Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi fizetjük a révészt, közben még evezni is nekünk kell, holott kilopták a seggünk alól a csónakot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Péntek van, tavasz van – nálam kötelezően március elseje a tavasz első napja. Akkor is, ha történetesen derékig járunk a hóban, most meg nem is járunk, tehát hajrá tavasz! -, mit kívánhat még az ember? Naugye! Jó, azért persze még lehetnek álmaink, amiket szeretett gazdáink el is kezdtek megvalósítani. Varga Mihály – nyilván nem szabad akaratából, ilyen luxust a Don udvarában aligha engedhet meg magának valaki – nekiment Matolcsy Györgynek, mert ő látni akar mindent ezután, ami az MNB alapítványaiban történik. Eddig nem akarta ő látni, most meg akarná. Csak ugye ez nem annyira egyszerű, mert az MNB elméletileg a kormánytól független szerv, hiába nyújtana be Semjén éjfél előtt két perccel törvényjavaslatot, módosítást, akármit, azt nem annyira egyszerű keresztülverni, mint bármelyik más esetben. Matolcsynak még egy éve van hátra jegybankelnökként, szóval kezdhet kapkodni, hogy eltakarítsa időben a nyomokat, de én ezzel együtt sem lennék biztos abban, hogy sértetlenül elvonulhat. Szerintem Matolcsy is hasonlóan gondolja, mert van mit veszítenie, elég csak a kicsi fia szárnyaló karrierjére gondolni. Nem tudom persze, hogy mi folyik a színfalak mögött, de nekem az is elég, ami előtte zajlik. Szóval Varga nézelődne a kézipénztárban, Matolcsy meg nem lehülyézte szakmailag Orbán Viktor kedvenc zsenigyerek-csúcsminiszterét? Hát de. Ezt mondta ő a szájával:

Mind tudjuk, hogy minden ilyen lépés, interjú, vitairatnak álcázott támadás mögött személyek állnak, be kell vallanom, hogy nekem, nekünk rosszul esik, hogy egy volt kollégánk irányítja ezeket a támadásokat. Megértjük, annyiban, hogy 2021 közepén ki kellett tennünk a jegybankból, ki kellett ebrudalnunk, ahogy azt a miniszteruraknak akkor elmondtam, jelentős szakmai hibákat vétett, elfogadhatatlan volt a vezetési stílusa, ami a jegybank érdekeivel ellentétes viselkedést is mutat. Igen, megértjük az érzelmeket, de helytelen az MNB ellen most már 30 hónapja indított támadássorozat. (Portfólió)

Nagy Márton üzemszerűen meg is sértődött és visszaüzent, hogy hála Istennek már nem Matolcsy György a főnöke. Isten szerintem nem sokat tett ebben az ügyben, a másiknak, az Orbán nevűnek kell inkább hálálkodni. Végül pedig a legfelsőbb hatalom is beszállt a szóváltásba. Azt mondta, a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen. Matolcsy helyében én ezen a ponton kezdenék nagyon komolyan izgulni. Orbánnak szokása mondani valamit, aztán valami teljesen mást csinálni. Egyszerűen tökéletes, hibátlan, tankönyv szerint ütik egymást. Miután nincs olyan pofon ebben a történetben, ami nem kerülne megfelelő helyre, én most mindenkinek tiszta erőből szurkolok. Jó, tudom, mi szívjuk meg, mi fizetjük a révészt, közben még evezni is nekünk kell, holott kilopták a seggünk alól a csónakot, de ez akkor is így lenne, ha ezek nem gyepálnák egymást. Akkor meg már élvezzük.

És akkor most repüljünk rá Bakondi Migránslátó Györgyre, aki időnként felemeli a fejét valahonnan, ahol addig tartotta, és mond valami bődületesen okos dolgot. Hogyaszondja ő a Migráns1 TV-ben, amit aztán az MTI szemlézett:

Kiderült, hogy több mint egymillió ember kért menekültstátuszt tavaly az Európai Unióban, és a nyílt társadalom programja szerint évente pont ennyi illegális bevándorlóra van szükség, tehát az EU „tartja a Soros-terv ütemét” – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. (MTI)

Én nem tudom, mit szednek, mit szívnak, mire mit isznak a Karmelita környékén, de vagy felezni kellene az adagot, vagy duplázni, vagy átállni valami más cuccra, mert ez súlyos tüneteket produkáltat velük. Hogy mi van, kicsi polgárőr? Aki menekültstátuszt kér, az illegális migráns? Mucika, az illegális attól illegális, hogy suttyomban ment be az országba, nincsenek papírjai, nem is kért papírokat, sem engedélyt, hogy ott élhessen. Aki kért ilyet, az nem illegális. Vagy megkapja a státuszt, vagy nem kapja meg, de legálisan akar az adott országban élni. És dolgozni. A munkaerő nem Sorosnak kell, az Európai Uniónak van rá szüksége. És nem egymillió emberre, valószínűleg sokkal többre, de talán a problémák egy részét megoldja a belső migráció. Nekem például az ismerőseim döntő része már nem Magyarországon él és dolgozik. Nem nagyon látom, mitől jobb a bolygó túlfeléről idehozott vendégmunkás, aki nem beszéli a nyelvet, nem itt tervez jövőt – ha munkaerőkölcsönző is van a sztoriban, akkor az is kérdés, hol fizet adót és járulékokat -, továbbá nem itt költi el a pénzét, hanem küldi haza a családnak. Összességében szerintem ez sem olcsóbb mutatvány, mint integrálni a migránsokat, azonban ezt legalább folyamatosan lehet csinálni, mert a vendégmunkások itt maradnak egy ideig, aztán mennek haza, vagy mennek más országba, lehet helyettük keresni másikat. És azért amelyik beszél, vagy közben megtanul angolul, németül, az aligha hozzánk fog jönni, a sokkal jobb fizetést és munkafeltételeket kínáló országok szépen lefölözik a jobb munkaerőt, nekünk meg marad, aki marad. És ilyenből kell minimum félmillió – csak Magyarországra -, mert az okos kormány és az okos szakemberek úgy tervezik a szebb jövőt, hogy rettentően energiaigényes, vízigényes, környezetszennyező gyárakat hurcol ide, rákölt rengeteg adófizetői pénzt, közben sem elég energia, sem elég víz, sem elég munkaerő nem áll rendelkezésre, tehát mindent importálni kell. Miután a gyár sem magyar tulajdonban van, nyilván a képződött nyereséget nem itt fogják befektetni, hanem viszik haza. Nem akarom én szőni az összeesküvésnek az ő elméletét, de mintha ez az egész csak annak érné meg, akinek visszaoszt az ázsiai gyártulajdonos – hiszen neki megéri itt gyártani, mert akkor nem kell vámot fizetni -. és aki működteti a munkaerőkölcsönző céget. Mindenki másnak szívás. Hiába, mi ilyen különleges nép vagyunk. Szeretünk szenvedni.

Én mondjuk pont nem, úgyhogy veszem is a búcsúmat. Jó ébredezést, szép napot, aztán majd kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.