Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy zsákutcában lévő szakadék feneke nem annyira tűnik jó alternatívának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Lázár János, aki immár hivatalosan is letöltötte a büntetését – természetesen azt a büntetést, amit a főnöke rótt ki rá, nem ám bírósági, vagy ilyesmi, arról szó sincsen – , jól megvédte a főnökét. Azt mondta, ő soha, de soha nem tapasztalt semmit azok közül a jelenségek közül, melyekről Magyar Péter mesélgetett. Lévai Anikó esetében meg pláne, mert:

Lévai Anikó soha nem foglalkozott közügyekkel az én tudomásom szerint. Nem beszélt képviselőkkel és miniszterekkel, mert ha valakivel beszélni akar, az a férje, Magyarország miniszterelnöke. Neki pedig mindig elmondja a véleményét, hiszen együtt neveltek fel öt gyereket és csinálták végig az elmúlt 35 évet, ebben a helyzetben ez pont elég. (Népszava)

Ez mondjuk tipikusan olyan részlet, amit szerintem senki nem talál ki, mert miért tenné? Az sokkal érdekesebb, hogy miért érzi fontosnak cáfolni valaki, hiszen végső soron semmi abnormális nem lenne abban sem, ha a miniszterek elnökének felesége érdeklődik a politika iránt. A közügyek iránt talán kellene is érdeklődnie. Mondjuk az igaz, hogy az ilyen családokban a nők helye a konyhában van, szülnek, főznek, nem szólnak bele a férfiak dolgába, legfeljebb egy nyitva feledett ajtó és egy csókra nyújtott kéz tárja fel az igazságot olykor. Ezzel együtt magam is úgy hallottam – nem a sarki boltostól, hanem olyantól, aki bent volt régebben ezekben a körökben -, hogy őnagysága legalább akkora szarkavaró, mint a férje. Csak hát ez így nem felhasználható információ, ahogy Magyar Péter kijelentése sem az, de azért elgondolkodtatja az embert. Arra pedig semmi magyarázatot nem találok, hogy vajon honnan értesül Lázár János arról, hogy Lévai Anikó miről mondja el a véleményét az ő szerelmetes urának? Együtt laknak?

Lehetséges persze, hogy az Orbán család ebédlőasztal körüli csacsogásai kevésbé titkosak, mint az ország egészét, annak minden egyes lakóját érintő kormányhatározatok, azok közül is azok, melyeket nyomban titkosítanak jó hosszú évtizedekre.

Egyre több titkot gyárt a kormány: a 2022-es 24-gyel szemben tavaly már 28 olyan kormányhatározat született, amelyet azonnal titkosítottak. Így a kormány tagjain és egy nagyon szűk körön kívül ezekről jó eséllyel évtizedekig nem fogunk tudni. Senki, semmit. (HVG)

Én azért módosítanék ezen a kijelentésen. Kormányváltás esetén az új kormány fel is oldhatja a titkosításokat. Nyilván vannak olyan döntések, melyek nemzetvédelmi és egyéb, teljesen indokolt okokból nem kerülhetnek nyilvánosságra, de ez még távolról sem jelenti azt, hogy amennyiben azért méltóztatnak titkolózni az urak, mert így óhajtják leplezni az általuk elkövetett, illetve elkövetni szándékozott disznóságokat, azok is feltétlenül titokban maradhatnak évtizedekig. Tökéletes megoldás – pontosabban tökéletes bűntény – nem létezik, a dolgok és a kormányok változnak, és bizony változhatnak a törvények is, meg az öröknek és bebetonozottnak hitt előjogok is.

Felmérés készült a kegyelmi-botrány következményeiről.

A február február 15-17. között végzett telefonos kutatás szerint leginkább a középkorúak, a diplomások, a fővárosiak, a politika iránt nagyon érdeklődők, a tehetősebb válaszadók és az ellenzékiek beszélgettek sokat Novák Katalin kegyelmi döntéséről és az azt követő politikai válságról. A DK-sok, a jobbikosok és a momentumosok abszolút többsége szerint ez az elmúlt évek legnagyobb hazai botránya, ám ennek ennek ellenére a fideszesek abszolút többségének nem változott a kormányról alkotott véleménye. Sőt, több mint negyedüknek inkább javult, a legnagyobb arányban a nyugdíjasok, a legfeljebb 8 általánost végzettek, a falvakban élők és a 100 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkezők körében. (24.hu)

Azigen! A fideszes keménymagot nem lehet megingatni a hitében. És hogy kikből áll ez a végletekig elkötelezett szekta, azt eddig is tudtuk, ám attól még nem kicsit mellbevágó ismét szembesülni azzal, hogy kik döntik el a mi sorsunkat és jövőnket. Ha szépen akarok fogalmazni, akkor azok, akiknek amúgy sincs veszítenivalójuk, ám mélyen hisznek abban, hogy van, és hogy náluk jobban senki nem képes irányba állítani az országot. Azt pedig valamiért nem látják meg és nem látják be, hogy az irány nem az igazi, amennyiben egy zsákutcában lévő szakadék feneke nem annyira tűnik jó alternatívának. Az is kiderül – fél másodperc megfeszített töprengés után -, hogy azok döntik el az ország sorsát, akik a legkevesebbet teszik bele a közösbe. Még érthetőbben; a mi pénzünkből élők basznak ki velünk. Fantasztikus! Ők azok, akik nem hisznek Magyar Péternek – miközben szerintem semmi olyat nem mondott eddig, amit ne tudnánk már régen -, miközben a nem-fideszesek hisznek, és még a fideszesek egy része is így van ezzel. Közben pedig itt egy másik Magyar, aki nem csak célozgat, utalgat, körülír, hanem tényeket, konkrét technikákat ír le, nem egy hete, évek óta, de az a sánta kutyát nem érdekli. Miért nem? Komolyan kérdem.

Vagy ott van Hadházy Ákos, aki napról napra tényekkel, bizonyítékokkal mutatja be a maffia működését. Ráadásul ő is a Fideszből érkezik, pontosabban ő a Fideszből érkezett, csak éppen nem hosszas szolidaritás után, hanem már az elején borította a bilit, mégsem tud elég embert érdekelni a mondanivalója. Nem ártana esetleg a kedves honfitársaink fejében összepattintani a mozaikokat, nem csak egy irányba koncentrálni, mindig csak az új sztárt éltetni – amúgy is gyorsan rá fognak unni -, hanem mindenki másra is figyelni, aztán saját gondolatokat összepakolászni a fejekben. Állítólag a gondolkodás nem fáj, és egyéb egészségkárosító hatásai sincsenek.

Melegen ajánlom mindenkinek a gondolkodást, tapasztalatból mondom, hogy valóban nem fáj. Ezzel együtt jó ébredezést, szép napot, jó pihenést, vidám hétvégét kívánok mindenkinek. Szombat ide, hétvége oda, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert úgy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.