjén Zsolt a Szent György Rend által szervezett Közép-Európa Európáért címmel rendezett konferencián úgy fogalmazott: Szent István óta szellemi értelemben minden gyökérzetünkkel itt vagyunk és védtük a keresztény Európát a különböző támadásoktól, a mongol és a török birodalmaktól vagy a keleti pogányság más formációitól.

Kiemelte, a keresztény civilizáció olyan történelmi adottság, ami az életformánk. Ez a keresztény civilizáció jelenti az emberi személy tiszteletét, a lelkiismereti szabadságot és a nők tiszteletét – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes. Ezért semmi mást nem szeretnénk, mint ezt a keresztény civilizációt megvédeni.

Semjén Zsolt szeret nagyokat mondani, hiszen mint azt már számtalanszor megtudhattuk a nemzeti kormányunktól, mi vagyunk a keresztény Európa védőbástyája, amely utolsóként áll még a kontinensen. Ha mi nem védjük meg az öreg Európát, akkor ki fogja? Nyilván majd olyanok, mint Semjén, Orbán vagy épp Balog, akik előszeretettel járnak templomba és beszélnek a keresztény hagyományainkról. Az mondjuk más kérdés, hogy az utóbbi években milyen árnyék vetült erre a csodálatos egyházra és a keresztény gyökérzetre, amely előszeretettel bújtatja és védi meg a pedofilokat. Legyenek ezek az áldozatok egyházi közösségek korábbi tagjai, vagy épp valamilyen intézmény lakói. Ahol papok és más egyházi személyek kezébe kerül a hatalom, ott sajnos előszeretettel üti fel a fejét a pedofília, vagy a gyermekek szexuális bántalmazása. Mielőtt bárki félreértené, nem kívánom összemosni az egyházi szolgálatot a pedofíliával, de véleményem szerint azt be kell ismernie a többségnek, hogy igen sűrűn fordulnak elő ilyen esetek az egyház berkeiben, amelyeket a legtöbb esetben eltussolnak.

Kezdjük Semjén történetének legelején: szerintem Magyarország nem a keresztény Európát kívánta megvédeni a törököktől és a mongoloktól, hanem elsősorban és mindenek előtt a vereséget próbálta meg elkerülni. Elvégre nem a Vatikánról van itt szó, hanem egy királyságról, amely egyszerűen nem akart megszűnni és a történelem homályába elmerülni. A cél tehát a vereség elkerülése, illetve lehetőleg a győzelem volt. Persze a győzelem azt is jelentette, hogy ezáltal megállíthatóvá vált a keleti előretörés, ami valóban nem éppen a keresztények hitével egyezett. Mivel annak idején sok esetben vallásháborúkba torkolltak ezek a konfliktusok – vagy éppen a vallás következtében törtek ki a háborúk -, érteni vélem a felvetést, de ennek azért az is az alapja volt, hogy az egyház és az állam kéz a kézben uralkodott a népen. Sokszor egyházi vezetők dönthettek életről és halálról, valamint arról is, hogy ki ellen, mikor indítsanak hadjáratot a különböző országok. A kereszténység sem volt kivétel ez alól, és annak nevében talán több ember lelte halálát, mint bármely más vallás vagy ideológia nevében.

Ezt persze nem szeretik hangoztatni a civilizációt, a kultúrát lényegében a vallással egyenlővé tévő Semjén-féle fundamentalisták, de az igazság mégis ez. Számtalan háború dúlt Jézus nevében, hogy aztán a leigázottakat akaratuk ellenére is kereszténnyé formálják. Legtöbbször nem volt választási lehetőség, az ember vagy muszlimból kereszténnyé vált a véres összecsapásokat követően, vagy eltakarodhatott a szülőhazájából. Persze ezek még a szerencsések, sokakat egyszerűen csak megöltek „hitetlenségük” miatt, esetleg jobb esetben csak megkínoztak, vagy börtönbe zártak. Mégis ezt tekinti Semjén Zsolt civilizációnak, amely elmondása szerint az emberi személy tiszteletét, a lelkiismereti szabadságot és a nők tiszteletét jelenti. Nehéz ezeket a sorokat úgy olvasni, hogy az ember nem neveti el magát, hiszen ha valamiről nevezetes a keresztény civilizáció, az nem ez a három dolog. Amennyiben az emberi személyt olyannyira tisztelné a KDNP elnöke, a miniszterelnök helyettese, akkor nem közösítené ki mondjuk a melegeket az egyházból, mint ahogy nem tekintené őket bűnösnek sem. Ugyanez igaz a lelkiismeret szabadságára is, amivel azért van problémájuk, mert a Bibliában pontosan le van írva, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az ember nem döntheti el ezeket, legalábbis az egyház szerint nem.

Azt végképp nem tudom, hogy a nők tisztelete miként nyilvánul meg, hiszen számtalan alkalommal láthattuk az egyház reakcióját arra, hogy mondjuk akár nők is vállalhassanak fontos pozíciót azon belül, vagy ne adj’ Isten, még akár pápa is lehessen nőből. Dehogy, hiszen a nők azért vannak, hogy főzzenek, takarítsanak és életet adjanak a gyermeknek, akire aztán életük végéig kötelesek vigyázni. Egy nő számára nem létezhet nagyobb és büszkébb, nemesebb feladat, mint egy gyermek felnevelése. Ha valaki másként gondolkodik, az szembemegy a Bibliával, az egyház tanításával. Nos, Semjén ezt a civilizációt szeretné megvédeni, amely szerinte az egyik legfontosabb alapköve ennek a nemzetnek. Ehhez képest soha nem vesztett akkora tömeget a hazai katolikus egyház (a református sem lehet büszke magára, és mostantól még annyira se), mint az elmúlt 10 évben. Ezt mégis miként magyarázza meg a kormány? Elvégre nemzeti, polgári, jobboldali, keresztény kormánya van ennek az országnak 14 éve, az egyházat minden korábbinál nagyobb vagyon és hatalom illeti meg, tehát elérhették volna, hogy növekedjen a híveik száma. Ehhez képest pont az ellenkezőjét sikerült elérni. Akkor kit is kellene itt megvédeni pontosan kitől?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.